banner1047

banner1046

banner1014

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Samsun, Örnek Alınacak Kent”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyaret için geldiği Samsun’da coşkuyla karşılandı.

GÜNDEM 02.07.2021, 10:06 H. Eren
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Samsun, Örnek Alınacak Kent”
banner1067

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyaret için geldiği Samsun’da coşkuyla karşılandı. Samsun’un önemli bir kent olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Samsun sadece Samsunlular ve Türkiye için değil bütün mazlum ülkeler için örnek alınacak bir kenttir; çünkü bu kent Milli Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımının atıldığı kenttir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyaret için geldiği Samsun’da büyük ilgiyle karşılandı. Gün boyu Samsun ve Atakum’da programlara katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Tütün İskelesi’nde gerçekleştirilen çelenk törenine katıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, denize kıyısı olan illeri ziyaret ederek balıkçıların sorunlarını tek tek raporlayacak CHP gemisini uğurladı.

BAŞKAN DEVECİ’YE MAKAMDA ZİYARET

Tütün İskelesi’nin ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ile Neslihan Hancıoğlu ve İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, İl Gençlik Kolları Başkanı Öykü Özkan ile birlikte Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’yi makamında ziyaret etti. Bir süre Başkan Deveci ve Av. Gülay Deveci ile sohbet eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Başkan Deveci’den belediye çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Görüşmenin ardından Başkan Deveci, Atakum Belediyesi personeli ressam Umut Kaya’nın karakalem Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk portresini sanatçıyla birlikte Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na hediye etti. Ziyaretin ardından Atakumlu minibüs ve servis esnafı ile kahvaltı programında bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde muhtarlar, kanaat önderleri, esnaflar ve oda başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Kanaat Önderleri Buluşması’nda CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ile Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci katılımcıların sorularını Kılıçdaroğlu ile birlikte tek tek cevapladı. Programa ayrıca, CHP İstanbul Milletvekili Gülizar Emecan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 57. Hükümet Devlet Bakanı Erdoğan Toprak, il başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı.

“KUCAKLAŞMA ZAMANI”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “İlk adımın Milli Mücadele’nin şehri öyle bir şehirdir ki, ülkemizin üzerinde karabulutlar gezerken ülkemiz emperyal güçler tarafından parsel parsel parçalanmışken o sarı saçlı mavi gözlü devin Milli Mücadele’nin ilk kıvılcımını çaktığı, ilk adımını attığı şehirdir. Değerli dostlarım, değerli Samsunlular. Bugün sayın Genel Başkanımızla sizlerin konuşma zamanı. Bugün Genel Başkanımızla odalarımızın, derneklerimizin, sendikalarımızın ticaret odalarımızın hemşehri derneklerimizin bir araya gelip dertleşme, kucaklaşma, dertlerini, eleştirilerini ve önerilerini anlatma zamanıdır. Toplantımızın şehrimize, ülkemize umut getirmesini diliyorum. Toplantımızdan şehrimize ve ülkemize birliğin beraberliğin, zor günlerden geçsek de ‘Evet biz birlikte başarabiliriz’ kararının ve umudunun Türkiye’ye yayılmasını diliyorum” diye konuştu.

“SAMSUN’UN YERİ ÖNEMLİ”

Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Samsun’un kurtuluş mücadelesinde önemli kentlerden birisi olduğunu hatırlatarak; “Samsun sadece Samsunlular ve Türkiye için değil bütün mazlum ülkeler için örnek alınacak bir kenttir; çünkü bu kent Milli Kurtuluş Şavaşı’nın kıvılcımının atıldığı kenttir. Bu nedenle Samsun’un bizim tarihimizde ve dünya tarihinde önemli bir yeri vardır. İşgal altındaki bir ülke ve yönetimin işgalci güçleri kendi ülkesine davet ettiği, onlara boyun eğdiği bir ortamda ‘Biz asla boyun eğmeyeceğiz teslim olmayacağız’, gemileri gördüğü zaman da aynı kararlılıkla ‘Geldikleri gibi gidecekler’ diyen bir kişinin kentidir burası. Dolayısıyla Samsun’un bizim açımızdan da dünya siyaset tarihi açısından da özel bir önemi vardır” dedi.

