banner1047

banner1046

banner1014

Turizm Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesinde 2021-2022 dönemi mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla kutlandı.

EĞİTİM 27.06.2022, 16:27 27.06.2022, 16:29 H. Eren
Turizm Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu
banner1067

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesinde 2021-2022 dönemi mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti. Mezuniyet programına Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Çalışkan, Turizm Meslek Yüksekokulu Müdür Doç. Dr. Seyfullah Gül, Astaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aşçı, TURSAB Bölge Başkanı Yılmaz Uzunlar, İl Kültür Turizm Müdür Adnan İpekdal,  Bafra Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Burak Özturan, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

“Mezunlarımızla iletişimimizi devam ettirmek istiyoruz”

Mezuniyet programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, ‘Öncelikle mezun olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Köklü bir üniversiteden mezun olduğunuzun bilincinde olmanızı istiyorum. 50 yıllık geçmişi olan bir üniversiteyiz biz. Elli bini aşkın öğrencimiz var, yani büyük bir aileyiz. 5 bin 600 civarında uluslararası öğrenciye sahibiz ve sınırları Türkiye'yi aşmış bir üniversiteyiz.. Bugün buradan mezun olan arkadaşlar bu yuvadan uzaklaşıyor. Hayatlarının en güzel öğrencilik evresini geride bırakarak bundan sonraki iş hayatına atılacaklar. Nasıl ki bir çocuk aileden evlendikten ya da farklı şehre taşındıktan sonra tamamen kopmuyor, ailesiyle olan irtibatlarını devam ettiriyorsa aynı şekilde mezun olan öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında da üniversiteyle bağını koparmamak adına mezunlar birimi koordinatörlüğü üzerinden bu irtibatı sürekli canlı dinamik tutmalarını arzu ediyoruz. Bu bizim için son derece önemli ve değerli bunu özellikle ifade etmek isterim. Mezuniyetinizden sonra ne kadar dinamik olursa yeni gelen öğrenci arkadaşlarımızın daha iyi yetişmesine o kadar katkıda bulunursunuz. Turizm çok önemli bir alan ve Türkiye bu konuda oldukça iyi yerlere gelmiş durumda. Fakat turizm, çoklu alanları kuşatması gereken bir alan. Turizm Fakültesi ya da Turizm Meslek Yüksek Okulu mezunu arkadaşların üzerlerinde bir ülkenin sorumluluğunu taşıdıkları bilinciyle hareket etmeleri gerekiyor. Çünkü çok farklı turizm alanları var. Eğlence sektöründen inanç turizmine, kongre turizminden ziraat turizmine kadar birçok alanı kapsayan turizm sektörünü, öğrencilerimizin mezuniyet öncesinde farklı alanları en azından bilecek ya da bunlarla iletişim kuracak kadar kendilerini yetiştirmeleri gerekiyor. Umarım bunun bilincinde olduğunuz bir eğitim öğretim hayatı geçirmişsinizdir. Hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

“Turizm Fakültesinin Kapıkaya’da olmasını istiyoruz”

Kapıkaya Festivalinin öneminden bahsedene Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, “Değerli öğrencilerimiz öncelikle bu eğitim öğretim hayatınızda bizim misafirimiz olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Hepinizi mezuniyetinizden ötürü tebrik ederim. Eskiden turizm denince akla sadece belirli bölgeler gelirdi. Fakat bugün baktığımızda Türkiye'nin her tarafında turizmi konuşuyoruz. Bunun özelinde düzenlediğimiz Kapıkaya Festivali’miz var. 50 binin üzerinde insanın katıldığı, önemli turizm faaliyetlerinin gerçekleşeceği bu etkinliğe biz ev sahipliği yapacağız. Sayın dekanımızla bir araya gelerek bir protokol imzaladık ve bu festivale Turizm Fakültesini de dahil ederek sizin gibi değerli akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi aramızda görecek olmanın heyecanını taşıyoruz. Mezun olan arkadaşlarımıza turizm sektöründe başarılar dilerken çok değerli Turizm Fakültesinin Bafra’da olmasının mutluluğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Saygıdeğer öğrenci ailelerimizi de tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“Kendinize her zaman yeni rota tespit etmelisiniz”

