banner1047

banner1046

banner1014

OMÜ Ailesi Büyüdü Ve Büyümeye Devam Ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ülkemizin en önemli üniversitelerinden birisidir.

EĞİTİM 21.11.2019, 00:49 21.11.2019, 00:54 H. Eren
OMÜ Ailesi Büyüdü Ve Büyümeye Devam Ediyor
banner1067

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ülkemizin en önemli üniversitelerinden birisidir. Bu bilinçle 2016 Ağustos ayında başladığımız günden bugüne; bütün OMÜ ailesi mensuplarının kendi alanlarında kayda değer katkılar sağladığı sistematik, programlı, etkileşimli, insan odaklı, üretken, katılımcı ve kalite odaklı bir yönetim ve çalışma anlayışını tüm çalışma arkadaşlarımla büyük bir heyecan ve enerji ile sürdürüyoruz.

banner1028

Bu kapsamda Üniversitemiz kısa bir zaman diliminde donanımlı eğitim-öğretim mekânları, güçlü bir araştırma altyapısı ve huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmak, hizmet kalitesini artırmak, üniversitenin bütün birimlerinde verimliliği artırmak; orta vadede ise toplumla ve içinde nefes aldığı Samsun şehriyle bütünleşmiş, girişimci, yenilikçi, uluslararasılaşmış ve sosyal sorumluluk sahibi üniversite olmak hedeflerine ulaşmak için yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini almaya başladı.

Uluslararası sıralama kuruluşlarının yaptığı değerlendirmelerde yer bularak (Times Higher Education: 1001+, Greenmetric: 330) emeklerinin karşılığı gözlenebilir ve ölçülebilir olan Üniversitemiz, son üç yılda öğrencisiyle ve akademisyeniyle birçok başarıya imza attı.

Bu yıl Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze KAVAS’ın Sosyal Bilimler Alanı “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülü”nü alması, akademisyenlerimizin almış oldukları Patent Ödülleri (1 Altın, 2 Bronz), bir akademisyenimizin uluslararası afiş yarışmasında birinci olması ve öğrencilerimizin TÜBİTAK TEKNOFEST’te kazandıkları ödüller bu başarıların güzide örnekleri olarak ön plana çıktı.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÇEŞİTLİ ALANLARDA DERECELER ELDE ETTİ

Eğitim-öğretim süreçlerimizin başarısına ve etkinliğine ilişkin önemli göstergelerden biri de Türkiye ölçeğinde yapılan uzmanlık sınavlarında ve mesleki sınavlarda öğrencilerimizin elde ettiği üstün başarılar oldu. Bu doğrultuda 2017 yılında DUS Türkiye 3.’sü,  2018 ve 2019 yıllarında da DUS Türkiye 1.’leri,  TUS Türkiye 2.’si ve Kaymakamlık Sınavı 1.’si Üniversitemiz öğrencileri arasından çıktı.

OMÜ ailesinin bir başka başarı örneği olarak Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinden bir öğrencimiz üç adım atlamada dünyanın en iyi derecesini yaptı. Bunların yanı sıra İletişim Fakültesi öğrencilerimiz TRT’nin düzenlediği yarışmada drama alanında 2.’lik elde ettiler. Endüstri Mühendisliği öğrencilerimiz Lojistik Vaka Yarışması’nda, Ziraat Fakültesi öğrencilerimiz ise Bitki Islahı Makale Yarışması’nda 1.’lik ödülü aldılar.

Öğrencilerimizin gösterdiği bu başarılar, eğitim-öğretim kalitemizin göstergelerinden biri olarak bizleri gururlandırdı ve yürüdüğümüz yolda motive etti.

OMÜ AİLESİ BÜYÜDÜ VE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Bugün için toplam akademisyen sayımız 2 bin 479’a ulaştı. Yabancı uyruklu öğretim elemanı sayımız ise son 3 yılda 5 kat artış göstererek 31’e çıktı. Üniversitemizin çalışan sayısı toplam olarak 6 bin 479’a ulaştı.

OMÜ ailesinin en büyük parçası, aynı zamanda katılımcı yönetim anlayışımızın da merkezî bileşeni olan öğrencilerimiz oldu. Öğrenci sayımız 14 bin 54’ü ön lisans, 33 bin 603’ü lisans, 4 bin 192’si yüksek lisans ve 1373’ü doktora olmak üzere toplam 53 bin 222’dir. Kontenjanlarımızın doluluk oranı ise yüzde 98’dir.

