AK Parti 51. İl Danışma Meclisi Toplantısı

Ak Parti samsun İl Başkanlığı 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısını Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi.

SAMSUN 28.04.2014, 09:58 28.04.2014, 12:07 H. Eren
AK Parti 51. İl Danışma Meclisi Toplantısı
Ak Parti samsun İl Başkanlığı 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısını Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi.

 

Ak Parti samsun İl Başkanlığı 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısını Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MKYK Üyesi Ahmet Demircan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni ve Prof. Dr. Tülay Bakır, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

Toplantı İmzaların ve yoklamaların tamamlanması ile başladı. Slayt gösteriminin ardından İl Başkanı Fuat Köktaş’ın açılış konuşması ile devam etti.

 

İlçe Belediye Başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz selamlama ve belediye çalışmaları hakkında bilgi veren konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni ve Prof. Dr. Tülay Bakır gündeme dair konuşmalarını yaptı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye gündemi üzerine konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

Konuşmaların ardından seçimde gösterdikleri başarılardan ötürü İlçe Teşkilatlarına Teşekkür Belgesi takdimi yapıldı.

 

Toplantıya yemek arası verildi.

 

Toplantının ikinci kısmı yani basına kapalı kısmında ise, İl Kadın Kolları Başkanı’nın konuşması, İl Yerel Yönetimler Başkanı’nın konuşması, İl Seçim İşleri Başkanı’nın konuşması, İl Teşkilat Başkanı’nın konuşması yapılmasının ardından Sunumların müzakeresi yapıldı. Dilek ve Temennilerin ardından İl Başkanımız Fuat Köktaş Değerlendirme Konuşmasını yaptıktan sonra toplantı sona erdi.

 

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş’ın 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında yapmış olduğu konuşma şöyle dedi; “30 Mart Yerel Seçimleri çalışmaları nedeniyle ara verdiğimiz ve aylık olarak gerçekleştirdiğimiz İl Danışma Kurulu Toplantılarımıza bugünden itibaren başlamış bulunuyoruz.

 

Toplantımızın sonuçları itibariyle hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Sizlerle birlikte gece - gündüz demeden koştuğumuz, uzun ve yorucu bir maratonu 30 Mart akşamı itibariyle geride bıraktık.

 

Gerçekleşen bu süre içinde hamd olsun şehrimizde adli, yargı ve emniyet açısından önemli bir olay yaşanmadan seçimleri tamamlamanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz.

Buna katkı sağlayan tüm güvenlik görevlilerimize, emniyet mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

 

Yaptığımız çalışmaların kamuoyuna duyurulmasında büyük emeği olan basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz.

 

Yine seçim çalışmalarımız boyunca araziyi karış karış dolaşan, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayan, gecesini gündüzüne katarak çalışan, belediye başkan aday adaylarımıza, belediye meclis üyesi adaylarımıza, sandık kurulu üyelerimiz ve müşahitlerimize, mahalle yönetimlerimize, Kadın Kolları, Gençlik Kolları yönetimlerine,önceki teşkilat mensubu üyelerimize, ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, teşkilatımızın bütün kademelerine göstermiş oldukları emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yine seçim süreci boyunca göstermiş oldukları performans, çalışma azimleri, AK Parti misyon ve vizyonuna uygun hareket ederek vatandaşa, seçmene, milletimize kendilerini tanıtan, projelerini yapacakları hizmetleri anlatan Belediye Başkan Adaylarımıza da teşekkür ediyorum.

 

Yine seçim süreci boyunca şahsımla birlikte, disiplini elden bırakmayan, ilçelerimizde yapılan çalışmaları koordine ederek problemleri çözen, koordinatörü olduğu bölgelerde teşkilatlara propaganda tekniklerini, seçim stratejileri ve benzeri çalışmalar üzerinde toplantılar gerçekleştirerek, yürütülen kampanyaya çok büyük katkılar veren, gecesini gündüzüne katan, il yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Önceki il başkanları Ali Akyüz ve Adem Güney beye de teşekkür ediyoruz.

 

Seçim boyunca önceki Milletvekillerimizden

Musa Uzunkaya, Binnur Şahinoğlu, Mehmet Kurt ve

Fatih Öztürk’e,

MKYK üyemiz Ahmet Demircan’a teşekkür ediyoruz.

