Yaylaları ve Tertemiz Havası ile Büyüleyen Rize’de En Özel Geziler İçin Altın Değerinde Öneriler

Karadeniz’in incisi Rize, çay kokulu, bol oksijenli havası ve yeşilin tüm tonlarına tanıklık edeceğiniz eşsiz ormanları ve yaylaları ile doğa tatili için ülkemizde ilk akla gelen duraklar arasında yer almaktadır.

MAKALE 06.10.2020, 22:32 H. Eren
Yaylaları ve Tertemiz Havası ile Büyüleyen Rize’de En Özel Geziler İçin Altın Değerinde Öneriler

Karadeniz’in incisi Rize, çay kokulu, bol oksijenli havası ve yeşilin tüm tonlarına tanıklık edeceğiniz eşsiz ormanları ve yaylaları ile doğa tatili için ülkemizde ilk akla gelen duraklar arasında yer almaktadır. Huzur dolu bir doğa tatilinin yanı sıra şehrin köklü tarihi kültür turu tercih edenler için de eşsiz bir atmosfer sunmaktadır.

Her gününüzü bambaşka bir deneyimle geçireceğiniz bu güzel şehrin, gezilecek yerleri kadar, yöresel lezzetleri de oldukça zengindir. Sizin için derlediğimiz mutlaka görülmesi gereken yerlerin yanı sıra restoran ve kahvaltı mekanlarını da inceleyerek, şehri kusursuz bir şekilde deneyimlemenin tadını çıkartabilirsiniz.

Rize Seyahatinizde Mutlaka Görmeniz Gereken En Popüler Gezi Durakları

Doğayla tarihin buluşma noktası Rize, bir kez ziyaret ettiğiniz zaman müdavimi olacağınız huzur dolu atmosferi ile öne çıkmaktadır. Tarihi yapıları ile şehir merkezinde kültür turlarına ev sahipliği yapan şehir, çevresinde ise konuklarına eşsiz bir doğa sunmaktadır. Şehrin onlarca gezi noktası arasından sizin için seçtiğimiz aşağıdaki mekanlar ile siz de dolu dolu bir Karadeniz tatilinin keyfine varabilirsiniz.

Kaçkar Dağları Milli Parkı, Çamlıhemşin’de yer almaktadır. 1994 yılında milli park statüsüne kavuşan bu doğa harikası alan Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek dağlarına ev sahipliği yapmaktadır. Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda endemik bitkilerin yanı sıra koruma altına alınmış hayvanlar yaşamaktadır. Doğal güzelliklerinin içerisinde buzul gölleri oldukça dikkat çekmektedir. Helikayak aktivitesi doğada en eğlenceli anlarınızı yaşamanıza olanak sunmaktadır.

Anzer Yaylası, İkizdere’de yer almaktadır. Anzer Balının anavatanı olan yayla, aşağı ve yukarı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Aşağı kısım Çiçekliköy, yukarı kısım ise Ballıköy olarak adlandırılmıştır. 1991 yılında turizm merkezi ilan edilen Anzer Yaylası, yerli ziyaretçiler kadar yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir. Onlarca endemik bitkiye ev sahipliği yapan yayla, keyifli bir doğa tatilinin yanı sıra trekking, yamaç paraşütü ve zirve tırmanışları için de tercih edilmektedir.

Rize Kalesi, şehrin simge yapıları arasında yer almaktadır. Kale ve sur duvarlarının yüksekliği 20 metreyi aşan bu yapı heybetli bir görünüme sahiptir. Günümüze kadar ulaşan kısımları iç kale ve surlarıdır. Tarihi değerinin yanı sıra tüm Rize’yi ve masmavi Karadeniz’i ayaklarınızın altına seren konumu ile mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. Önemli yapının daha detaylı bilgilerine https://otelleri.net/rizede-gezilecek-yerler.htm sayfasından da ulaşabilirsiniz.

Fırtına Deresi, sadece Rize’nin değil, tüm Karadeniz’in en popüler turizm alanları arasında yer almaktadır. Karadeniz’in en geniş havzalı akarsularından biri olan Fırtına Deresi aynı zamanda 53 km uzunluğa sahiptir. Doğal SİT alanı olarak koruma altına alınmış olan bu alan, raftingin merkezidir. Doğa sporlarına elverişli oluşunun yanı sıra üzerinde yer alan pek çok tarihi köprü, aynı zamanda bir tarih gezisi yapılmasına da olanak sunmaktadır.

