Malatya’da Tatlıcılar Çarşısı’nda Ramazan nedeniyle az da olsa müşteri kıpırdanması görülürken, sıcak olması nedeniyle Ramazan tatlılarına beklenen talebin olmadığı ifade edildi.
Yassı kadayıf yapan Mehmet Emin Doğan, 3 yıldan beri fiyat arttırmadıklarını söyleyerek, “Yassı kadayıf Ramazan ayının vazgeçilmez tatlıların başında gelir” diyerek, kilosunu 8 liradan sattıklarını söyledi.
Bayram Aydın isimli tatlıcı ise en fazla yassı kadayıfın talep edildiğini belirterek, “Ancak fakirin tatlısı ise tulumba tatlısıdır. Kilosunu 5 liradan satıyoruz” şeklinde konuştu.
Tulumba ve halka tatlısı kilosunun 5-6 liradan satıldığını söyleyen Bayram Aydın, yassı kadayıfın geçen yıl 7 liradan sattıklarını, bu yıl ceviz fiyatının yükselmesi nedeniyle 1 lira zam yapıp, 8 liradan sattıklarını dile getirdi.