“HER BİRİMİNİZİN SORUMLULUĞU VAR”

Kinin, öfkenin ve intikam duygusunun öne çekilmemesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanayici bugün ne diyor? 'Önümü göremiyorum' diyor. Gaziantep'e gittim, sanayicilerle konuştum. Burada da konuşacağım. 'Yatırım yapacağım, önümü göremiyorum, dolar ne olacak bilmiyorum' diyor. Önünü göremezse, üç adım sonrasını göremezse nasıl yatırım yapacak? Pandemi dönemi yaşadık, evet. Hala yaşıyoruz, evet. Esnaf ne diyor? '40 yıldır vergi ödedim, bana 40 gün devlet bakmadı' diyor. Haklı mı? Haklı. Çiftçi, perişan vaziyette baktığınız zaman. Elektrik zamlı, ilaç zamlı, gübre zamlı, aldığım fide zamlı, tohum zamlı. Nereden geliyor? Yem dahil olmak üzere dışarıdan geliyor. Dışarıdan gelince bedelini ne olarak ödüyorsun? Dolar karşılığı Türk lirası ödüyorsun. Her şeye zam geldi. Fiyatlar böyle çıkarsa her şeye zam gelir. Peki vatandaş nasıl geçinecek? Yeni bir stratejiye, yeni çözüm anlayışına ihtiyacımız var. Devleti bilgi ile yönetmeliyiz. Demokrasi içinde yönetmeliyiz. İnsanlar düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmeliler. Siyaset kurumu rahatlıkla eleştirilebilmeli. Gerekirse en sert eleştiriye siyasetçi tahammül edebilmeli. Yanlışının farkına varmalı, yanlışında ısrar etmemeli. Bunu yapmak bizim elimizde, beraber bunu yapmak zorundayız. Çocuklarımız, evlatlarımız için yapmak zorundayız, geleceğimiz için yapmak zorundayız, bayrağımız için yapmak zorundayız. En önemlisi, tarihimiz için yapmak zorundayız. Bunu yapmadığımız takdirde tek tek her birimizin sorumluluğu var."

“DEMOKRASİYİ, HUZURU, BARIŞI GETİRECEĞİZ”

Millet İttifakı olarak, Türkiye’ye demokrasiyi, huzuru, barışı getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye siyasetçi nasıl hesap verir onun örneğini getireceğiz. Ve yeni, ahlaklı, adaletli bir süreci başlatacağız. Bu olmadığı sürece devlette çürüme başlar. Liyakat önemlidir devlette. İşi ehline vereceksin. İşi ehline vermediğin takdirde orada savurganlık olur. Devlet yönetiminde partizanlık olmaz. Belediye Başkanımız burada. Kendisine söylediğim şudur: ‘Belediye başkanı seçildiğin gün göğsündeki altı oku çıkaracaksın. Sen artık bütün o beldenin belediye başkanısın. Hiçbir vatandaş arasında ayrım yapmadan herkesi kucaklayacaksın. Herkese eşit davranacaksın. Eğer bir mahallede fakirler varsa, oraya pozitif ayrımcılık yapacaksın. Ve senin yönettiğin bir beldede bir çocuk yatağa aç giriyorsa o gece uyumayacaksın. O çocuğun önce karnını doyuracaksın. Bizim devlet anlayışımız budur. Biz bunu Türkiye genelinde yapmak istiyoruz. İttifakın varlık nedeni de budur. Demokrasiyi beraber birlikte yeniden inşa edeceğiz. Huzur içinde yaşayacağız. Sizden isteğim, ön yargılarınızı kırın. Ezin, atın çöp sepetine. Yeni bir Türkiye için, güzel bir Türkiye için, barışçı bir Türkiye için, üreten bir Türkiye için, alın terine değer veren bir Türkiye için, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye için yeni adımlar atmak zorundayız. Devletin akılla yönetildiği, mantıkla yönetildiği ve devleti yönetenlerin her kuruşun hesabını millete verdiği bir anlayışla bu devletin yönetilmesi lazım” diye konuştu. 