Mezun olan öğrencilerini tebrik ederek sözlerine başlayan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, “Kariyer bir yolculuktur. Ve siz bugün itibari ile yeni bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Her yolculukta olabileceği gibi kariyer yolculuğunuzda da bazı aksilikler sizin karşınıza çıkacaktır. Bu manada kariyer yapmayı navigasyonla bir yere gitmeye benzetebiliriz. Nasıl ki bir yere gitmek istediğinizde herhangi bir hata yaptığınızda navigasyon cihazı size hemen yeni bir rota tespit ediyor ise siz de karşılaştığınız başarısızlıklar karşısında bu şekilde davranın. Göreceksiniz ki eninde sonunda hedefinize ulaşacaksınız. Hepiniz profesyonel yaşantınızda çok farklı pozisyonlarda çalışacaksınız. İşinizi iyi yapın. İşinizi iyi yapmak maaşınızın değil karakterinizin yansımasıdır. Başkaları övmese de görmese de işinizi iyi yapın. Sonucunu hemen alamayabilirsiniz fakat bir yerlerde birileri mutlaka yaptığınız güzel işlerin kıymetini takdir edecektir. Kariyer yolculuğunuzda farklı kişilik yapılarına sahip çalışma arkadaşlarınız olacak. Birincisi her zaman iyi niyetli olun. İkincisi hukukta bir dava önce usul olarak ele alınır sonra esastan görüşülür ve karara bağlanır. Dolayısı ile usulü asla atlamayın. Usul bilmedikten sonra ne kadar bilgili olduğunuzun veya işi ne kadar iyi yaptığınızın bir anlamı kalmaz. Üçüncüsü network’ünüz iyi olsun. Yaşadığımız yüzyıl iletişim ve network devri. Dolayısı ile iyi bir network ağına sahip olun ve bu ağı da çalıştığınız kurum için kullanın. İlişkileriniz asla menfaat odaklı olmasın. İlişkilerinizin odak noktasında insan olmak, sevgi, saygı ve adalet olsun. İleride sağlıklı bir toplumda yaşamak için sizlere çok büyük görev ve ödev düşüyor. Bu mananda güzel aileler kurun, vatana ve millete bağlı evlatlar yetiştirin.

“OMÜ’lü olduğunuzun farkında olun”

Gittiğiniz her yerde OMÜ’lü olduğunuzun farkında olun. OMÜ Turizm Fakültesi ruhunu her yerde yaşatın.  Bunun için her zaman her yerde birbirinize destek olun. Bu ruhun geleneksel hale gelmesi için bugün itibari ile pilav günü etkinliğini başlatıyoruz. Bundan sonra her yıl pilav gününde sizi bekliyor olacağız. Bugün bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen, fakültemizin akademik ve idari personeline, bizimle sürekli iletişim halinde olan ve tüm süreçlerin etkin şekilde yürütülmesinde aktif rol alan öğrenci temsilcimize, sürekli yanımızda olan sektör temsilcilerimize, usta öğreticilerimize, Kaymakamlığımıza, Belediyemize, Lovelet AVM Genel Müdürü Sn. Mustafa Süzen’e, Altınkaya Yemek Fabrikası Sezai Şener’e, Bafra TSO’ya çok teşekkür ederiz. Baframıza böyle bir güzel Fakültenin kazandırılmasını sağlayan ve bugün etkinliğin gerçekleştirilmesinde bize destek veren Sn. Kaya Aşçı’ya ve Aşçı ailesine özel olarak teşekkür ediyoruz. Bugün bu güzel törenin ortaya çıkmasını sağlayan etkinlik kurulu üyelerine özel olarak teşekkür ediyoruz. Zaman zaman gerginliğin en üst düzeye çıktığı toplantılar ve özverili çalışmalarınızın sonucu olarak böyle bir tören yaşıyoruz. Hepinizin emeklerine sağlık.” dedi.

“En büyük teşekkür ailelerimize”

Fakülte mezunları adına konuşmasını gerçekleştiren fakülte birincisi Aleyna Özgül, mezun olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, “Dört yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağımız günün hayali ve heyecanıyla yola çıkmıştık. Koca bir dört yılı geride bırakmanın içimizde vermiş olduğu buruk sevincini hep birlikte taşıyor ve bunu sizlerle paylaşıyoruz. Öncelikle Fakülteyi böylesine güzel bir dereceyle bitirmek benim en büyük hayalimdi ve sonunda gerçek oldu. Bugün burada sizler karşında bulunmanın ve bu konuşmayı yapıyor olmanın onur ve mutluluğunu duyuyorum. Özellikle de bu süreç içerisinde bizlere alanlarında her türlü bilgi ve deneyimi aktararak bizi başarıya taşıyan, bize anlayışla ve sevgiyle yaklaşan saygıdeğer hocalarıma, şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Benimle birlikte diğer dereceye giren arkadaşlarımı da ayrıca tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bu süreçte büyük teşekkürü bir karşılık beklemeden hem maddi hem manevi bize destek olan, sevgilerini esirgemeyen kıymetli ailelerimiz hak ediyor. Ben kendi adıma, her zaman olduğu gibi bugün burada da beni yalnız bırakmayan, bana sonsuz güvenen, başarımın asıl mimarı olan canım anneme, hep arkamda olan aileme ve daima başarımı destekleyen yakın arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Sevgili arkadaşlarım, mezuniyetimiz kutlu olsun, her şey gönlünüzce olsun, yolumuz bilim ile aydınlansın, hepinize teşekkür ediyor ve esenlikler diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

banner1028

“Dönem birincilerine hediye bisiklet”

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Aleyna Özgül mezuniyet kütüğüne isim plaketini çaktı. Ardından Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, OMÜ Rektörlüğünün fakülte birincilerine hediye ettiği bisikleti takdim etti.

Dereceye girenlere hediyeleri takdim edildikten sonra mezun olan öğrenciler sahneye çıkarak temsili diplomalarını aldı. Öğrenciler ve protokolle yapılan pasta merasiminin ardından mezun öğrenciler mezuniyet andını yaparak keplerini attı.

Mezuniyet programı kep atılmasının ardından pilav günü etkinliğiyle sonlandırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi
banner1045
Yorumlar (0)
banner1052
banner1068
17
az bulutlu
banner1060
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13