Başbakan Yardımcısı Bozdağ:

- "Sayın Gabriel, Alman halkına da Türk halkına da dünya kamuoyuna da yalan söylemiştir. Fevkalade saygısız bir yaklaşımda bulunmuştur. Bu Almanya'da da siyasetçilerin seviyesini, çapını göstermesi bakımından önemli. Maalesef seviye ve çap konusunda Alman siyasetçilerine buradan söyleyebileceğim fazla bir şey yok ama Türkiye'ye gelirlerse onlara seviye ve çap konusunda yardımcı olabiliriz" - "Sayın Gabriel eğer Türkiye'ye gelirse şehir hastanelerinde kendisini Almanya'daki hekimlerden daha uzman Türk hekimleri eliyle bu kompleks hastalığından kurtarmak için gerekli tedavileri yaparız ama artık Erdoğan kompleksinden lütfen kurtulun. Bu kompleksin size de faydası yok, ülkesine de faydası yok" - "Türkiye'nin polisi güvenlik güçleri bu Adil Öksüz alçağını yakalamıyor. İddia bu ve bunu da bir gazete manşete taşıyor. Ben tabi Bülent Tezcan'ın hamlığını anlıyorum ama Saygı Öztürk gibi usta bir gazeteci nasıl tufaya geldi onu anlamadım"

CANİK 26.08.2017, 18:23
Başbakan Yardımcısı Bozdağ:

ÇORUM (AA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile ilgili "Sayın Gabriel, Alman halkına da Türk halkına da dünya kamuoyuna da yalan söylemiştir. Fevkalade saygısız bir yaklaşımda bulunmuştur. Bu Almanya'da da siyasetçilerin seviyesini, çapını göstermesi bakımından önemli. Maalesef seviye ve çap konusunda Alman siyasetçilerine buradan söyleyebileceğim fazla bir şey yok ama Türkiye'ye gelirlerse onlara seviye ve çap konusunda yardımcı olabiliriz." dedi.

AK Parti Bayat İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresine katılan Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gabriel'in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediklerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, Almanya'daki kimi siyasetçilerde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kompleksi olduğunu, bu kompleks içinde siyasetçilerin ne yaptığını bilmediklerini ve Almanya Dışişleri Bakanı ile diğer bazı siyasetçilerin bunun somut örneklerini oluşturduğunu söyledi.

"Hem çapsız hem de hadsiz olan bazı siyasetçiler yerini, yurdunu da bilmiyor maalesef." ifadelerini kullanan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Almanya'nın, halkının da küçük düşmesine yol açıyorlar. Kompleks içinde olmak aynı zamanda hastalık emaresidir de. Ben buradan çağrıda bulunuyorum. Türkiye'deki sağlık tesisleri Almanya'daki sağlık tesislerinden daha iyidir. Sayın Gabriel eğer Türkiye'ye gelirse şehir hastanelerinde kendisini Almanya'daki hekimlerden daha uzman Türk hekimleri eliyle bu kompleks hastalığından kurtarmak için gerekli tedavileri yaparız ama artık Erdoğan kompleksinden lütfen kurtulun. Bu kompleksin size de faydası yok, ülkesine de faydası yok. Ülkeniz için, halkınız için ter dökmeye çalışın. Almanya seçimlerinden sonra Alman halkı için ne yapacağınızı anlatın. Ama öyle görünüyor ki Alman siyasetçiler Alman halkı için ne yapacaklarını anlatacak malzemeye sahip değiller. Onun için Türkiye'ye, Türk halkına, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ve Türk hükümetine hakaret ederek Almanya'nın geleceğini bu hakaret üzerine, bu saygısızlık üzerine bu terbiyesizlik üzerine kuracaklarını zannediyorlar. Ama eminim ki Alman halkı kendileriyle alay eden bu çapsız siyasete, haddini bilmeyen hadsizlere kendi seçimlerinde değerlendirmeleri yapacaktır. Çünkü alman halkının zeki bir halk olduğunu biz biliyoruz. Kompleksli siyasetçiler tarafından ülkenin yönetilmesinin ne kadar kötü sonuçlar doğuracağını onlar bizden daha iyi bilecektir."

- "Yalan söylemiştir"

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in eşinin Türkler tarafından tehdit edildiği yönündeki iddiaların da asılsız olduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Alman polisinin yaptığı araştırmada bu kişinin Türk olmadığı, tehdit de olmadığı, aksine Gabriel'in partisinden, parti politikalarını benimsemeyen, eleştiren bir Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Bir dışişleri bakanı bu kadar mesnetsiz açıkça yalan olan bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmamalıdır. Sayın Gabriel, Alman halkına da Türk halkına da kamuoyuna da yalan söylemiştir. Yalancıdan dışişleri bakanı olmaz. Nezaket ve görgü kurallarını da çiğnemiştir. Fevkalede saygısız bir yaklaşımda bulunmuştur. Tabi bu Almanya'da siyasetçilerin seviyesini göstermesi bakımından, çapını göstermesi bakımından önemli. Ben üzülüyorum. Maalesef seviye ve çap konusunda Alman siyasetçilere buradan söyleyebileceğim fazla bir şey yok ama Türkiye’ye gelirlerse onlara seviye ve çap konusunda yardımcı olabiliriz." diye konuştu.

