banner1047

banner1046

banner1014

AK Parti Samsun İlçe Başkan Adaylarını Tanıttı

AK Parti Samsun İlçe Belediye Başkan Aday Tanıtım Toplantısı (Eski) Yaşar Doğu Spor Salonunda yoğun katılımla ve büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

SİYASET 26.01.2014, 16:07 27.01.2014, 11:19 H. Eren
AK Parti Samsun İlçe Başkan Adaylarını Tanıttı
banner1067

Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun İl Başkanlığı tarafından Yaşar Doğu Spor Salonunda düzenlenen toplantıda 'İlçe Belediye Başkan adayları' tanıtıldı.

 

AK Parti, Samsun İlçe Aday tanıtım toplantısında adeta gövde gösterisi yaptı. Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına AK Parti Samsun Milletvekili, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Mustafa Demir, Tülay Bakır ve Ahmet Yeni, İl Başkanı Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlçe adayları ile çok sayıda aday olamayan aday adayları katıldı.

 

Geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda, özellikle 17 Aralık Operasyonuna değinildi. Aday tanıtımından önce sırasıyla İl Başkanı Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, yapılan 17 Aralık operasyonu ile ilgili atıflarda bulunuldu. Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesine engel olmak isteyen gurupların Türkiye önünde engel olduğuna dikkat çekilirken bu engellerin aşılacağı kaydedildi.

 

İlk olarak kürsüye çıkan İl Başkanı Fuat Köktaş, “17 Aralık'ta Türkiye, milli iradesine karşı yeni bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Haziran ayında, ağaçların gölgesinin de, gezi parkı olayları içerisine saklanmış, darbe girişimlerini organize edenler, içeride ve dışarıda itibarımızı zedeleyenler, ekonomimiz için güven ortamını yok etmeye çalışanlar ve tam bir sivil itaatsizlik testi ile darbe türküleri söyleyenler de yine onlardı. Bu senaryoyu yazanlar, Türkiye’nin ekonomisini alt üst edelim dediler. Faizleri yükseltip kazanalım dediler. Enerji politikalarını sarsalım dediler.  İstikrarlı büyüyüşü engelleyelim dediler. Mavi Marmara’nın, İran'da, Irak’ta ilkeli dış politikanın intikamını alalım dediler. Dünyada artık sesi çok çıkan, itibarı her geçen gün artan Türkiye’nin yükselişini durduralım dediler. Millî birlik ve kardeşlik surecini bozalım, yeniden gençlerin ölmesini ve öldürmesini sağlayalım dediler. Ama hesap edemedikleri bir şey var. AK Parti'nin farklı duruşu var. Kurulduğu gün millete söylediği bir söz var. AK Parti milletin partisidir, milletin ortak aklının temsilcisidir. AK Parti'nin başında dik duran adam-adam gibi adam-kasetlerden doğma değil, anadan doğma lider Recep Tayyip Erdoğan var” dedi.

 

FUAT KÖKTAŞ: BİRLİK VE DİRLİK OLALIM

 

Köktaş, “AK Partili olmayan belediyelerde kasaba belediyeciliği anlayışının halen devam ettiğini görüyoruz. 30 Mart Türkiye'nin geleceği için önemli bir seçimdir. Biz artık halk olarak millet olarak tavrımızı ortaya net bir şekilde koymalıyız. 30 Mart tarihi çok yakın. Senaryo kuranlar buyursunlar milletin vicdanındaki yere bir baksınlar. Biz milletin vicdanının öncüsü ve sesi olacağız. Biz bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Millete hizmet etme noktasında ak kadroların başaramayacağı hiç birşey yoktur. Yeter ki inanalım ve çok çalışalım. Yeter ki biz birlik ve dirlik olalım. Aday adaylığı sürecinde sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu süreçte ak parti'den belediye başkan aday adaylığı yaparak son güne kadar mücadele edenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tabi ki her ilçede bir belediye başkan adayımız olacak. Bu kararı nasıl ve ne şekilde verildiği hepimiz takip ettik ve biliyoruz. Bu bir nasip kısmet olayı olduğunu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Hepinizin bildiği gibi ilk defa seçilmek için 2011 yılında milletvekili aday adayı oldum. Ve teşkilatımızın temayül yoklamasında en yüksek oyu almama rağmen nasipte olmadığı için sıraya girmedim. Ama küsmedim darılmadım. Daha çok çalışmam gerektiğine inandım. Siyaset uzun soluklu bir yoldur. Seçilen ve karar verilen aday kardeşimizin seçilebilmesi için en az o aday kardeşiniz kadar çalışacağınıza ben cani gönülden inanıyorum” diye konuştu.