banner1028

HALK COŞKUYLA KARŞILADI

Programının devamında Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş işçileriyle öğle yemeği programında buluştu, iş insanları ile de toplantı gerçekleştirdi. Ardından Atakum’da gençlerle de bir araya geldi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği program sonrasında Atakum Belediyesi Doğa Bilimleri Köyü’nü ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ardından CHP Atakum İlçe Başkanlığı’nda rozet takma töreni gerçekleştirdi ve halkla bir araya geldi. CHP Samsun’a yeni üye olan yaklaşık 2 bin kişinin adına temsili olarak bir grup yeni partiliye rozetlerini takan Kılıçdaroğlu, Atakumlular tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Kılıçdaroğlu, alanı dolduran kalabalığa da seslendi: “En büyük arzum bu ülkede huzurun olması, siyasette kavganın olmaması, siyasetin temiz olması, bu güzel ülkede bayrağımızın altında özgürce yaşamak. En büyük arzum her çocuğun, her gencin, her kadının istediği zaman, arzu ettiği güzel bir işte çalışması ve dolayısıyla alın terinin değerli olması. Size söz veriyorum bunların tamamını yapacağım. Bu güzel ülkeye adaleti getireceğim. Bu güzel ülkede gencecik fidan gibi işsiz çocuklarımız var. Onlara istihdam yaratmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Siyaseti kirlilikten arındıracağım. Kadın erkek eşitliğini sağlayacağım. Hiç endişeniz olmasın. Bu ülkenin kaynaklarını, bu ülkede vatandaşın ödediği bütün vergilerin hesaplarını millete vermeyi boynumun borcu kabul edeceğim.”

“ADALETSİZLİĞİ BİTİRECEĞİM”

Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Siyaset cep doldurma işi değildir. Siyaset halka hizmettir. Halka hizmet hakka hizmettir. Hakka hizmet, alın terine değer vermektir. Alın terine değer vermek, o memlekette huzuru ve bereketi getirmek demektir. Bu güzel ülkeye huzuru ve bereketi getireceğim. Kavgayı bitireceğim. Herkes evinde huzur içinde yaşayacak. Biliyorum büyük ve çok sorunlarımız var. Kasada para kalmadı biliyorum; ama unutmayın ben maliyeciyim. Tam yirmi yedi buçuk yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, tasarruf nasıl yapılır, israf nasıl önlenir, bunların hepsini biliyorum. On üç tane uçak mı var? Satacağım onları. Lüks arabalar mı var? Satacağım onları. Bir kişi bir üç beş yerden değil on bir yerden aylık alacak, bitireceğim bütün bunların tamamını. Adaletsizliği bitireceğim. Bu güzel ülkeye adaleti getireceğim. Dolayısıyla geçmişte AK Parti’ye oy veren kardeşlerime de sesleniyorum: ‘Adalet mi istiyorsunuz? Huzur mu istiyorsunuz? Kul hakkını yiyenler artık siyasette olmasın mı istiyorsunuz, yönünüzü değiştirin hedefe bakın. CHP olarak biz varız’” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ

BİR İMZAYLA İHYA EDECEĞİZ”

Adaletin olmadığı bir yerde devletin ayakta duramayacağını belirten Kılıçdaroğlu şu şekilde sürdürdü: ”Adaletin olmadığı bir yerde haksızlıkları önleyemezsiniz. Adaletin olmadığı bir yerde zulüm, haksızlık, milyonlarca gencimizin işsizliği vardır. Adaletin olmadığı bir yerde evlerde huzur ve bereket yoktur. Mutfakta yangın vardır. Adaletin olmadığı yerlerde fiyatlar alabildiğine gider ama birilerinin sarayında güllük gülistanlık vardır. Bunları bitireceğim. Beraber bu güzel Türkiye’yi el ele kaldıracağız. Milletvekilimiz diyor ki İstanbul Sözleşmesi, kadına şiddetin engellenmesi lazım. O sözleşmeyi bir imza ile kaldırdılar, o sözleşmeyi bir imza ile yeniden ihya edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Ama benim görevim olduğu gibi sizin de görevleriniz var. Ben adım adım tüm Anadolu’yu, tüm Türkiye’yi geziyorum. Sizler de komşularınızı, dostlarınız ikna edin. ‘Türkiye iyiye gitmiyor, iyi yönetilmiyor. Türkiye’de harami düzeni var, harami düzenini değiştireceğiz’ deyin. Dolayısıyla el birliğiyle ülkemize huzuru beraber getireceğiz. Benim en büyük güvencem sizlersiniz. Size güveniyor ve inanıyorum. Türkiye’yi beraber bölgesinin en güçlü ülkesi haline getireceğiz. Fazla değil beş yıl içinde yepyeni, uygar,  kalkınan, işsizliği büyük ölçüde bitiren, adaletin egemen olduğu bir Türkiye haline getireceğiz. Sözüm söz mutlaka yapacağım.”

Kaynak: Haber Merkezi
banner1045
Yorumlar (0)
banner1052
banner1068
17
az bulutlu
banner1060
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13