banner1047

banner1046

banner1014

Şükrü Neiş; Aday Adaylığını Açıkladı

Eski Belediye Başkanlarından Şükrü Neiş Ak Parti Bafra Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

SİYASET 25.10.2013, 18:01 25.10.2013, 20:10
Şükrü Neiş; Aday Adaylığını Açıkladı
banner1067

Bafra ilçesinde 28 Mart 2004 tarihinde Ak Parti`den Bafra Belediye Başkanı seçilen ve 29 Mart 2009 tarihinde yeniden aday gösterilmeyen Elektrik Mühendisi Şükrü Neiş, AK Parti`den Belediye Başkanlığı`na Aday Adaylığını açıkladı.

 

Günlerdir aday olup olmayacağı konusunda karar vermeyen ve temaslarda bulunan eski Belediye Başkanı Şükrü Neiş, bugün baskın aday adaylığı başvurusu yaptı.

 

Siyaset kulisleri dünkü Zihni Şahin`in aday adaylığı başvurusundaki organizasyon ve kalabalığı konuşurken gündeme Şükrü Neiş`in aday adaylığı başvuru oturdu.

 

Eski Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, AK Parti ilçe binasının önünde düzenlenen törende “Hiç kimse Hint Kumaşı değildir” diyerek Başkan Şahin`e mesaj gönderdi ve tekrar aday adayı olduğunu açıkladı.

 

Yüzlerce kalabalığa seslenen Neiş, “isteseydik buraya iki üç kat daha fazla kalabalık toplayabilirdik. Çok kısa sürede organize olduk.” dedi.

 

Konuşmasında Zihni Şahin`e, “mevcut Başkan” şeklinde hitap ederek yüklenen Neiş, büyük projeleri olduğunu belirtti.

 

Konuşmasını tamamlayan Şükrü Neiş, sağındaki ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven`in ve solundaki Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün`ün ellerini tutarak havaya kaldırdı.

 

ŞÜKRÜ NEİŞ`İN KONUŞMASININ TAMAMI

Değerli Başkanım, Belediye Başkanları,  Değerli Muhtarlar, ilçe yönetim kurulu arkadaşlarım, Kadın Kolları Başkanlar, Gençlik Kolları Başkanı, eski, yeni Oda Başkanları, değerli meslektaşlarım, 2004-2009 yılında beraber belediyede mesai yaptım meclis üyesi arkadaşlarım hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

 

Recep Tayyip Erdoğan için mahalle muhtarı bile olamazsın diyenler karşılarında Türkiye Cumhuriyeti 12 yıllık Başbakanını buldular.

 

Bizler onun sayesinde varız, onun yolundayız, onun izindeyiz.  2004 2009 yılları arasında 5 yıl sizlere hizmet ettim.  Bu hizmetlerimiz esnasında memnun olan arkadaşlarımız var, olamayan arkadaşlarımız var bu geçen 5 yıllar içerisinde biz hatalarınızı, eksiklerimizi,  daha güzel neler yapmamız gerektiğini, projelerimizi yeniden gözden geçirdik.

 

Değerli dostlarımız 2009 yılı bizim için bir yol kazası. Ben bugün sizlerin karşısına çıkma cesaretini bulduysam, gerek Ankara`da, gerekse partinin tabanında değerli dostlarımla yapmış olduğum istişareler sonucunda sizin karşınıza geldim.

 

Şunu kesinlikle bilelim! Hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değildir.

 

Bizi hatırlayanlar yazılı metinlerde konuşmalarımızı bilirler. Genelde halkımızın içerisinde halkımızla neleri ne şekilde paylaştıysak, kürsülerde de bu şekilde onlara hitap ettik.

banner1028

 

Bu teşkilatın kuruluşunda kurucu üye olarak yer aldım. Hatırlamayanlara hatırlatmak istiyorum. Siyasi geçmişimiz 25 yıldır.

 

Bizim siyaset yaptığımız süre içerisinde beraber yetişen dostlarımız kardeşlerimiz vardı. Bugün Tuncay kardeşimiz partimizin ilçe başkanıdır. Yani Recep Tayyip Erdoğan'ın temsilcisidir.

