İl Başkanı Köktaş, AK Parti Adaylarını Bilgilendirdi

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "AK Parti Samsun İl Başkanlığı Belediye Başkan Adayları ve Belediye Meclis Üyesi Adayları Bilgilendirme Toplantısı"nda yapmış olduğu konuşma metnidir.

SİYASET 24.02.2014, 00:50 24.02.2014, 01:20 H. Eren
İl Başkanı Köktaş, AK Parti Adaylarını Bilgilendirdi
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "AK Parti Samsun İl Başkanlığı Belediye Başkan Adayları ve Belediye Meclis Üyesi Adayları Bilgilendirme Toplantısı"nda yapmış olduğu konuşma metnidir.

 

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlçe Belediye Başkan Adayları, İlçe Başkanları, İlçe SKM Başkanları, İlçe Asil ve Kontenjan Belediye Meclis Üyesi Adayları, bazı İl Yönetim Kurulu Üyeleri katılmıştır.

 

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin, sizler için, mahalleleriyle, ilçeleriyle, şehrimiz için, ülkemiz ve aziz milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Türk siyasi tarihine parlak bir istikrar örneği olarak imzasını atan AK Parti, bu süre içinde aldığı emaneti taşımanın hakkıyla milletin huzuruna gelmektedir.

 

AK Parti, bu ülkede yaşayan her insana, meşru olan her fikre, her inanca, her ideale aynı yakınlıkla duran, kendini toplumun parçaları ile değil, bütünüyle ifade eden bir merkez partisidir.

 

AK Parti, milletimiz nezdinde Türkiye´nin değişim dinamizminin, huzur ve umutla geleceğe taşıdığı bir adres haline gelmiştir.

 

Türkiye´nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine neresinde yaşarsa yaşasın her insanını aynı samimiyetle kucaklayan, her karış toprağını aynı sevdayla seven bir memleket siyasetinin temsilcisi olarak 12 yıldır aziz milletimizden aldığımız yetkiyle, desteği ve hayır dualarıyla, Genel de Türkiye’ye, Yerel de Samsun'umuza büyük eserler, büyük hizmetler kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

 

12 yıl içinde her alanda çok önemli mesafeler kat edildi. Hayal gibi görünen nice hedeflere ulaşıldı.

 

Gerek 11 yıllık hükümetimiz döneminde, gerek AK Parti'den önceki dönemlerde Türkiye, dışarıya karşı maalesef olduğundan farklı şekilde lanse edilmek istendi, Türkiye’yle ilgili çok farklı ve haksız resimler çizildi. Kampanyalarla Türkiye demokrasisi karalanmaya çalışılırken, asıl önemlisi, Türkiye ekonomisi yıpratılmak, uluslararası yatırımcılar etki altına alınmak istendi.

 

Türkiye aleyhine bu kampanyalar maalesef çoğu zaman içeriden bazı çevrelerin, bazı odakların eliyle yürütülmüştür.

 

Burada hükümet politikaları değil, AK Parti değil, topyekun Türkiye, topyekun Türkiye ekonomisi hedef alınarak adeta 76 milyonun bir arada yolcuk ettiği geminin tabanına delik açılmak istendi. Son derece basit, ama aynı derecede ihanet boyutunda bir planı devreye sokmak istediler ve halen de istiyorlar. Ekonomi kötü giderse Hükümet yıpranacak, ama 76 milyona, çalışanlara, üretenlere, çiftçiye, esnafa, sanayiciye ne olacağını zerre kadar umursamadılar ve umursamıyorlar.

 

Hem Gezi olaylarında hemde 17 aralık sivil darbe teşebbüsünde biz bunun ibretlik bir örneğini yaşadık, sosyal medya üzerinden ya da başka mecralardan ekonomiyi durdurma, tüketmeme çağırısı yapanlar oldu. Uluslararası yatırımcılara Türkiye’deki yatırımlarını durdurma, Türkiye’deki yatırımları geri çekme çağrısında bulunanlar da oldu. Uluslararası medyayı da kullanarak Türkiye’deki yatırım ortamını olduğundan farklı gösterme, zihinlerde soru işaretleri oluşturma girişimleri oldu. Elbette Güneş balçıkla sıvanamaz ve sıvanamadı, ihanet boyutundaki tüm bu girişimlere, tüm bu çabalara rağmen Türkiye ekonomisi istikrarla büyümeye devam etti ve devam ediyor.