 

Seçim kampanyamız boyunca meclis çalışmalarından fırsat bulup, hafta sonları seçim çalışmalarına katılan, meclis tatil olduktan sonra, tatillerinin çoğunu seçim bölgelerinde geçiren, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç beye, Samsun Milletvekillerimiz Suat Kılıç Beye, Mustafa Demir beye, Prof. Dr. Tülay Bakır Hanımefendiye, Ahmet Yeni Beye ve Cemal Yılmaz Demir beye göstermiş oldukları emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

 

En büyük teşekkürü ise, yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesine, büyük Türkiye idealine, büyük Türkiye hedeflerine, kendi iradesine, kendi geleceğine, AK Parti’ye, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkan aziz milletimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

 

AK Parti siyaseti, eser siyasetidir, hizmet siyasetidir. AK Parti gücünü ve yetkisini milletten alır. Milletin verdiği yetki ile hareket eder ve icraatlarını gerçekleştirir.

AK Parti sadece ama sadece millete hesap verir. Çünkü milletin iradesinin üzerinde hiç bir güç yoktur. “Aydınlığa açık, karanlığa kapalı” diyerek çıkılan bu kutlu yolda, gecemizi, gündüzümüze kattık. Her adımımızı ülkemize daha aydınlık bir gelecek kurmak hayali ile attık. “Her şey Türkiye için” diyerek çıkılan bu yolda 12 hizmet yılını geride bıraktık.

 

Yapılamaz denilenleri yaptık, Cumhuriyet tarihimize altın harflerle yazılacak, hayal bile edilemeyen bir çok hizmeti ülkemize kazandırdık.

 

Bunlardan en önemlisi de koalisyon hükümetleri döneminde olduğu gibi, çözümsüzlüğün çözüm olduğu günleri geride bıraktık. Kaostan uzak her alanda istikrar ve güven ortamını sağladık.

 

Yerel seçimlerden Allahın yardımı ile büyük bir zaferle çıktık. Fakat rehavete kapılmadan, ilk günkü heyecan ve azim ile yine teşkilatlarımızın her bir üyesi ile birlikte önümüzde hedefimiz olan cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmanızı istiyoruz.

30 Mart yerel seçimlerinde özellikle 2009 seçimlerinde kaybettiğimiz yada ilk defa kazandığımız ilçelerdeki alınan başarıda hiç kuşkusuz ki insanlarımızın AK Belediyeciliğe duyduğu özlem ve bu hizmet anlayışı ile tanışmak istemelerinden dolayıdır.

 

Seçim döneminde gördüğümüz,yaşadığımız eksikliklerimiz varsa bunları hızlı şekilde gidermenin gayreti içinde olacağız.

 

AK Partili belediyeler halkımızdan uzun süre esirgenen temel hizmetleri sunarak işe başlamıştır. Şehirlerimizin kronikleşen sorunlarına, altyapı eksiklerine el atmış, hızla çözümler geliştirmiş, “çözülmez” denen sorunları çözerek “hizmet belediyeciliği” anlayışını ortaya koymuştur.

 

Türkiye de olduğu gibi, ilimizde bir çok ilki AK Parti belediyeciliği ile yaşamıştır.

Ak belediyecilik kaldırım ve yol yapmak,çöp toplamak gibi asli görevlerin dışında sosyal belediyecilik anlayışını benimsemiş insana dokunan,insana değer veren hizmet anlayışı ile il ve ilçelerimiz daha da değişerek gelişecektir.

 

İnsanımıza hizmeti bir lütuf değil, bir sorumluluk bildik. İnsan odaklı hizmet siyasetine inanan bizler, etnik ve bölgesel milliyetçilik yapmayarak, insanımıza efendi değil, hizmetkâr olacağımıza söz verdik.

 

AK Parti’nin yerel yönetimdeki sicili açıktır. Belediyecilikte yepyeni bir devir açmış bir partiyiz. 1994 yılında Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlayan AK Belediyecilik anlayışı şimdi tüm Türkiye’yi kucaklayarak devam ediyor.

 

Bu anlayış içinde şehir güvenliğine, temizliğine, estetiğine, yeşile, parklara daha fazla yoğunlaşacak; çocuklar, gençler, yaşlılar, engelliler için çok daha fazla yatırım yapacağız.

