Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kalınan karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Zorlu bir haftayı geride bıraktıklarını belirten Reis, takımının ortaya koyduğu performanstan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: “Göstermiş olduğumuz performans sebebiyle takımımla gurur duyuyorum. Son bir haftada iki deplasman maçına çıktık. Gaziantep FK karşısında uzun süre 10 kişi mücadele ettik. Ardından Legia Varşova deplasmanına gidip zorlu bir maç oynadık. Bu nedenle oldukça yorucu bir haftayı geride bıraktık.”

Maçın ilk bölümünde istediklerini sahaya yansıtmakta zorlandıklarını belirten Reis, oyunun ilerleyen dakikalarında dengeyi bulduklarını söyledi:

“İlk 15 dakikada istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Ancak sonrasında ikili mücadeleleri kazanmaya başladık, özgüvenimiz arttı ve takım olarak daha iyi savunma yaparak oyunu kontrol altına aldık. Açıkçası sahada daha fazla puanı hak eden taraf bizdik. Oyuncularımın mücadele, karakter ve disiplinlerinden dolayı hepsiyle gurur duyuyorum.”

Hakem kararlarına da değinen Thomas Reis, bazı pozisyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu:

“İlk pozisyonda hakemin VAR’a çağrılmasına rağmen golümüz ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ancak bana göre o pozisyonda ofsayt yoktu. Logi Tómasson kaleciyi etkilemedi, golü atan oyuncu Musaba’ydı. Dolayısıyla golün geçerli olması gerektiğini düşünüyorum.

İkinci pozisyondaki penaltı kararı ise doğruydu çünkü bir el teması yoktu. Geçen hafta da Gaziantep FK maçında benzer bir durum yaşadık. Zeki Yavru’ya yapılan faul verilmemiş, Cherif Ndiaye ise hatalı bir kararla ikinci sarı karttan atılmıştı.”

Hakemlerle ilgili fazla konuşmak istemediğini dile getiren Reis, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Bu tür kararların maçın kaderini etkileyebilmesi üzücü. Ancak bugün takımımın sergilediği mücadele, disiplin ve mentaliteden dolayı son derece mutluyum.”

Advert