banner1047

banner1046

banner1014

Canik'te Başlatılan İstiklal Marşı Okuma Etkinliği Tamamlandı

Canik Belediyesi, İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yılında İstiklal Marşı okuma etkinliği düzenledi.

SAMSUN 14.03.2021, 16:46 H. Eren
Canik'te Başlatılan İstiklal Marşı Okuma Etkinliği Tamamlandı
banner1067

Canik Belediyesi, İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yılında İstiklal Marşı okuma etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Samsun'dan ve Türkiye'nin değişik illerinden 5-18 yaş aralığında yaklalık 900 kişi katılım sağladı.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve Canik İlçe Milli Eğtim Müdürü Mustafa Uzunlar'ın katılımıyla  canlı olarak yayınlanan kura çekim programıyla 112 katılımcı ödüllerine kavuştu.

Başkan Sandıkçı'dan 112 katılımcıya ödül

banner1028

Samsun'dan ve Türkiye'nin değişik illerinden İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuyarak Canik Belediyesi'ne gönderen yaklaşık 900 katılımcının çekilişi canlı yayında tamamlandı. Tüm katılımcıların çekilişe dahil edildiği kura çekiminde iki katılımcı ailesiyle birlikte Çanakkale gezisi odülü kazandı. On katılımcı Safahat kitabı, on katılımcı tablet, on katılımcı bisiklet, otuz katılımcı akıllı saat ve elli katılımcı 150 Türk lirası değerinde hediye  çekini kura çekimiyle kazandı.

İstiklal Marşı'mızı okuyup gönderen 5-18 yaş aralığında  toplam 112 katılımcı Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı tarafından ödüllendirildi.

İstiklal Marşı'nın bir marştan öte, bu aziz milletin istiklali ve istikbalini anlatan çok önemli bir metin olduğunun altını çizen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı kura çekimi programında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

" Genellikle milli marşlar bir zorluğun akabinde gelen bir ferahlamaya yönelik anlarda yazılmışlardır. Marşların içeriği yaşanılan süreçlede doğru orantılıdır. Ben bunu şöyle addediyorum. Bir bayrak ve bir milletin marşı o vatanın tapusu gibidir. Bir ülkenin bayrağı ve marşı yoksa sanki o ülkenin tapu senedi de yok gibidir.

Milletimizin istiklalini ve istikbalini anlatan marşımızı okuyarak bizlere gönderen tüm kalımcılara çok çok teşekkür ediyorum. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İlimizden ve Türkiye'mizin değişik illerinden 900'e yakın çocuğumuz duygu ve his dolu bir şekilde İstiklal Marşı'mızı okuyarak bizlere gönderdiler. Yavrularımızın hepsi birbirinden güzel bir şekilde İstiklal Marşı'mızı okudular. Kura çekimi sonucunda ödüllerine kavuşan yavrularımızı kutluyorum. İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi bunlar bizim tarihimizde dönüm noklatalarımız olması nedeniyle çok çok önemli. Kura çekimi ile belirlediğimiz 100 ödülün dışında iki katılımcımızı da kura çekimi ile ailesinden bir kişiyle birlikte Çanakkale'ye  göndermek istedik. Yine ek olarak 10 katılımcımıza da Safahat kitabı hediyelerimizin kuralarını çektik. Kura ile hediyelerine kavuşan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Hepsine hayırlı olsun. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımızın daha iyi şartlarda yetişmesi, çok daha başarılı olmaları için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tek derdimiz tek gayemiz onları geleceğe hazırlamak. Şuan bulunduğumuz makamları yönetecek olan yavrularımızın çok çok iyi yetişmesi için bütün imkanlarımızı seferber ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunu yaparken de ilçemizdeki tüm kurumlarla birlikte istişare kültürüyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müzle iştişare ederek, birlikte çocuklarımızı yarına hazırlamak için çaba sarfediyoruz.

Ülkemizin geleceği için, güçlü ekonomiye sahip olmak için, eğitime destek olmayı sürdürüyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi YKS sınavına girecek öğrencilerimizi başarıya teşvik etmek için başarı sizden ödül bizden diyerek ilk 500'e giren, ilk 5 bine giren, ilk elli bine giren öğrencilerimize burs tablet gibi hediyelerimizle birlikte bizlere başvuran öğrencilerimizden sınav ücretlerini karşılayacağımızı açıklamıştık. Yine liseye giriş sınavında yüzde birlik dilime giren öğrencilerimize tablet ve gram altın ile, yüzde beşlik dilime giren öğrencilerimize tablet, yüzde onluk dilime giren öğrencilerimize akıllı saat hediyelerimiz olacak. İnşallah tüm öğrencilerimiz hayallerindeki okullara kavuşur. Ülkemiz için, milletimiz için, kendi gelecekleri için faydalı birer birey olurlar. Tek derdimiz tek gayemiz budur."

Gençlere yönelik birçok projelerinin devam ettiğini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Dünyadaki en zeki gençliğin ülkemizde olduğuna inanıyorum. Doğru yönlendirdiğimizde doğru formatlarla onlara yaklaştığımızda, doğru değerleri onlara yüklediğimizde ülkemizin sırtı inşallah hiç bir zaman yere gelmeyecektir ve hedeflediğimiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine inşallah bu gençlik bizi taşıyacaktır. Bizlere düşen görev onları doğru yetiştirmek. Özellikle bu günkü teknolojik çağa uygun bir şekilde onlara eğitim vermek."