 

Bundan daha güzel ve mutlu bir olay yok. Bz insana yatırım yaptık. İnsana yatırım yapalım ki devlet ayakta kalsın. Bu anlayışla hareket ettik.

 

Hiç kimseye çamur atmadık. Gözüm üzerinde kaşın var demedik. Her dakika mutlu dolu dolu yaşadık.

Her dakikamızda yeni projeler ürettik.

 

Değerli dostlarım, ben size 5 yıllık süre içerisinde, bir belediye başkanının o makamda bir koltukta oturduğu süre içerisinde, asli olan görevlilerinden üzerinden bir şeyler anlatmak istemiyorum. Onlar bizim asli görevimiz.

 

Yapılmamışsa yapılamamıştır bu bizim hatamız. 1980`li yıllarda müsait arkadaşlarımızın yapmış olduğum binaların kaldırımlarında yürümek zorunda kaldık.

 

Yıllardır bizden önceki değerli büyüklerimizin maalesef bu konuları ihmal etmişlerdi. Biz, gelir gelmez belediye başkanının hizmet olarak ne yapması gerektiğini projeleri masaya yatırdık.

 

Adım adım uygulamaya başladık. Bununla da yetinmedik. Bafra`nın yıllar öncesine dayanan bir sorunu çözdük. Bafra`da bugün eğer su sorun yaşanmıyorsa,  musluklarımızdan temiz su akıyorsa kardeşinizin ve de sizin vermiş olduğunuz deştiğin eseridir.

 

2004 seçimleri için seçim broşürlerimiz hazırlarken arkadaşlarımızın arasından bir kardeşimiz dedi ki: Şu Bafra`ya doğalgaz getirebilirsek ne mutlu.

 

Hafızalarımızı tazeleyelim.  2004 yılında bakın ufkunu açacak güzel bir projeyi hayata geçirmek için ilk adımı 2004`te başlattık.

 

Bafra`ya doğalgaz getireceğiz dedik. O günün şartlarında bizleri hayal gibi hayalperest olarak gördüler ama bugün bir yıldır evinde doğalgazı kullanan bunun hayal olmadığını gördüler. Bafra doğalgaz tamamen bitirildiğinde bunun farkına daha iyi varacak.

 

Kaldırım yapabilirsiniz, yaptırdık. Asfalt dökebilirsiniz.  Park bahçe çocuk oyun alanları yapabilirsiniz, yaptık. 

 

Yıllarca seçim beyannamelerinde gündemde olan mezbahane projesini yapabilirsiniz, yaptık. Yağmur sularında şu sokakta arabayla geçmek mümkün değil altyapı ile ilgili sorunları çözebilir misiniz, çözdük.

 

Bu projeleri alt alta sıraladığımızda irili ufaklı 50`nin üzerinde projeyi hayata geçirmiş olduk. Benim için bunların içerisinde en önemlisi de doğalgaz.

 

Bu hayallerimi elhamdülillah gerçekleştirdi. Hedeflediğiniz başka projeler var. Gönlümüzde yatan en büyük projelerden biri Derbent Baraj gölünden koşu köyü`ndeki balıkçı barınağından olan bölümün 3 kademe halinde halkımızın hizmetine sunulması.

 

Mevcut belediye başkanı arkadaşımız yaklaşık 15 gün önce  basın açıklamasıyla o projeyi anlatmaya çalıştı.

 

Ben şunu söylemek istiyorum. Yiğidi öldür ama hakkını yemeyelim. Biz siyasette böyle terbiye aldık.

 

Benden önceki dönem belediye başkanlığı yapan ağabeyimiz kardeşimiz yeri geldi eleştirdik dozunda. Yeri geldiğinde de hakkını vermesini bildik.

 

Şu anda hayal bile edemeyeceğimiz kâğıtlar üzerinde çalışmalarımızı başlattığımız  düzenlediğimiz birçok proje  var.