Ayder Yaylası, Rize’nin en meşhur gezilecek yerleri arasında ilk sıralardadır. 1300’lü yıllarda Halalılar tarafından keşfedilen bu eşsiz doğa harikası Çamlıhemşin İlçesi’ne bağlıdır. Ayder Yaylası’nda piknik yapabilir, kamp kurabilir, tesislerde konaklayabilir, teleferiğe binebilir, birbirinden eğlenceli doğa sporlarını deneyebilir ve tatilinize denk gelirse festivallere katılabilirsiniz.

Pileki Mağarası, İyidere İlçesi’ne bağlı Çiftlikköy’de yer almaktadır. M.Ö. 2300’lü yıllarda, hamsi ekmeği ve mısır ekmeği yapmak için kullanılan pileki hammaddesini çıkarmak için insan eli ile oluşturulmuştur. Bu yapay mağara 1970’li yıllara kadar aynı amaç için kullanılmıştır. Işıklandırılarak turizme kazandırılan Pileki Mağarası içerisinde bir çok gölet, tünel ve kuyu bulunmaktadır.

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi, Atatürk’ün 100. doğum yıldönümü sebebiyle, Mataracı ailesi tarafından müzeye dönüştürülmesi amacı ile İl Özel İdaresi’ne bağışlanan binada hizmet vermektedir. Ailenin özel mülkü olan bu konakta Atatürk 1924 yılında konaklamıştır. 1985 yılında hizmete açılan müzede bölgeye ait etnografik eserlerin yanı sıra Atatürk’e ait şahsi eşyalar sergilenmektedir.

Rize’nin Eşsiz Lezzetleri Tatmak İçin Tercih Edebileceğiniz En Popüler 7 Restoran

Doğu Karadeniz’in en güzel şehirlerinden Rize, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra zengin mutfağıyla da ziyaret edilmeye değer şehirler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Muhlamadan etli kuru fasulyeye, hamsili pilavdan Rize Pidesi’ne onlarca lezzeti tadabileceğiniz en özel restoranları inceleyerek siz de bu eşsiz lezzet deneyimini yaşayabilirsiniz.

Yeni Bahar Restoran, Rize’nin en özel lezzetlerini huzur veren dağ ve deniz manzarası eşliğinde sunmaktadır. Zengin menüsü ile beğeni kazanan işletmenin önünde kuyruklar oluşturan lezzetleri ise sac kavurma ve muhlamasıdır. Yemek sonrası sunulan çayı da oldukça lezzetli olan mekanda iki kişi hesap ortalaması 65 – 75 TL’dir.

Adres: 1. Çamlı Sok. 78/A Dağbaşı, Rize

Kuzey Balık Lokantası, eşsiz bir deniz manzarası eşliğinde, en taze balıkları tadacağınız Rize restoranları arasında yer almaktadır. Balık çeşitlerinin yanı sıra turşusu, salata çeşitleri, başlangıçları ve çorbaları da oldukça beğenilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 60 – 110 TL ortalamasındadır.

Adres: Dağınıksu Mah, Karadeniz Sahil Yolu 18/2, Gündoğdu, Merkez, Rize

Taç Mahal Et & Balık Lokantası, şehrin en seçkin restoranları arasında yer almaktadır. Deniz manzarasıyla da dikkat çeken işletmede, ızgara et çeşitlerinden mangalda balığa kadar tüm ana yemekler beğeni kazanırken, tatlı olarak sütlü kadayıf dolması oldukça popülerdir. İki kişi hesap ortalaması 80 – 130 TL arasındadır.

Adres: Portakallım Mahallesi, Menderes Bulvarı, Taç Mahal, Merkez, Rize

Osmanlı Sofrası, yöresel tatlar denemek isteyenler için şehrin en özel restoranlarından biridir. Hamsi tava, yaprak sarma, kemikli kaburga kavurması ve pide çeşitlerini denemeniz önerilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 30 – 50 TL arasındadır.

Adres: Tophane Mahallesi, Merkez, Rize

Huzur Pide ve Kebap, Rize seyahatine gelen hemen hemen herkesin mutlaka uğradığı işletmelerden biridir. Kebap ve pide çeşitlerinin yanı sıra sulu yemekleri ve döneri de oldukça beğenilmektedir. Huzur Pide ve Kebap’ta iki kişi hesap ortalaması 50 – 60 TL’dir.

