Bafra Ziraat Odası ile Türkiye İş Bankası Bafra Şubesi arasında Bafra Ovası'ndaki üreticilerin finansal yükünü hafifletecek ve tarımsal faaliyetlerine katkı sağlayacak önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.

Dün Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Türkiye İş Bankası Bafra Şube Müdürü Mustafa Kaynak ve Samsun Bölgesi Tarım Yetkilisi Necmettin Duru bir araya geldi. Görüşmede Bafra Ovası üreticilerinin karşılaştığı güncel sorunlar, girdi maliyetleri ve bölgeye özel tarımsal kredi olanakları kapsamlı bir şekilde masaya yatırıldı.

Atılan imzalar doğrultusunda, Bafra Ziraat Odası’na kayıtlı çiftçilere özel kart aidatı bulunmayan İmece Kart anlaşması hayata geçirildi. Anlaşma sayesinde üreticiler; tohum, gübre, akaryakıt, ilaç ve yem gibi temel tarımsal girdilerini faizsiz dönem ve uygun vade seçenekleriyle temin edebilecek.

Başkan Osman Tosuner: "Üreticimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"
İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, anlaşmanın tüm Bafra çiftçisine hayırlı olmasını dileyerek şu ifadeleri kullandı: "Bafra Ovası, ülkemizin en önemli tarım merkezlerinden biridir. Üreticilerimizin girdi maliyetleri karşısında ezilmemesi, üretimde sürekliliğin sağlanması adına kurumlarla iş birliğimizi sürdürüyoruz. Türkiye İş Bankası ile yaptığımız bu protokol neticesinde çiftçilerimiz, kart aidatı ödemeden İmece Kart’ın sunduğu esnek ödeme ve finansal kolaylıklardan yararlanabilecekler. Desteklerinden dolayı İş Bankası yetkililerine teşekkür ediyorum."

Anlaşma kapsamında sunulan İmece Kart avantajlarından faydalanmak ve başvuru detaylarını öğrenmek isteyen üreticilerin Bafra Ziraat Odası’na veya Türkiye İş Bankası Bafra Şubesi’ne müracaat edebilecekleri bildirildi.

Advert