 

Bafra`mızın bir mezarlık girişi var, bir otogar girişi var, bir Bahçeler Mahallesi`ndeki geçiş yolumuz var, birde Alaçam Caddesi yolumuz var.

 

Mevcut değerli Belediye başkanımızı tebrik ediyorum, hakkını veriyorum.

Bizim 2009 ve 2010 yılı  için 2 yılın programı yapmış olduğunuz projeleri 4,5 yılda maalesef bitiremediler.

 

Yapılan kaldırım çalışmaları bugün mezarlıktan başlayıp Gençlik Caddesinden, Hükümet Caddesi`nden, Belediye Caddesi`nden Alaçam Caddesi`nden, Yaşar Doğu Caddesi`nden, Tekel Caddesi`nden bizim başlangıç olan 100. Yıl Bulvarı başına, bugüne kadar bağlanması gerekliydi.

 

İster sağ tarafa gidin, ister sol tarafa gidin yürüyüşün tamamladığınızda yeni evinizin kapısında olacaksınız.

 

Bugün burada çıktık geleceği planlamak üzere var olduğumuzu sizlere ilan ettik. Biz yarım 10 proje, 30 projeyle değil. Bafra`nın geleceğini değiştirecek yüzlerce proje ile.

 

Bakın Koşuköyü sahilinde bir “marina köy” projesi çalışması vardı. Hani senin gündemine oturan kanal İstanbul, Samsun`da da değerli bir dostunuz kanal Samsun.

 

Biz de diyoruz ki Bafra içinde “Marina Köy” projesi. Bu projenin detaylarına girmek istemiyorum. Bu detaylara vaktinizi almak istemiyorum.

 

Çok sıkışık bir zamanda bir çalışma başlattık. Son 3 günün eseridir. Gün içerisinde kararımızı verdik.

 

Sebebi pazar günü yapılacak temayül yoklaması. Biz öbür perşembe günü yapmayı planlamıştık. Müracaatı bugüne taşımak zorunda kaldık.

 

2004`de beraber mücadele ettiğimiz belediye başkan adayları 6 kişi vardı. Bu kardeşlerimizden bir tanesi hakkın rahmetine kavuştu.

Allah kendisine rahmet eylesin.  Arkadaşlarla yapmış olduğumuz çalışmalar neticesi Genel Merkezimiz bizim üzerimizde karar kıldı. Yolumuza devam ettik. Bugünde şu ana kadar edindiğim bilgiler bir eksiklik yoksa yine 6 belediye başkan aday adayı ile yola devam edeceğiz.

 

Allah hayırlı eylesin. Bafra`mıza eğer bir çivi daha fazla çıkabilirsek, bizlere bu işi nasip eylesin. Siyasette her şey olur.  Önemli olan olduğunuz yerde durabilmektir. Yeri ve zamanı geldiğinde halkın karşısına ak bir şekilde çıkabilmektir.

 

Söyleyecek çok sözümüz var, çok sözler söyleyebiliriz.

Bu mesele AK Parti meselesi. Bu mesele Bafra meselesi. Bize hizmet verilirse, görev verilirse biz hizmet için oradayız.

 

Değerli Dostlarım, eskisi yenisi ile 2001 yılından bugüne kadar bu teşkilatlarda emeği geçen değerli kardeşlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

 

Onlar olmadan biz var olamayız. Bunun bilincinde farkındayız. Bu süreç sonrasında da ben adaylığımız kesinleştiğinde, ilçe teşkilatında kadın kollarımla, Gençlik kollarımızla, mahalle başkanlarımız, belediye meclis üyeleri ile güzel istişareler yaparak, Bafra için hayırlı kararlar almaya hazırız.

 

Sayın Başbakanımız partinin kuruluşu sonrasında bir şarkı söylemişti. “Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi söylediğimiz tüm şarkılarda, tüm sözlerde her şey bizde sizleri hatırlatıyor. Her şey Bafra`yı hatırlatıyor.”

 

Bugün buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sevgiler, saygılar. Sağ olun var olun.

 

Kaynak: Bafra Ajans
banner1045
Yorumlar (0)
banner1052
banner1068
17
az bulutlu
banner1060
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13