 

Bize yolsuzluk iftirası, rüşvet iftirası atanlar aslında çok büyük bir soygunu, milli irade hırsızlığını örtme çabasının ve telaşının içindeler. Belli lobiler, belli kapalı oda toplantılarını şu anda yürütenler de onlar. Niçin? Dertleri şu: Bizi rahatsız etmeyecek bir iktidar gelsin.

Ama bu çevrelerin unuttukları bir şey var. Türkiye’de artık milletin emanetine, milletin hazinesine, özellikle de milletin iradesine canı pahasına sahip çıkan bir iktidar var. Biz meşruluğumuzu milletten alıyoruz, milletimizden aldığımız güç ile emanete sahip çıkıyoruz.

AK Parti, ülke yönetiminde olduğu gibi yerel yönetimde de devrim yapmış bir partidir. AK Parti, altyapısı, asfalt yolu, çevreyolu, suyu olmayan, suyu kesilen, elektriği kesilen gecekodulaşan, ticaretin bereketinin kalmadığı, açlık ve yoksulluk sınırında milyonların olduğu, denizlerinin kirlendiği şehirler devraldı.

 

Yerel yönetimdeki bu dev dönüşüm, Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla başlamıştır.

AK Parti belediyeciliği yerel yönetimde birçok ilkin de mimarıdır. Belediyecilik, bizim nazarımızda millete hizmetin ilk kapısıdır. Birçok şehrimizde 20 yıla ulaşan belediyecilik tecrübemiz, arkasında sayısız eser bırakmıştır. Yollar, köprüler, tüneller, raylı sistemler, parklar, yeşillendirme çalışmaları, su, hava, yaşanabilir çevre, düzenli caddeler ve sosyal politikalarla, Türkiye’de olduğu gibi  AK Partili belediyelerin olduğu her yerde anlayış değişmiş, belediye kültürü değişmiş, çıta çok yukarılara çıkarılmıştır.

 

AK Parti olarak insanı, şehir ve tabiat arasında bir seçim yapmak zorunda olan değil, şehri ve tabiatı iç içe yaşayan bir varlık olarak daha da yücelteceğiz.

 

Sorunlara çözüm üretme, hızlı neticeler alma, projeler üretme, şehirlerimiz için vizyon oluşturma konusunda hiç kimse, hiçbir siyasi parti, AK parti ile aynı kulvarda yarışamaz. AK Parti’nin belediyecilik birikimi hiçbir siyasi partide yoktur. Belediyecilik konusunda öncüyüz ve öncü olmaya devam edeceğiz.

 

Her zaman ifade etiğimiz gibi üretken belediyecilik çizgisinde, adalet, doğruluk ilkesi çerçevesi içinde halkımıza hizmet edecek bir kadro oluşturulmaya gayret gösterildi.

Çok titiz çalışma sonucunda belirlemiş olduğumuz, belediye meclis üyesi adayları olan sizlere bu süreç içinde önemli görevler düşmektedir. Bu görevlerden birinci derecede önemlisi, etrafınızdakileri seçime kanalize ederek gücümüzü arttırmanız ve temsil ettiğiniz yapılardan da bize destek sağlamanızdır.

 

Belediye meclis üyeliği, yeni belediye kanunu ile adeta bir yerel parlamento gibi görev yapacağından, mutlaka bütün belediye meclis üyesi arkadaşlarımız bilgili, donanımlı, AK Parti misyon ve vizyonuna uygun hareket etmelidir.

 

Belediye başkanlarımızın önünü kapatıcı anlayış için de değil, önünü açma anlayışı ile hareket etmeliyiz.

 

Teşkilat yapımıza dikkat edilmeli ve teşkilatlarımızın yönlendirme öngörüleri istikametinde hareket etmeye özen göstermelisiniz.

 

Belediye Meclis Üyesi Aday arkadaşlarıma buradan şunu ifade etmek istiyorum; Çıkmış olduğunuz bu yol zorlu, meşakkatli olduğu kadar aynı zamanda vebali yüksek olan bir yoldur.

