Samsun’un yüksek teknolojiye dayalı üretim kapasitesini artırmayı hedefleyen Yeni Organize Sanayi Bölgesi (Yeni OSB)’nde altyapı ve yatırım çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.
Samsun Valisi Orhan Tavlı, bölgede yatırım yapan Poelsan Plastik ve Sampa Otomotiv tarafından inşa edilen yeni fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Poelsan Plastik’ten 75 Ülkeye İhracat
İçme suyu şebekeleri, tarım sistemleri, seralar ve damla sulama ürünleri üretiminde Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan Poelsan Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., iki binden fazla ürün çeşidi ile 75 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Yeni OSB’deki yatırımın, firmanın uluslararası pazar gücünü daha da artırması bekleniyor.
Sampa Otomotiv: 160 Ülkeye Üretim Üssü
Ağır ticari araç sanayisinin küresel oyuncularından Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş., motor ve süspansiyon sistemlerinden elektrik aksamına kadar 24 farklı grupta 20.000’den fazla ürün üretiyor. Samsun’daki merkezinden 160 ülkeye ihracat yapan firma, aftermarket sektöründe Avrupa ve Amerika menşeili araçlara uyumlu yüksek dayanıklı parçalar üretiyor.
150.000 m² üretim alanına sahip olan Sampa; 5 binden fazla çalışan, yıllık 45.000 ton ürün satışı, 315 milyon Euro ciro, 12,8 milyon Euro Ar-Ge yatırımı ile Türkiye’nin en büyük teknoloji odaklı üreticileri arasında yer alıyor.
Firmanın ABD, Almanya, Çin, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Avustralya, BAE ve Güney Afrika’nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede ofisleri ve lojistik merkezleri bulunuyor.
Yeni OSB Samsun’un Sanayi Vizyonuna Güç Katıyor
Devam eden yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Yeni OSB’nin şehre; ileri teknoloji üretim kapasitesi, yüksek istihdam, ihracat artışı gibi büyük katkılar sunması bekleniyor.
Vali Orhan Tavlı, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, Samsun’un sanayi yatırımlarıyla her geçen gün daha güçlü bir üretim merkezine dönüştüğünü belirtti.