Uluslararası öğrencilerimizin oranı ise toplam öğrenci sayımızın yüzde 10’unu aşarak 5 bin 426’ya ulaştı. Ulaştığımız noktayı ve kaydettiğimiz başarıyı, üç yıl önce yüzde 3 civarında olan bu oranın üç katı bir artışla yüzde 10’u geçmesi, somut bir veri olarak ortaya koydu.

OMÜ KAMPÜSÜNE ALTERNATİF ULAŞIM

Eşsiz güzelliği ve sağladığı olanakları ile Türkiye’nin en güzel kampüsüne sahip olan Üniversitemiz, yaşanabilir ve yaşayan uluslararası bir kampüs olma yolunda süregelen çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Üniversitemizin mekânsal ve fiziksel gereksinimlerini kapsayan yatırımlara yön verecek imar plan revizyonu gerçekleştirilerek OMÜ’nün önemli bir sorunu ortadan kaldırıldı ve sürdürülebilir kampüs yaşamı için önemli bir adım daha atılmış oldu.  

En büyük paydaşlarımızdan biri olarak canlı ve güçlü bir ilişki tesis ettiğimiz Samsun Büyükşehir Belediyesinin yatırımıyla raylı sistem kampüse ulaştırıldı ve Üniversitemizin alternatif bir ulaşım aracına sahip olması itibariyle kampüse ulaşım kolaylaştı. Hep birlikte hayata geçirdiğimiz bu tasarruf, aynı zamanda Şehir ve Üniversite buluşmasının sembolik bir göstergesi olarak da hayat buldu.

Öğrencilerimiz ve Samsun halkına hizmet veren son derece modern bir kütüphane inşaatı tamamlanıp hizmete açıldı ve Kütüphanemiz 7 gün 24 saat kullanılabilen bir bilgi bankası niteliğiyle son derece önemli bir mekân olarak işlev kazandı.

Engelsiz Üniversite konsepti içinde düşündüğümüz bir kampüs olabilmek için çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Üniversitemiz, ilgili birimlerimizin sorumluluk ve özveriyle dahil olduğu çalışmalar sonucunda “YÖK 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni”nde, en çok bayrak alan üniversiteler kapsamında 81 üniversite arasında 6. sırada yer aldı.

OMÜ’nün kurumsal kimliğinin tanımlayıcı bir bileşeni olarak arzu ettiğimiz bir başka adım, içinde yaşadığımız çevreye ve insan sağlığına olan duyarlılığımızın bir göstergesi olarak kampüsümüzde “sıfır atık” ve “dumansız kampüs” projelerinin hayata geçirilmesi oldu.

Yönetim anlayışımızın bir bileşeni olan tasarruf hedefimiz bağlamında kampüs içinde ısıtma sistemlerini işletme ve kullanma modelinde yapılan değişikliklerle, hem Üniversitemizin enerjiden (doğal gaz, kalorifer yakıtı) daha iyi yararlanması sağlandı hem de yaklaşık 2,6 milyon TL’lik enerji tasarrufu yapıldı.  

İNSAN VE KALİTE ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI ADIM ADIM ÖRÜLDÜ

Üniversitemiz, yönetim paradigmasını insanı merkeze alan ve kalite odaklı bir yönetim anlayışı üzerine bina etti. Bu kapsamda kurumsallaşma çalışmalarını hızlandıran ve yaptığı bütün faaliyetlerde niteliği yükselterek becerisini kaliteyle harmanlayan OMÜ, kalitesini güvence altına almak için “Kalite Yönetim Sistemi” kurdu ve bu sistemi yürütmek üzere sorumluluk üstlenen ve özverili bir biçimde bilimsel emeğini sürece dahil eden kendi insan kaynağıyla Kalite Yönetim Sistemi Yazılımını (KALEM) geliştirdi.

Kalitesini güvence altına almak üzere geliştirdiği özgün “Kalite Yöntem Sistemi”yle ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini alan OMÜ,  hazırlıklarını tamamladığı ISO 10002: Müşteri Memnuniyeti Belgesini almak üzere başvurusunu da yaptı.