 

Önümüzdeki dönemde şehirlerin alt ve üstyapıları kadar, insan boyutuna daha çok ağırlık verecek, daha çok çalışacak, şehrin ruha, ruhun da şehre yansıyacağı projeleri hayata geçirmeye de devam edeceğiz.

 

Her ne olursa olsun yapılan işlerde sadece kazanacağız demek yetmez, kazanabilmek için gerekli şartları oluşturmak ve gerekli çalışmaları yapmak şarttır.

 

Bunu yapan AK Parti teşkilatları büyük bir zafer elde ederek Samsun’da 17 ilçenin 16’sını kazanarak tarihi bir görevi yerine getirmiştir.

 

Bu anlamda Türkiye de AK Parti siyasetinin muhalefeti olmadığı gibi, artık Samsun da da AK Parti siyasetinin muhalefeti kalmamıştır.

 

30 Mart seçimleri hem demokrasi tarihimizin, hem Cumhuriyet tarihimizin en zorlu seçimlerinden birisiydi.

 

91 yıllık Cumhuriyet tarihimize baktığınızda, hiçbir seçimin bu kadar çetin, bu kadar zorlu, meşakkatli geçmediğini görürsünüz.

 

AK Parti’nin 30 Mart’ta sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağını anlayan çevreler ittifak yaparak bunu engelleme mücadelesine giriştiler.

 

Siyaset bir başkasının kazanması üzerine yapılan bir iş değildir.

 

Siyaset yürüdüğün kulvarda kendi projelerini, kendi vizyonunu, kendi misyonunu kabul ettirmek sanatı olduğu mantığını kuramayanlar, işi sadece yaygara koparmak, iftira kampanyaları yürütmek olan malum çevreler her türlü oyunu yapmak için ellerinden geleni bu süreç içinde yaptılar.

 

AK Parti kazanmasında, kim kazanırsa kazansın mantığı ile hareket edenler, ruhları, vizyonları ve misyonları hiç uyuşmayan siyasi partilere oy verilmesi için çağrı yaptılar, korsan bildiri dağıttılar. İkna odalarında gençlerin beyinlerini yıkamaya çalıştılar.

Bunları yaptılar da ne oldu. Oyun kuranlara milletimiz fırsat vermedi.

 

İradesine, istikbaline ve istiklaline sahip çıkararak en sert cevabı yine sandıkta verdi.Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyiz dedi.

 

Yaşanan süreç içinde AK Parti’nin, Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde oynanmak istenen oyun ve itibarsızlaştırma gayretlerinin, ülkenin kaderi üzerinde oynanmak istenilen oyunların bir kere daha tutmadığını gördük. Bu oyunları halkımız 30 Martta, tarihin derinliklerine gömmüştür. 30 Martta yine sağduyu kazandı. Türkiye’nin üzerinde oyun oynamak isteyen çıkar çevreleri, taşeronlar, bir kez daha iflas etmiştir. Ahlak dışı siyaset kaybetmiştir, kaset siyaseti, montaj siyaseti, iftira ve çamur siyaseti kaybetmiştir.

 

Esersizlik siyaseti, plansız, projesiz, hedefsiz siyaset 30 Martta kaybetmiş ve kaybetmeye de mahkumdur. Milletimiz siyaset dışı yollardan, Türkiye’ye istikamet belirlemeye çalışanlara çok çarpıcı bir şekilde tavrını, itirazını ortaya koymuştur. Halka tepeden bakan, sırtını çeviren, küçümseyen, tercihlerini hafife alanlar bir kez daha sandıkta erimiş ve dünyaya yine bir mesaj vermiştir. Milletimiz Biz buradayız. Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız, biz bu ülkenin sahipleriyiz, “Millet eğilmez, Türkiye yenilmez” demiştir.

 

Samsun tarihi bir olayı daha geride bıraktı. 2009 yılı yerel seçimlerinde, tesadüfen belediye başkanlığı kazanan siyasi partilerin, projesiz, plansız, halka sırtını dönerek siyaset yapmanın bedelini, teşkilatsız siyaset yapmanın faturasını 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ağır ödediler. 30 Mart 2014 yerel seçimlerine yönelik bir kaç grafik ile sizlere bilgi sunmak istiyorum.

