İstanbul Genç Bafralılar Derneği İftarda Buluşturdu

Bafralılar (BADEF’e ) bağlı İstanbul Genç Bafralılar Derneğinin iftarında bir araya geldiler.

GÜNDEM 28.05.2019, 01:19 28.05.2019, 01:29 H. Eren
İstanbul Genç Bafralılar Derneği İftarda Buluşturdu

Bafralılar (BADEF’e ) bağlı İstanbul Genç Bafralılar Derneğinin iftarında bir araya geldiler.

İstanbul Genç Bafralılar Derneğinin düzenlediği iftar yemeği Küçükçekmece’de bulunan MODA Davet Balo salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Program semazen gösterimi ile başladı. İstanbul Bağcılar Ebubekir Camii Müezzini Ertuğrul Eroğlu’nun okuduğu Kur’an Tilavetinin ardından dualar edildi. Akşam namazının okunmasından sonra huşu içinde oruçlar açıldı.

İlk olarak İstanbul Genç Bafralılar Derneği Başkanı Emre Şen bir konuşma yaptı.

Şen konuşmasında, ‘’İstanbul Esenler’e göç etmiş ve orada çalışarak hayatini sürdüren Bafralı gençler tüm gençlere örnek teşkil edecek bir teşkilatlanma içerisine girdik.

GENÇ BAFRALILAR DERNEĞİ adı altında bir teşkilat kurarak genç kardeşlerimiz için çok faydalı çalışmalar başlattık.

Şark usulü döşeyip dizayn ettiğimiz dernek merkezimizde; Milli ve İslami sohbetler düzenleyerek, genç kardeşlerinin milli kültürle donanmasını, kahve kültüründen uzak, sokakların kötü alışkanlıklarına müptela olmadan, İslam ahlak ve faziletiyle mücehhez, türklük gurur ve şuuruna sahip nesiller yetiştirmenin gayretini gösteriyoruz. Yaklaşık haftada bir dini ve milli sohbetler yapıyoruz. Yaz tatilinde çocuklar kuran eğitimi veriliyor.

Hemşehri gençlerin ve ailelerinin birbirini tanıması ve kaynaşması için halı saha maçları organize ediyoruz.

Hemşehri çocuklarından ihtiyaç sahibi olanlara burs verebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi olanlara ise maddi ve manevi, ayni yardımlar yaparak hayır dualarını alıyoruz.

Değerli davetliler sofralarımıza bereket verdiniz. Ramazan, bir kez daha kavuşma fırsatını yakaladığımız mübarek bir aydır. Bu ay Müslümanların kavuşmayı en çok arzu ettiği bir aydır. Zira bu ay müjdelerle doludur. Hiç bir aya nasip olmayan oruç bu aydadır. Hiç bir aya nasip olamayan Kadir gecesi bu ayın içindedir. Bin aydan hayırlı olma gibi bir faziletin sahibidir. Hakkı batıldan ayıran, iyiyi kötüden ayırt eden, yer yüzünün en son ilahi mesajı Kur’an-ı Kerim kendisinde indirilen bir aydır. Cennetin kapılarının sonuna kadar açıldığı, Cehennemin kapılarının kilitlendiği bir aydır. Bu ay rahmet pınarlarının çağladığı bir çağlayanlar diyarıdır. Bereketin ve faziletin eksilmeyen, yudumladıkça çoğalan deryasıdır.

Bu akşamki iftar yemeğimize katılarak İstanbul Genç Bafralılar Derneğini, yönetimini onurlandıran herkese en derin şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Bu anlamlı iftar programımıza maddi ve manevi destekte bulunan MODA DAVET BALO Salonu İşletmecisi Kerim Şahin, Genç Tokel Otomotiv Yakup Genç, Muammer Genç, Mahmut Genç, Yağmur Aksesuar Bahri Yavuz, Işık Ticaret Necmettin Işık, Gündoğdu Kuyumculuk Cemalettin Gündoğdu, Onur Gündoğdu, Uğurlu Otomotiv Kahraman Yılmaz ve Keskin Metal Eren Keskin’e, Eğitim Desteği veren Kadın ve Aile İşleri Müdürümüz Cemal Bolat, Halkla İlişkiler Müdürümüz Ercan Zengin ve Esenler Halk Eğitim Merkez Müdürümüz Erdal İnan’a yönetimim adına teşekkür ediyorum’’ dedi.

İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu yaptığı konuşmada,’’ İstanbul’ da Bafralıların İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) çatısı altında hep birlikte olduklarını belirtmek isterim. 16 Derneğimiz ile beraber çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz, Bafra için hep birlikte kardeşlik duygusu içersin de yaşayacağız ve yürüyeceğiz. Bugünlerde birlik ve beraberliğin ne derece önemli olduğunu hepimiz farkındayız. Federasyon olarak her zaman yaptığımız ve gelecekte yapacağımız tüm çalışmalarda, programlarda ve etkinliklerde **Birlik ve Beraberliğin** önemini vurgulayarak bu amaçla hedeflerimize ulaşmaya BADEF Yönetim Kurulumuz ile devam edeceğiz. 2018 yılında faaliyete geçen İstanbul Genç Bafralılar Derneğinin kısa zamanda yapmış oldukları manevi çalışmaları bizleri gururlandırdığı gibi onurlandırmıştır. Başta İstanbul Genç Bafralılar Derneği Başkanı Emre Şen ve yönetimini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum’’ dedi.

Bir önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ‘’ İçerisinde birçok güzellik barındıran RAMAZAN Ayı müminler için rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu çok kıymetli zamanı ibadet, iyilik ve güzellikle değerlendirenler ebedi mutluluğun kapılarını aralar. Bu mevsim Allah’ın rızasını kazanmak için en azami gayretin gösterildiği zamandır. Onun için ibadette iyilik ve güzel davranışlarda en azami çabayı sarf ederek bu ayı çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir.

Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olur. Bu sebeple mübarek Ramazan-ı Şerif paylaşmaya ve dayanışmaya vesile olan bir aydır.

Bu duygularla içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran mübarek Ramazan-ı Şerif Ayı’nın Samsunumuza, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayır, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu anlamlı birlik ve beraberliklerle dolu iftar programını hazırlayan İstanbul Genç Bafralılar Derneği Başkanı Emre Şen ve yönetimine teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı,’’ 18 yıl önce liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kutlu bir yolculuğa çıktık. Bugün geldiğimiz nokta da sayısız başarılı hizmeti yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 14.Ağustos 2001 tarihinde18 yıl önce kurulan AK Parti, Milletimizin iradesi ve milletimizin kendisidir. Milletimize Sevdamız, hizmete tutkumuz ve vatan aşkıyla 18 yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çıktığımız zorlu ve meşakkatli bu yolda manevi desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz milletimizle, her türlü zorluğu sinemizi siper edip ülkemizi 2023-2053-2071 hedeflerine ulaştırmada durmadan yürüdük, yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Bize her zaman destek veren milletimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah yolunda, doğruluk yolunda hizmet yolunda ve demokrasi yolunda milletimizi daha güçlü yarınlara taşıyacağız. Mert olacağız, cesur olacağız, yılmayacağız, gerekirse öleceğiz ama milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Her şey milletimiz ve vatanımız için olacaktır. 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde de hemşerilerimizden desteklerini bekliyoruz. Bu akşamki iftar programı için İstanbul Genç Bafralılar Derneği yönetimine en kalbi şükranlarımı sunmak isterim.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili , Gençlik ve Spor eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç,’’ Rahmet, mağfiret ve bereketin yağmur olup yağdığı mübarek Ramazan ayını uğurladığımız bu günlerde; huzur ve saadet kaynaklarımızdan biri olan Ramazan Bayramı'na erişmenin sevincini de aynı anda yaşayacağız. Yorgun ve acılı coğrafyamızda kötü niyetlerle tutuşturulan ateşlerin hepsinin, bu rahmet günleri vesilesiyle İbrahimi bir gül bahçesine çevrildiğini görmeyi Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

İnanıyorum ki kalplerimize huzur taşıyan bu kutlu günlerin maneviyatı ve hep bir ağızdan ettiğimiz dualar; insanlığın kalbine rahmet, coğrafyamıza sükünet, ülkemize de bereket getirecek bir vesile olacaktır. Bu inanç ve umutla yakın zamanda idrak edeceğimiz mübarek Kadir Gecenizi ve ardından gelen Ramazan Bayramımızın birlik, beraberlik ve huzur içinde idrak edilmesini temenni ediyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra çay ikramı yapıldı.

İstanbul Genç Bafralılar Derneğinin iftar programına Ak Parti İstanbul Milletvekili , Gençlik ve Spor eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bir önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu ve yönetimi, İstanbul Bafraspor Kulüp Başkanı Aydın Dursun, İstanbul Bafraspor Başkan Yardımcısı Av.Afşin Hatipoğlu, İstanbul Bafra Çetinkayalılar Derneği Onursal Başkanı Ahmet Çelik, İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanı Halil İbrahim Mete, İstanbul Kalaycılı Köyü Derneği Başkanı Ayhan Çakır, Genel Sekreter Cihan Kurtbay, İstanbul Alaçamlılar Derneği Başkanı Mustafa Elibol, SAMKON Yönetim Kurulu Üyesi Murat İmza, Gökçağaç Camiler Derneği Kurucu Başkanı, HEYCES Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş, İstanbul Yakıntaş Köyü Derneği Başkanı Necati Karagöz, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber: Abdullah Özdemir

Yorumlar (0)
banner810
17
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14