Bu yolculukta takım oyunu oynamalıyız, birlikte hareket etmeliyiz, teşkilat disiplininden asla taviz vermemeliyiz.

 

Toplantılarımızın muntazam katılımcısı olmalısınız. istişareye önem vermeniz ve yapılacak olan grup toplantılarına mutlaka iştirak etmeniz gerekmektedir.

 

Bu anlayış içinde çalışırsak, önemli projelere imzalar atarız, önemli işleri gerçekleştiririz. Şehrimize ve şehrimiz insanına bu sayede daha çok hizmet etmenin gayreti içinde oluruz. Seçim sathı mahalline girdiğimiz, seçim atmosferinin, tansiyonunun yükseldiği bu dönemde muhalefet partilerinden bir takım davranışlar, bir takım propaganda teknikleri ile bir takım oyunlar beklememiz mümkündür. Bu oyunları mutlaka yapacaklardır.

 

Yine bakıyoruz ki eski siyaset dinazorları, topluma yön verdiğini zanneden, siyaseten ömrünü tüketmiş, miyadı dolmuş kişiler, risk almadan başkalarının üzerinden belirleyici olabilmek için gayret içindeler.

 

Kendi dönemlerinde Anavatan Partisinde, geçen dönemde Cumhuriyet Halk Partisinde, bu dönem de de bunları Milliyetçi Hareket Partisi'nin saflarında görebiliyoruz.

 

Bu oyunlara bizler düşmeyeceğiz, Samsun da yerel siyaseti dizayn etmeye çalışan bir takım basın kuruluşlarının asla tuzağına düşmeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürecek oyunlara asla düşmeyeceğiz, elimizin tersiyle şiddetle bunları red edeceğiz.

 

Siyaset bir ekip işidir, siyaset bir takım işidir. Aynı yolda yürüyen arkadaşları bir birlerine düşürmek, aralarına nifak tohumu atmak ahlaki olmamakla birlikte, siyaseten de tasvip edilemeyecek ve kabul göremeyecek bir davranıştır.

 

Aynı toplum mühendisleri,  aynı yönetim tarzlarını, biz merkezi hükümetlerde de gördük. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yakın çalışma arkadaşları arasına atılan nifak tohumları ile de bunu gördük. Ulusal gazetelerin manşetlerin de de bunları gördük.

 

Televizyonların ilk haberlerinde de saatlerce bunu gördük. Aramıza nifak sokmak, Türkiye de ki enerjimizi, iktidardaki enerjimizi zayıflatmak ve emellerine ulaşmak gibi burada da aynı oyunları görüyoruz. Geçen dönemlerde de iş başında olan bazı aktörler maalesef, bu dönem de de iş başına geçmişler ama bizim teşkilatlarımız sağ duyulu adaylarımız ve bizim de siyasi öngörümüzle bunlara asla müsaade edilmeyecektir.

 

30 Mart Yerel Seçimlerine yaklaşık 35 gün gibi kısa bir zaman kaldı, bu zaman içinde tüm ana kademelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız durmaksızın kapı kapı dolaşmak suretiyle, neler yaptık, neler yapıyoruz, hedeflerimiz neler, gezi olayları ve 17 aralık sivil darbe teşebbüsleri hangi odaklar tarafından hangi amaçlar için yapıldı bunları tek tek anlatacağız. Biz bıkmadan usanmadan, kimseye aldırış etmeden en ücra köşeye kadar teşkilatımız anlatacak. Bizim en büyük gücümüz sizsiniz, teşkilatımız.

 

30 Mart’ta sadece belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçmekle kalmayacağız, Türkiye’nin en azından önümüzdeki çeyrek asrını, 2023’ü, 2053’ü, 2071’i belirleyecek kararı vermiş olacağız.

 

Bu anlamda Aziz milletimizin her seçimde verdiği destek ile inşallah yine 30 Mart Yerel Seçimlerinde sandıklardan zaferle çıkacak, bu sonuç ülkemiz üzerinde oyun oynayanlara, siyaseti dizayn etmeye çalışanlara en sert cevap olacaktır.

 

Kaynak: Bafra Ajans
Yorumlar (0)
banner810
17
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14