bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra
2017-06-12 02:21:01

AĞZINDAN BAL AKAN DİN TACİRLERİ

Ömer Yayla

12 Haziran 2017, 02:21

Günümüzde TV sektörünün istismar etmeyeceği bir konu yok. TRT’nin Acun ILICALI formatında Kur'an okuma yarışmalarından alında! Ramazan dolayısıyla aldığı paraya göre kanal kanal dolaşan, TV lerde Reyting makinesine dönüşen, ders veren kıssalarla saf temiz insanları ağlatan, tesettürü İslam’ın 5 şartından biri olmadığı için kullanmadığını söyleyip, tesettürün insanın gönlünde olduğuna inandığını söyleyerek ağzından bal akan din tacirlerine ısınamıyorum. TV aracılığıyla milyonlarca kişiye ulaşsalarda ihlâsları olmadığı için manevi tesiri de olmuyor.

Kur'an-ı gürül gürül bir ses ve birbirinden güzel makamlarla seslendirmek elbette takdire şayandır. Zira! Okunan her harfine sevab vardır. Ancak, bugün ki sıkıntılarımızın temeli O'nu gerektiği şekilde anlamama ve yaşamamaktan kaynaklanmaktadır. Makami okuyuşlarda dökülen gözyaşları, kalplerde tesirini göstererek yaşayışımıza yansıtmamaktadır. Ağlayan neye ağladığını, inkâr eden neyi niçin inkar ettiğini bilmemektedir.

Jüri üyesi hocaların her yarışmada elbise, kıravat ve yüzük değiştirmelerine, farklı yorumlarla objektif olmayan değerlendirmelere takılmıyorum ama okuyanları şarkı formatında değerlendireceklerine "Kur'an-ı güzel telaffuz etme, güzel seslendirme" yarışmalarında okunan aşırların meallerini ve nuzül sebeplerini açıklasalar daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bugün Kur'an-ı Kerim seller, sular gibi okunmasına, yarışma konusu yapılmasına, akaid, fıkıh, siyer, tefsir, ahlak vs birçok bilgiler öğrenilmesine rağmen hâlâ anlaşılamamakta, anlamadan okunan hatimler, huşu ve namazlar, tevbesiz dualar, reklam kokan sadaka ve zekatlar amacına uygun tam adrese sunulamadığından, yaşanan felaketler, akan bunca kan, gözyaşı ve her türlü sıkıntılardan mutluluğun kokusunu alamaz olduk.

Kur'an-ın sadece telaffuzculuğunu yapıp, okumak, okutmak yada dinlemek ve dinlemenin yanında boğazdan aşağı geçirip ruha işleterek yaşayışımıza dönüştürmeliyiz.

Kur'an-ı onda kendini arayarak okuyan insan "Kur'an bana hitap ediyor, beni bana anlatıyor" der. Birde O'nu gırtlağından aşağıya indirerek okuyabilirse işte o zaman başına gelmiş ve gelecek hayatın karanlık ve aydınlık her şeyini O'nda keşfeder.

Nasıl şakül binanın duvarlarının düz olmasını sağlıyorsa, Kur’an-ı Kerim de toplumun şükülüdür. Hastalığa göre nasıl ilaç alıp tedavi oluyorsak, çağımızın hastalıklarını islam hastanesinde Kur'an reçetesiyle tedavi etmeliyiz.

Kitabımız, Peygamberimiz, Kıblemiz bir, öyle ise neden ayrı ayrı düşünüyor,? Ayrı ayrı kutuplarda bulunuyoruz.!! Beş vakit namazda "Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım bekleriz.” deyip, herkes kendi abisinin, kendi liderinin, kendi büyüğünün, kendi âliminin kitabını veya dediğini alıyor. Allah (CC)ın kitabı mezarlıklarda, ölülerin seneyi devriyelerinde, ramazanda hatırlanıyor. Hayırlı Ramazanlar!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.