banner1047

banner1046

banner1014

BAFDER Başkanlığına Mustafa Kürşat Pekşen Seçildi

Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Mustafa Kürşat PEKŞEN seçildi.

GÜNDEM 07.02.2023, 18:26 H. Eren
BAFDER Başkanlığına Mustafa Kürşat Pekşen Seçildi
banner1067

Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı 5 Şubat 2023 Pazar günü  İstanbul/Kadıköy’deki dernek binasında gerçekleştirildi.

Genel Kurul Toplantısı, divan heyetinin seçimi ile başladı. Genel kurula katılan üyelerin oy birliği ile divan başkanlığına Bülent Arslan, divan başkan yardımcılığına Lütfi Anlayışlı, katip üyeliğe İsmail Tosun ve Uğur Dündar seçildiler. Gündemin okunmasının ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı okunarak toplantı gündem maddelerine geçildi.

Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Tolgahan Acar faaliyet raporunu okuyarak son 3 yılda gerçekleştirdikleri faaliyetleri genel kurula aktardı. Başkan Acar konuşmasında; pandemi dönemindeki kısıtlı şartlara rağmen dernek faaliyetlerini devam ettirdiklerini, selesepet topkandil kültürünü İstanbulda’da yaşatmak amacıyla Kadıköy’de yürüyüş düzenlediklerini, Aziz Şehidimiz Tolga Pehlivan adına Bafra’da bir kütüphane kurulmasına destek olduklarını, ülkemizde yaşanan deprem ve sel felaketleri için yardım kampanyaları düzenlediklerini belirtti.

Faaliyet raporunun okunmasından sonra denetim kurulu raporu genel kurula takdim edilerek, mevcut yönetim kurulunun ibrası oylandı. Mevcut yönetim kurulu’nun ibra edilmesinin ardından yeni yönetim kurulu adayları kendilerini genel kurula takdim ettiler. Ardından yapılan seçimlerle birlikte derneğin yeni dönem yönetim, denetleme, disiplin ve balotaj kurulları belirlenmiş oldu.

banner1028

Seçilen yönetim kurulu adına söz alarak bir teşekkür konuşması yapan yeni başkan Kürşat PEKŞEN, görev alacakları süreç içerisinde İstanbul’da Bafralılar’ın sesi olmaya devam edeceklerini belirterek, dünyanın her bir köşesinde; iş, sanat ve spor dünyasında yer alan Bafralı’ları bir araya getirmek için titizlikle çalışacaklarını ifade etti. Başkan PEKŞEN sözlerine şöyle devam etti: ‘Derneğimiz kurulduğu günden bu yana Bafra’mızın kültürel değerlerini yaşatmak için çok kıymetli organizasyonlara imza atmıştır. Bugünden itibaren de yeni yönetim kadrosu olarak ana gayemiz sadakatle bağlı olduğumuz memleketimize ve hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet etmek olacaktır.’

Derneğin eski yöneticilerinden Lütfi Anlayışlı ve Şükrü Köse de Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin tarihine ışık tutan konuşmalar yaparak, yeni yönetime başarılar dilediler.  Divan Kurulu adına bir konuşma da derneğin geçmiş dönem başkanlarından Bülent Arslan tarafından gerçekleştirildi. Bülent Arslan yaptığı konuşmada derneğin geçmişten bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatarak yeni dönemde derneğin çok daha başarılı çalışmalara imza atacağından emin olduklarını ifade ederek, yeni yönetime başarılar diledi.

Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni yönetim kurulu aşağıdaki şekilde oluştu:

Mustafa Kürşat PEKŞEN (Mühendis, İş İnsanı) – Yönetim Kurulu Başkanı

1990 Bafra doğumludur. İlköğretim ve lise eğitimini Bafra’da tamamlamıştır. 2014 Yılında İTÜ Gemi İnşaatı Fakültesinden mezun olmuştur. Kurucusu olduğu KY Deniz Hava Teknolojileri A.Ş ve Keyparts Denizcilik Ltd. firmalarında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 46. Dönem Yönetim Kurulunda Genel Sekreter, 47. Dönem Yönetim Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır.

Erdal ÇAKMAK (Mühendis, İş İnsanı)-  Başkan Vekili

1973 Bafra doğumludur. İlköğretim ve lise tahsilini Bafra’da tamamlamıştır. 2006 Yılında YTÜ Gemi İnşaatı Fakültesinden mezun olmuştur.On altı yıl Denizcilik sektöründe Tesanelerde çalıştı.Kurucu ortağı olduğu Medgem Mühendislik İnş.Denizcilik San.ve Tic.Ltd.Şti şirketinde çalışmaya devam ediyor.

Hasan Hüseyin YILMAZ (Serbest Avukat) – Genel Sekreter

1994 Vezirköprü doğumludur. İlköğretim ve lise eğitimini Vezirköprü’de tamamlamıştır. 2017 Yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Ekim 2018 tarihinden beri Beşiktaş’ta mukim Libra Hukuk & Danışmanlık’ta avukat olarak çalışmaya devam ediyor.

Erdal KAYA (Avukat)- Sayman

1978 Bafra doğumludur. Orta ve lise öğrenimini Bafra Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir. Uzun süredir amatör olarak futbol oynamakta ve halen İstanbul Barosu Futbol Takımının kaptanlığını yapmaktadır.