 

Son 12 yıl içinde yapılan seçimlere baktığımız zaman, 30 Mart 2014 yerel seçimleri, %89,25 oranı ile en yüksek katılımın sağlandığı bir seçim olmuştur.

 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde 906.931 seçmenin, 809.807’si, kurulan 3.527 sandıkta oy kullanmıştır.

 

Bunun 40.072 si geçersiz oy olarak sayılmıştır.

 

Kullanılan oyların 422.199’unu alarak %54,85 oy oranıyla B.Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile seçim kazanılmıştır.

 

2009 yerel seçimlerinde Türkiye il sıralamasında %48,09 oy oranı ile 44. sırada olan Samsun, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde oyunu %6,76 yükselterek, %54,85 oy oranı ile 23. sıraya yükselmiştir.

 

2009 yerel seçimlerinde 16 Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında %48,09 oy oranıyla 12. Sırada olan Samsun, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde %54,85 oy oranı ile 30 Büyükşehir Belediye Başkanlığı sıralamasında ise 9. sıraya yükselmiştir.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 68 üye, 17 başkan ve 1 Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere toplam 86 üyeden oluşurken, 69 üye AK Partili meclis üyesidir.

Samsun Büyükşehir Belediye meclisinde temsil oranımız % 80’dir.

 

İlçe belediye meclisleri ise 353 üye 17 başkan olmak üzere toplam 370 üyeden oluşmaktadır.

 

259 üye AK Partili İlçe Belediye Meclis Üyesidir. Temsil oranımız ise %70 dir.

30 Mart Yerel seçimleri itibariyle AK Parti’nin yerel yönetim anlamında idare ettiği Türkiye Nüfusu oranı %71,77’dir.

 

Samsun’da ise 2009 da nüfusun yaklaşık %40’nın AK Partili belediyelerle yönetilirken, 30 Mart 2014 itibariyle nüfusun %98,5 AK Partili belediyelerle yönetilmektedir.

 

AK Parti Samsun’da 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile 17 ilçe belediye başkanlığının, 16 ilçe belediye başkanlığını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı‘nı kazanmıştır.

30 Mart 2014 yerel seçimleri itibariyle, kendinde olmayan 7 belediye başkanlığı kazanan AK Parti, kendinde olan 1 belediye başkanlığı ise kaybedilmiştir.

 

2009 yılında AK Partili belediyecilik anlayışı ile yönetilirken kaybettiğimiz ilçelerimiz olan Ladik, Kavak, İlkadım, Atakum, Yakakent ilçelerini tekrar, bugüne kadar AK Belediyecilik anlayışı ile tanışmayan Alaçam ve Tekkeköy ilçelerimiz de ilk kez AK Belediyecilik anlayışı ile buluşturduk.

 

17 İlçemizde AK Parti’nin ve diğer partilerin aldığı oy oranları ise şu şekildedir:

Biz her yerde olan bir partiyiz.

 

AK Parti oyları hiçbir ilde yüzde 10’un altına düşmemiştir.

 

Sadece 1 ilde, Tunceli’de yüzde 20’nin altında olmuştur.

 

Muhalefet partilerinde ise Büyükşehir ve İl Genel Meclis Üyeliği sonuçlarına göre CHP 16 ilde %5’in altında oy almıştır.

 

Büyükşehir ve İl Genel Meclis Üyeliği sonuçlarına göre CHP 28 İlde ‘un altında oy almıştır.

 

Büyükşehir ve İl Genel Meclis Üyeliği sonuçlarına göre MHP 13 ilde %5’in altında oy almıştır.

 

Büyükşehir ve İl Genel Meclis Üyeliği sonuçlarına göre MHP 19 İlde ‘un altında oy almıştır.

 

Muhalefet partilerinin yaşadığı bu başarısızlık ve hezimet ile birlikte 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından, ilimizde ortalıktan kaybolanlar için kayıp ilanı verdiğimiz bazı siyasi partilerin il başkanları, geçtiğimiz hafta içinde korsan açıklamalar yaparak ortaya çıktığını gördük.

 

Bundan önce gerçekleşen 8 seçimde AK Parti’yi hep birinci parti yapan aziz milletimizin taleplerini, isteklerini, anlayamayanlar, 30 Mart 2014 te yapılan son yerel seçimlerin de de hala anlayamadılar.

 

Milletimizi siyasi kaliteden anlamaz diye suçlayan siyasi partilerin il başkanları var.