Gençleri çok çok önemsediklerini ve kendilerine genç danışman ekibi oluşturduklarını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahimm Sandıkçı, "Gençliğimizi çok önemsiyoruz. İstişare kültürümüzü daha geniş alana yayarak kendimize gönüllü danışmanlar ekibi kurduk. Bu ekip; bir belediye başkanı napıyor, siyasi işleyiş nasıldır.  Belediyecilik devam ederken onların gözüyle gözlemlerini bize aktarmalarını sağlıyoruz. Zaman zaman bu öğrencilerimizi programlarımıza davet ediyoruz. Gençlerimiz gün boyu bizle beraber programlarımıza iştirak ediyorlar ve günün sonunda da onlardan bir rapor alıyoruz. Bizim görmediğimiz atladığımız bir çok şeyin var olduğunu onların bu raporlarından tesbit ediyoruz. Tüm belediye başkanlarımıza da tavsiye ediyorum. Bu şekilde bir gönüllü danışmanlar ekibi kadrosu oluştursunlar. Yaklaşık 3 ay önce başlattığımız bir proje ama bu kısa zaman diliminde bile onlardan çok şey öğrendik. Bir tesisimizde kütüphane alanımızı  onlara tahsis ederek gönüllü danışmanlar merkezi haline getirdik. İnşallah onları da doğru bir şekilde yetiştirerek yarınları idare edecek yöneticiler pozisyonuna getirmek için gayret sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz."

ROBOTİK KODLAMA

Gençlerimizle ilgili bir diğer projemiz Robotik Kodlama. Milli Eğitim Müdürlüğü'müzle birlikte Robotik kodlama ile alakalı bir program başlattık. Panedimi süreci biraz sekteye uğrattı. Geleceğin çağı yazılım ve kodlama üzerine inşaa edilmekte.  Milli Eğitim Müdürlüğü'müzle birlikte ilkokul çağındaki çocuklarımızla bu projeye başlangıç yapacağız.

MODEL ROKET TEKNOLOJİSİ EĞİTİMİ

Gençlerimize yönelik bir diğer projemiz Model Roket Teknolojisi Eğitimi. Bu projemizde çok çok önemli. Roket yapımıyla alakalı Selçuk Bayraktar'ın öncülüğünde başlamış olan bir Teknofest yarışmasının akabinde dalga dalga Türkiye'ye yayılması neticesinde bizde bunu Samsun'da Canik ilçemizde neden uygulamayalım diye düşündük ve bu proje üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Neden ilçemizden de bir Selçuk Bayraktar çıkmasın. Her ilimizde bu tür çalışmalar yapıldığını düşünürsek ülkemize bir çok Selçuk Bayraktar kazandırmış oluruz. Bu alanda da çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yılın Teknofest şampiyonlarıyla birlikte, ekibimizle birlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de içinde olduğu bir proje hazırladık. Yüz yüze  eğitimlerin tam olarak başladığı andan itibaren Canik ilçemizde 10 bin öğrencimize model roket yapımını öğreteceğiz. Onları bu teknolojiyle tanıştırmış olacağız. Bu öğrencilerimizin yapmış olduğu 2 bin 500 roketi fırlatacağız. Buradaki yetenekli öğrencilerimiz Teknofest ekibi tarafından tesbit edilerek bir sonraki aşama olan model uçak ve model drone eğitimlerine geçilecek. 2021  teknofest İstanbul'da olacak.  Gayemiz inşallah bu çalışmalarımızla birlikte 2022 Teknofestini Samsun ilimizde yapmak. İl olarak bunu yapacak kapasiteye sahip olduğumuzu düşünüyorum. İlçe olarak bu projeyi hayata geçirmenin heyacanını yaşıyorum. Eminim ki bu projeden sonra Canik'den bir değil belki de onlarca gencimiz bu yola yönelecekler. Yeni Selçuk Bayraktarlar inşallah Canik ilçemizden çıkmaya başlayacak ve ülkemize yayılacak.

Bizler görevde olduğumuz sürece gençlerimizin sürekli yanında olmayı sürdüreceğiz. Onların yetişmesi için tüm kaynaklarımızı onların yetişmesi için seferber edeceğiz. Bu pandemi döneminde özellikle 3 kurala riayet etmelerini istiyorum. Hem çocuklarımızdan hem velilerimizden bu kurallara uymalarını rica ediyorum. Maske mesafe ve temizliğe dikkat etmelerini istiyorum. Ülkemizin, milletimizin geleceği ve kendi geleceğimiz ve sağlığımız için çok daha dikkatli olalım. Hep birlikte mücadele içinde olarak en kısa zamanda Samsun'umuzu kırmızıdan maviye dönüştürelim. Bu konuda Tüm izleyicilerimizden söz vermelerini istiyorum." diye konuştu.

HEP DESTEK, TAM DESTEK

İstiklal Marşı Okuma Etkinliği Kura Çekimi programına katılan Canik ilçe Milli Eğtim Müdürü Mustafa Uzunlar yaptığı konuşmada, "Canik Belediyesi Başkanımıza eğitime verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizlere hep destek, tam destek olmak için büyük bir çaba içerisindeler.  İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yılında böyle bir etkinlik düzenledikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. İstiklal marşı ve bayrağı olmayan bir devlet devlet değildir. İstiklal marşımız bir ruh ifade etmektedir. Mehmet Akif Ersoy'u kurtuluş mücadelesinin manevi lideri olarak görüyorum. Bu marşta kurtuluş mücadelesinin bir ruhu. " diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi
banner1045
Yorumlar (0)
banner1052
banner810
17
az bulutlu
banner1060
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13