Burçak KURT ( Mühendis , İş İnsanı) –Başkan Yardımcısı

1988 Bafra doğumludur. İlköğretim ve lise eğitimini Bafra’da tamamlamıştır. 2010 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Gemi inşaa mühendisliğinden mezun olmuştur. Kurucusu olduğu BTMteknik A.Ş firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almaktadır. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Tolgahan ACAR (Mühendis, Girişimci) – Yönetim Kurulu Üyesi

1983 Almanya doğumludur. İlköğretim ve lise eğitimini Bafra Anadolu Lisesi’nde, lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olarak başarı ile tamamlamıştır. Yeditepe Üniversitesi Bilgi İşlem Koordinatörlüğünde birim yöneticisi olarak görev almaktadır, aynı zamanda Takıtak girişiminin kurucusudur. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevler almakta ve Bafder’de 2017-2023 arasında dönem başkanlığı yapmıştır. Mentor ve konuşmacı olarak birçok üniversite ziyaretleri ile öğrenciler ile bir araya gelmektedir.

Mert EREL (Yönetici, Koordinatör)  - Yönetim Kurulu Üyesi

1977 Ankara doğumlu, aslen Samsun/Bafra’lı olan Mert EREL, ilk kurumsal çalışma hayatına 1996 yılında United Colors Of Benetton mağazasında başlamıştır. 1997 ve 2000 yıllarında Pepsi -Fruko Tamek A.Ş. De Satış departmanında geliştirme yöneticisi görevini üstlenmiştir. 2002 yılında Erikli Su İstanbul Kurumsal bayiliğinde satış, sonrasında ise genel merkezinde lokal bayiliklerin kurulumu ve gelişimini tam zamanlı saha çalışmaları ile gerçekleştirmiştir. 2005 yılı bir girişimci olarak yaklaşık 5 yıl kendi işini yapmıştır. Ardından Gümüş Su A.Ş’de saha operasyon kadrosunda bölgesel aktif bir yönetici olarak görev almıştır. Mert EREL, 2016 yılı itibari ile Coldwell Banker Türkiye (Master Franchise) bünyesine saha yöneticisi olarak katılmıştır. 2021 Nisan ayı itibarıyla da; TOR Holding’in iştiraki olarak yeni  kurulan bir grup şirketi Trem Turkey A.Ş. oluşumunda Genel Koordinatörlük görevini üstlenerek geçen 1 yılın ardından da şirketin bağlı olduğu TOR Holding bünyesinde eş zamanlı olarak Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörlüğü görevini de üstlenmiştir.

Emel Hatice YAYLACI  (Ögretmen) - Yönetim Kurulu Üyesi

1983 Sivas Gürün doğumludur.Orta ve lise öğrenimini Bafra Anadolu  Lisesinde tamamladıktan sonra 2005 yılında  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliğinden mezun olmuştur.17 senedir Istanbul da sınıf öğretmenliği yapmaktadır.15 senedir ailesiyle birlikte anaokulu ışletmeciliği yapmaktadır.

Aydın ÇELİK (İş İnsanı)- Yönetim Kurulu Üyesi

1978 Kuşçular Köyü /Bafra doğumlu, 1990 yılında Kuşçular ilköğretim okulundan mezun olmuştur. 2 kız babası. 1996 İstanbul'a gelmesinin akabinde Digital Baskı, Matbaa ve Reklam şirketi sahibidir. Özel ilgi alanı doğa sporlarıdır.

Ayyüce Ülkü ÇELİK (Spor Okulları Koordinatörü) - Yönetim Kurulu Yedek Üye

2001 İstanbul doğumludur. Prof. Faik Somer Spor Lisesi mezunudur. Nişantaşı Üniversitesinin takımında 2 yıl yer aldıktan sonra Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamak adına geçiş yapmıştır. Fenerbahçe Spor Okullarında , (Kartal) Cimnastik Okulunun aynı zamanda da Boran Akademi Pilates/ Reformer (Kartal )şubelerinin sorumlusudur.

Hızır Ali TUBAY  (Yatırım Danışmanı)- Yönetim Kurulu Yedek Üye

1992 Bafra doğumludur. İlköğretim ve lise eğitimini Bafra Lisesi’nde, lisans eğitimini Finans bölümünden mezun olarak tamamlamıştır. Gedik Yatırım’da yatırım uzmanlığı yapmaktadır.

Buse HERGÜL (Öğrenci) – Yönetim Kurulu Yedek Üye

2002 İstanbul doğumludur. 2020 yılında Kartal Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünü kazanmıştır. Şu anda 2. sınıfta olup eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi'nde Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümünü okumaktadır. Öğrenciliği gereği düzenli bir işte çalışmasa da ortaokul ve lise düzeyinde matematik özel dersi vermektedir.

Şeref Atakan ER (Mühendis) - Yönetim Kurulu Yedek Üye

1991 Bafra doğumludur. Bafra Anadolu Lisesi ardından İstanbul Teknik Üniversitesi mezunudur. Anatolia Geneworks şirketinde Yazılım Koordinatörü ve Gömülü Yazılım Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Emre BARAN (Öğrenci) - Yönetim Kurulu Yedek Üye

1999 Bafra doğumludur.İlköğretim eğitimini Bafra’da, lise eğitimini Trabzon Yomra Fen Lisesi’nde tamamlamıştır.Şu anda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 6. Sınıfta olup intörn hekim olarak ihtisasına devam etmektedir.

                                            

Kaynak: Haber Merkezi
banner1045
Yorumlar (1)
Oktay ünal 1 yıl önce
Kürşat kardeşim tebrik eder başarılarının devamını dilerim gemici ağırlıklı bir yönetime tekrar başarılar dilerim
banner1052
banner810
17
az bulutlu
banner1060
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13