Oysaki 30 Mart 2014 yerel seçimler öncesinde meydanlarda görmediğimiz hatta gazete manşetlerinden iktidar partisini hallaç pamuğu gibi atacağız, 17 ilçe belediye başkanlıklarını kazanacağız diyen siyasi partilerin temsilcileri, milletimiz tarafından hallaç pamuğu gibi savrulmuş, her biri farklı köşelere düşmüştür.

 

Başarısızlıklarına kılıf uydurmaya çalışan, o il başkanlarına, onlardan çok daha fazla siyasi tecrübesi olan, seçim yöneten bir il başkanı olarak bir nasihatte bulunmak istiyorum.

 

Genel Başkanlarınızın yolunda gitmeyin, kaybederek o koltuklarda oturmaya devam etmeyin.

 

O koltukları yeni isimlere bırakarak partiye yeni heyecanlar kazandırmanız gerekmektedir.

 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde, AK Parti Samsun İl Teşkilatları olarak, Asarcık ilçemiz haricinde dediğimizi gerçekleştirdik.

 

Biz başardığımız işe göre, araziyi iyi bilen, kamuoyunun nabzını iyi tutan, aldığı işi gece gündüz demeden başarmak için çalışan teşkilatlar olarak, yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hedef koyuyoruz.

 

Buradan bu sözümü yine tekrarlamak istiyorum.

 

O gün geldiğinde inşallah ikinci tura gerek kalmadan Samsun’dan en yüksek oyu vererek, Türkiye ortalamasına katkı sağlayacak, ilk tur da da Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz.

 

Son olarak, hesap kitap bilmeyen, araziyi tanımayan, milletin derdiyle dertlenmeyen bazı siyasi partilerin il başkanları unutmasınlar ki, AK Parti sivil toplum örgütlerinin kurduğu değil, milletin kurduğu bir partidir.

 

Milletin derdi ile dertlenen bir partidir.

 

77 milyon Türk Milletinin partisidir.

 

Bu milletin bağrından çıkmış, çakma değil, çin malı olmayan, 0 yerli bir partidir.”

Kaynak: Bafra Ajans
Yorumlar (0)
banner810
17
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 33 55
4. Başakşehir 34 52
5. Beşiktaş 34 51
6. Kasımpasa 34 49
7. Alanyaspor 34 48
8. Sivasspor 34 48
9. Rizespor 33 48
10. Antalyaspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Kayserispor 34 40
13. Samsunspor 34 39
14. Ankaragücü 33 37
15. Konyaspor 34 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 34 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 34 30
20. İstanbulspor 34 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 32 72
2. Göztepe 32 66
3. Sakaryaspor 32 57
4. Kocaelispor 32 55
5. Ahlatçı Çorum FK 32 55
6. Bodrumspor 32 53
7. Boluspor 32 50
8. Bandırmaspor 32 47
9. Gençlerbirliği 32 47
10. Erzurumspor 32 44
11. Keçiörengücü 32 39
12. Manisa FK 32 37
13. Ümraniye 32 37
14. Şanlıurfaspor 32 34
15. Tuzlaspor 32 34
16. Adanaspor 32 33
17. Altay 32 15
18. Giresunspor 32 7
Takımlar O P
1. Arsenal 35 80
2. M.City 34 77
3. Liverpool 35 75
4. Aston Villa 35 67
5. Tottenham 33 60
6. M. United 34 54
7. Newcastle 34 53
8. West Ham United 35 49
9. Chelsea 33 48
10. Bournemouth 35 48
11. Wolves 35 46
12. Brighton 34 44
13. Fulham 35 43
14. Crystal Palace 35 40
15. Everton 35 36
16. Brentford 35 35
17. Nottingham Forest 35 27
18. Luton Town 35 25
19. Burnley 35 24
20. Sheffield United 35 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Girona 33 71
3. Barcelona 32 70
4. Atletico Madrid 33 64
5. Athletic Bilbao 33 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Getafe 33 43
10. Villarreal 32 42
11. Osasuna 33 39
12. Deportivo Alaves 33 38
13. Sevilla 32 37
14. Las Palmas 33 37
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 33 32
17. Celta Vigo 33 31
18. Cadiz 33 26
19. Granada 33 21
20. Almeria 33 14