Adres: Çarşı Mahallesi, Cumhuriyet Cad, 111/D, Merkez, Rize

Konak 1870 Restoran, Rize mutfağının en köklü restoranlarından biridir. Tarihi taş bir binada hizmet veren işletmede, muhlama, odun ateşinde pişen sütlaç ve neredeyse masa uzunluğunda kavurmalı pideden mutlaka tatmanız önerilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 70 – 100 TL arasındadır.

Adres: Çarşı Mahallesi, Anafartalar Cad, No:14, Merkez, Rize

Lale Lokantası, meşhur Çayeli fasulyesini tadabileceğiniz en meşhur işletmedir. Vedat Milor’dan da tam not alan işletme 1970 yılından bu yana kuru fasulye pişirmeyi sıradanlıktan uzaklaştırmakta ve konuklarına benzersiz bir lezzet deneyimi sunmaktadır. İki kişi hesap ortalaması 45 – 65 TL’dir.

Adres: Hopa Caddesi  No:93 Çayeli, Rize

Rize’nin En Popüler Kahvaltı Mekanları

Eylül Cafe Restaurant, Ayder Yaylası’na çıkarken yol üstünde yer almaktadır. Eşsiz doğa manzarası eşliğinde hizmet veren işletmede yöresel ürünlerden oluşan serpme kahvaltı sunulmaktadır. Özellikle muhlaması oldukça beğenilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 50 – 60 TL’dir.

Adres: Kavak, Ayder Yaylası Yolu, 53750 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize

Manzara Cafe & Restaurant, eşsiz bir manzara eşliğinde lezzetli bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz işletmeler arasındadır. Serpme kahvaltı hizmeti sunan mekanda, tüm masanızı donatacak zenginlikte lezzetler tatmak isterseniz iki kişi hesap ortalaması 70 – 80 TL arasındadır.

Adres: Fatih, Paşa Cd. No:13, 53950 Dörtyol/Rize Merkez/Rize

Sini Yöresel Yemek ve Kahvaltı Yeri, doğal bal kaymağı ve bol tereyağlı muhlaması ile meşhur bir işletmedir. Bu 3 lezzetin yanı sıra tüm kahvaltılıklarını da doğal ve yöresel ürünlerden seçen mekanda ziyaretçileri doyurucu bir kahvaltı beklemektedir. İki kişi hesap ortalaması 90 – 100 TL arasındadır.

Adres: Merkez, Halil Şişman Cd., 53750 Çamlıhemşin/Rize

Evvel Zaman Yöresel Yemek, konuklarını tarihi bir konakta ağırlamaktadır. Tüm ürünlerin doğal olduğu işletme otantik atmosferiyle de beğeni kazanırken, yemeklerin bakır kapta sunuluyor olması da oldukça dikkat çekmektedir. Bu işletmenin de muhlaması oldukça beğenilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 70 – 90 TL arasındadır.

Adres: Piriçelebi Mh, Harem Sk. No:2, 53020 Merkez/Rize

Yeşil Vadi Restaurant, kahvaltıda ikram edilen mısır unu helvası ile meşhurdur. Doğa ile iç içe atmosferiyle de beğeni kazanan işletmede doğal ürünlerle doyurucu bir kahvaltı yapabilirsiniz. İki kişi hesap ortalaması 50 – 70 TL’dir.

Adres: Merkez, İnönü Cd., 53750 Çamlıhemşin/Rize

Haura Coffee Lounge, şık ve modern atmosferi ile şehrin en çok tercih edilen işletmelerinden biridir. Tüm öğünlerde zengin menüsü ile beğeni kazanan işletme konuklarına her sabah serpme kahvaltı hizmeti sunmaktadır. Lezzetli ve taze ürünlerle güne mutlu bir başlangıç için iki kişi hesap ortalaması 60 – 80 TL arasındadır.

Adres: Tophane, Atatürk Cd. No:329 D:333, 53020 Rize Merkez/Rize

Şahin Tepesi Cafe & Restaurant, kuşbakışı Rize ve Karadeniz manzarasına karşı güne keyifli bir başlangıç için tercih edebileceğiniz en özel işletmelerden biridir. Doğal kahvaltılık ürünlerle hazırlanan serpme kahvaltı için iki kişi hesap ortalaması 80 – 100 TL’dir.

Adres: Fatih, Paşa Cd., 53950 Merkez/Rize Merkez/Rize

Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar (0)
banner810
17
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 33 74
2. Liverpool 33 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 33 43
12. Fulham 34 42
13. Bournemouth 33 42
14. Crystal Palace 33 36
15. Brentford 34 35
16. Everton 33 30
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 33 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14