 

ADAYLAR AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİYLE BELİRLENMEDİ

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugün Samsun Yaşardoğu Spor Salonunda tarih yazıyor. 30 Mart’a giden sürecin ne kadar önemli olduğunu bildiğiniz için bizleri yalnız bırakmadınız. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Aday Adaylığı ile ilgili yoğun bir süreç geçti. Bu süreç i,çerisinde aday adayı kardeşlerimiz tüm imkanlarını seferber ederek her yeri karış karış gezdiler. Aday adaylık eğer ahbab çavuş ilişkisiyle olsaydı bu kadar gecikmez çok daha önceden adaylar belirlenirdi. Ama bizzat Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ince eleyip sık dokuyarak, bütün kardeşlerimizin adaylığı hak ettiğini ama bir kişinin bizleri sonuca götüreceği kararı vermekte zorlandığımızdan biraz gecikti. Ama aday olamayan kardeşlerimiz asla ve asla en küçük burukluk duymasınlar. Bırakın ilçe belediye başkanı aday adayını bazı meclis üyelerini tanıdım. Bizim oralara atadığımız belediye şube müdürlerinden daire başkanlarından, devletimizin atadığı şube müdürleri ve daire başkanlarından çok daha fazla probleme hakim olmuş ve bunların özümü için canla başla çalıştıklarını gördüm. Bu büyük zenginliktir. Bizi sonuca ve başarıya götürecektir. Bizim herkese ihtiyacımız var. Aday adaylığından adaylığa ulaşamamış arkadaşlarımızın hepsine ihtiyacımız var. Yeterki onlar kendi bölgelerindeki halkımıza hizmet etmek istesinler. Biz onlara yapacak iş bulacağız. Büyük dönüşümü hep beraber yapacağız. Biz birbirimizin eksiğini tamamlayacağız. Başbakanımız bana 2023 talimatını verdi. Başkanımız Erdoğan, “30 Mart seçimleri önemli ama 2023 vizyonuna giden dsüre içerisinde şehirlerimizi bu vizyona hazırlamamız lazım, şehirlerimizde gece kondu olmaması lazım, Köylerimizde içme suyu ve yol sorunu olmaması lazım” diye konuştu

YUSUF ZİYA YILMAZ: GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALIYIZ

 

Yılmaz, “Önümüzdeki beş sene çok önemli bir sene. Beş sene sonra 2019’a gireceğiz. 2019 Samsun için çok önemli bir tarih. Atatürk Kurtuluş mücadelesini 1919’da Samsun’dan başlattı. Belki de 2019’da Başbakan Erdoğan Samsun’a gelecek ve 19 Mayıs törenlerini buradan yapacak, belki burada, Bakanlar Kurulunu toplayacak, 2023’e 4 yıl kaldı ve bu zaman içerisinde geri kalan eksikleri Samsun’da planlayacak. Onun için Samsun gurur kaynağı olması lazım. Önümüzdeki sürecin önemini bilen bazı iyi niyetli olmayan unsurlar ayapımıza tökezler koyuyolar, ülkemizi engellemeye çalışıyorlar. Bu ülkenin insanbı birçok tuzağı ve engeli aştığı gibi bunu da aşacağız. AK Parti artık Türkiye’de ve dünyada rüştünü ispat etti. Dünyanın ezberini bozduk ve önümüzdeki 10 senede de bozmaya devam edeceğiz. Karadeniz’in gözdesi olan Samsun’da Türkiye’nin 2023 vizyonu için rol ve görevi en eksiz şekilde yapacağız. Bizim herkese ihtiyacımız var. Yarından sonra geçmişe dönük sorunları bırakarak dolu dizgin geleceğe yönelik koşmalıyız. Bunu başarabileceğimize yürekten inanıyorum. Bilgi, tecrübe, destek, birlik ve beraberlik hepsi var. Bizim başka neye ihtiyacımız var. Biz yapmayacağız da kim yapacak. Hayatında bir yere çivi çakmamışlar bu ülkeyi ihyamı edecek. Bunu herkes biliyor. Siyasetin ve demokrasinin en büyük gücü insandır ve o insanında en büyük gücünü gösterdiği yer sandıktır. O insanımızda sandıkta bizi güçlü şekilde çıkarttığı zaman bizi kimse tutamaz. Bizi tutamayacaklarını bilenler 30 Martta engellemeye çalışacaklar Bunun için bizler gece gündüz çalışmalıyız” dedi.