- Adil Öksüz'le ilgili iddialar

Bekir Bozdağ, Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonda Türkiye'de seyahat ettiği iddialarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Ben bizim muhalefet uçuyor mu desem, dökülüyor mu desem şaşırdım. Ellerine ne geliyorsa, önlerine ne konuyorsa hemen alıp kullanıyorlar. Bir sorma gereği bile duymuyorlar. Yahu bu doğru mu, bilgi teyit edildi mi bir araştıralım. Belki birileri bizi kullanıyor, bizimle dalga geçiyor, bizi faka bastıracak diye biraz düşünür. Ama öyle görünüyor ki Cumhuriyet Halk Partili siyasetçiler kim eline neyi tutuşturursa onu konuşuyor. Kim önüne bir bilgi koyarsa onu hakikat gibi söylüyor. Bu sadece CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Tezcan'ın işi değil, aynı zamanda Sayın Kılıçdaroğlu da aynısını yapıyor. Hatırlarsanız defalarca, 'Benim elimde belgeler var açıklayacağım, açıklamazsa açıklayacağım....' Biz de defalarca söylüyoruz 'Yahu elinde ne belge varsa lütfen açıkla da biz de öğrenelim.' Bilgiler var. Açıkla öğrenelim. Bak senin yanında senin dediklerin doğru eğri demeden yayınlayan, senin için her şeyi feda eden bir candaş medya var. Açıkla bu medya çarşaf çarşaf haber yapsın. Türkiye'nin cumhuriyet savcıları var. Açıklamıyorsan dosyaları götür Cumhuriyet savcılarına ver, gereğini onlar yapsın. Amaç ne? Amaç şu, ellerinde bir bilgi yok, ellerinde bir belge yok, kuru bir iftira var. Böyle, 'açıklarım açıklamazsanız' diyerek milletimizin aklını karıştırmayı, ortada kirli bilgilerin partili troller tarafından yayılmasını ve benzeri hedefleri içeriyor. Bunu yapıyorlar.

Sayın Tezcan hatırlarsanız daha önce de dedi ki 'İçişleri Bakanlığında özel bir güvenlik birimi kuruldu ve milleti şöyle fişliyor, böyle fişliyor' diye açıklama yaptı. Bu açıklama da günün ilk saatlerinde hemen yalanlandı çünkü dediği yalan. Öyle özel bir şey yok. Olan şey de Resmi Gazete'de yayınlanmış, açıklanmış, ilan edilmiş. Daha önce İçişleri Bakanlığı bünyesinde olan bir birimi sanki öyle bir birim yokmuş da, ilk defa kurulmuş da hükümet bunu halktan gizliyormuş gibi bir algı oluşturmaya dönük bunu kullandı, arkasından o da fos çıktı. Şimdi Adil Öksüz ile ilgili konu aynı. Yakalama kararı çıkmış, güya arkasından bütün Türkiye’de aranıyor, havaalanlarında, gümrük kapılarında aranıyor ama ne hikmetse Adil Öksüz kendi kimliğiyle uçaklara biniyor o ilden o ile gidiyor, Türkiye'nin polisi, güvenlik güçleri bu Adil Öksüz alçağını yakalamıyor. İddia bu ve bir gazete bunu manşete taşıyor, saygın bir gazeteci ile beraber yapıyor. Ben tabi Bülent Tezcan'ın hamlığını anlıyorum ama Saygı Öztürk gibi usta bir gazeteci nasıl tufaya geliyor onu anlamadım. Hemşehrime de söylüyorum, bu tür yalan haberlere karşı şerbetli olması lazım. Ama belli ki onu da ikna etmişler ya da kandırmışlar. Bu çok net bir şekilde gözüküyor. Adam bir sormaz mı bu Adil Öksüz kim? Nüfus bilgilerine bir bakalım anası kim, babası kim, doğum yeri nedir, gerçekten FETÖ'cü Adil Öksüz müdür diye insan bir zahmete katlanır, bir araştırma yapar ama böyle bir araştırma yapmıyor."

FETÖ terör örgütünün içinde önemli rol oynayan ve darbede de önemli rolü olan Adil Öksüz ile Bingöl Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı ismi aynı olan başka bir Adil Öksüz'ün karıştırıldığını bildiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Anne-baba isimlerine baksa doğum yerine baksa, kütüğüne baksa ikisinin isim benzerliği dışında bir ortaklığının olmadığını görecekler ama buna bile bakmaya gerek yok. Gözlerini karartmışlar. 'Ne söylesek AK Parti bundan zarar görür, hükümet bundan zarar görür.' Hiç araştırmadan balıklama atlıyorlar ve arkasından fos çıkıyor. Bu da yine fos çıkan bir haber. Hani derler atasözünde, 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar' ama bu CHP’nin yalan mumları kuşluk vaktine kadar bile yanmıyor. Yani ona da bir bakmaları lazım. Yalanlarla Türkiye’de kimse iktidar olamadı, CHP de iktidar olamaz. Yalanlarla hiçbir ülkede iktidar olamadı, Türkiye’de de olamaz. Ahlaklı ve dürüst siyaset yapmaya herkesi davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.




Yorumlar (0)
banner810
17
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 33 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 33 43
12. Fulham 34 42
13. Bournemouth 33 42
14. Crystal Palace 33 36
15. Brentford 34 35
16. Everton 33 30
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 33 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14