 

AHMET DEMİRCAN: DEVRİM NİTELİĞİNDE HİZMETLER YAPTIK

 

AK Parti MYK Üyesi Ahmet Demircan: "Tarihi bir seçime gidiyoruz. Gerçekten Türkiye'nin sahibinin bu aziz millet olduğunun tescil edileceği bir seçime gidiyoruz. Sadece yerel seçimlerle ilgili bir seçim yapmayacağız. Bugün bu milletin siyasi iradesini güçlü bir şekilde temsil eden AK Parti'ye ve Başbakan Erdoğan'a karşı yapılan bir darbe girişimiyle sandığa gidiyoruz. Bu saldırı Türkiye'ye, aziz Türk milletine yapılan bir saldırıdır. Bu ülke bin yıllık tarihi dış güçlere karşı yazmıştır.  Bu saldırılar 17 Aralık veya Gezi eylemleriyle sınırlı değil. Türkiye kendi başına bela kılınmış bir terör belasını çözmeye kalktı bir takım merkezler harekete geçti. Bu sıkıntıyı nasıl olur da siz çözersiniz dediler. Siz nasıl olur da nükleer santral kurarsınız dediler. 1960 tan beri Türkiye'de iktidara gelen hükümetlerin programlarını inceleyin. Hepsinde nükleer santral yapma kararı vardır. Ama ilk defa Türkiye AK Parti iktidarı zamanında siz kimsiniz nükleer santral yapacaksınız dediler. Bu iktidar döneminde Türkiye'nin devrim niteliğinde başarmış olduğu demokratikleşme çalışmaları var. Bu ülkede insanımız inancı gereği başını örtüyor diye önü kapatıldı, kamuda görev alması engellendi. Bu sıkıntıyı AK Parti çözdü. Türkiye'de din eğitiminin önünde , imam hatip okullarının önündeki engel kalktı. Bunlar tarihi bir devrimdir. Türkiye şu anda 30 tane bütünşehir, büyükşehir yasasıyla, halkın insanımızın yaşadığı her yere belediye hizmetlerini ulaştırma imkanı buluyor. Bu bir devrimdir. Bu devrimi de AK Parti iktidarı ve AK Parti belediye başkanları yapacaktır. Bu ülkenin sahibi bu aziz millettir. Çünkü ülkeye para lazım olduğunda o veriyor, can lazım olunca o veriyor. Bu ülkede ne olacaksa bu milletin istediği olacak. Sizin istediğiniz bir şey varsa, parti kuracaksınız, millet yetki verirse yapacaksınız. Millet yetki vermediği sürece siz hiç bir şey yapamazsınız" diye konuştu.

 

BAKAN KILIÇ: BELEDİYECİLİK AK PARTİ'NİN İŞİDİR

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ise şunları söyledi. "Biz 2001 yılında AK Parti davası başladığında hep beraber yola çıktık. Millet AK Parti'yi kurdu, sizler AK Parti'yi kurdunuz. Bugün 30 mart seçimlerinin en önemli başlangıç noktasındayız. Bugün adaylıkları resmen ilan edilecek olan değerli kardeşlerimiz bu yarışın en önünde yer alacaklar. Sizler gece gündüz demeden, yorulduk demeden ve 11 yıldır çalışıyoruz, çok işler yaptık, artık biraz yavaş gidebiliriz demeden çalışmalısınız. Önümüzde 2023 vizyonu, 2071 vizyonu dururken daha fazla çalışacağız. Bu davanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuz. AK Parti sizin temsilciniz, bu milletin yüzde 50 oyunu almış, yasama da TBMM'de AK Parti bu milleti en üst seviyede temsil ediyor. 2014 ün 30 Mart' da yüzde 60'ın üzerinde oy alacağız. Yusuf bey bir konuşma yaptı. Yıllardır onu tanırım. Ama ilk defa onu bu kadar heyecanlı olduğunu gördüm. Bunca yıldır hizmet yapıyor olmasına rağmen, sanki ilk kez aday oluyormuş gibi bir konuşma yaptı. Biz bu heyecanla, ilçe belediye başkanlarımızla birlikte Samsun'u alacağız. Buna inanıyorum. Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Bizler millete en yakın hizmet noktası olan yerel yönetimlerden gelmekteyiz. En büyük tecrübe Başbakanımızdır. Bizler seçim bittiği an bizler yüzde 100'ün hükümeti ve temsilcisiyiz" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından İlçe Başkan adayları ve İlçe Başkanları sırasıyla sahneye çağırılarak biyografileri okundu. AK Parti Samsun İlçe Belediye Başkan adaylarının isimleri ise şu şekilde

 

 

Ladik: Selim Özbalcı

 

Alaçam Hadi Uyar

 

Kavak İbrahim Sarıcaoğlu

 

Ayvacık: Mustafa Belur

 

19 Mayıs: Osman Topaloğlu

 

Asarcık: İbrahim Yüce

 

İlkadım: Erdoğan Tok

 

Atakum: İshak Taşçı

 

Canik: Osman Genç

 

Tekkeköy: Hasan Togar

banner1028

 

Terme: Şenol Kul

 

Havza: Murat İkiz

 

Çarşamba: Hüseyin Dündar

 

Salıpazarı: Halil Akgül

 

Vezirköprü: Sadık Edis

 

Bafra: Zihni Şahin

 

Yakakent: Hüseyin Kıyma

Kaynak: Bafra Ajans
banner1045
Yorumlar (0)
banner1052
banner810
17
az bulutlu
banner1060
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13