Sürekli iyileştirme anlayışını benimseyen Üniversitemiz, üst yöneticilerin ve diğer idarecilerin sağlıklı karar almasını sağlayacak, performans izlenmesine olanak tanıyacak ve birim bazında veri toplama, analiz etme ve raporlama yeteneğine sahip bütün yazılımların birbirleriyle iletişim kurabileceği Üniversite Bilgi Yönetim Sistemini (NOKUL) tasarlayıp, yazılım çalışmalarını da başlattı ve tamamlanma aşamasına getirdi.

OMÜ PAYDAŞLARIYLA EL ELE EĞİTİM-ÖĞRETİMİN NİTELİĞİNİ ARTIRIYOR

Sahip olduğu 19 Fakülte, 1 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuvarı, 12 Meslek Yüksekokulu ve 5 lisansüstü olmak üzere 6 Enstitü ile Karadeniz Bölgesi’nin en büyük yükseköğretim kurumu olan OMÜ, eğitim-öğretim altyapısını güçlendirmek ve eğitimde niteliği artırmak için var gücüyle çalışmaktadır.

Her yıl 10 bin civarında mezun veren ve kurulduğu günden bu yana toplam 206 bin öğrenci mezun etmiş olan Üniversitemizde 127’si ön lisans, 132’si lisans, 124’ü yüksek lisans ve 83’ü doktora düzeyinde olmak üzere toplam 466 eğitim programı bulunmaktadır. Söz konusu programlar birinci ve ikinci öğretim şeklinde yüz yüze yapılabildiği gibi, uzaktan eğitim teknolojileri kullanılarak da sürdürülebilmektedir.

OMÜ’de son 3 yılda ön lisans, lisans ve doktora program sayılarında sırasıyla yüzde 3, yüzde 9 ve yüzde 3,75 artış kaydedildi. Farklı bilim dallarının birbirinden beslendiği ve birbirini zenginleştirdiği disiplinlerarası program sayısı ise 25’ten 33’e yükseldi. Ön lisans düzeyinde 4, lisans düzeyinde 4 ve lisansüstü düzeyde 6 yeni eğitim programı açıldı ve bu programlara öğrenci alımına başlandı.

Kalite odaklı yönetim anlayışını akademik birim ve süreçlerine taşıyan OMÜ, eğitim programlarının kalitesi ile ilgili çalışmalara hız verdi ve akademisyenlerimizin yoğun ve özverili çalışmaları sayesinde akreditasyon çalışmaları tamamlanan program sayısında artış sağlandı. Bu kapsamda 1 olan akredite program sayısı mevcut durum itibariyle 6’ya çıktı ve Üniversitemiz açısından diğer birimlerimiz nezdinde bu başarı önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Süreci devam eden programlarla birlikte kısa süre sonra bu sayının 10’a ulaşması hedeflendi.

Eğitim-öğretim programlarının günün koşullarına uyum sağlaması ve mezunlarımızı iş hayatına daha hazır hâle getirmek için paydaşlarımızla iş birliği ve etkileşim hâlinde yoğun çalışmalar gerçekleştirildi.

Öncelikli olarak müfredat güncelleme çalışmaları, paydaş görüşleri alınarak yürütüldü. Müfredat güncelleme çalışmalarında uygulamalı derslerin sayısı arttırıldı. Öğrencilerin bir dönem boyunca iş yerinde paydaşlarımızın sağladığı ortamda usta ve öğretim elemanları gözetiminde eğitim aldığı iş yeri eğitimi yaygınlaştırılarak 34 farklı programda uygulanmaya başlandı ve bir yıl içinde yaklaşık 200 öğrenci iş yerinde eğitim aldı. İş yeri eğitimini alan 12 öğrencimiz ise bu yıl iş yeri eğitimini aldıkları yerlerde istihdam edildi. Öğrencilerin gerçek iş yaşamı ile etkileşimini güçlendirmek için iş dünyasında uzman olan ve eğiticilerin eğitiminden geçirilen kişilerin usta öğretici olarak derslere girmesi ve katkı vermesi de sağlandı. 

Öğrencilerimizin farklı disiplinler ve yakın alanlardan da bilgi kazanımlarına katkı sağlamak üzere son 3 yılda Üniversitemizde çift anadal eğitimi verilen program sayısı yüzde 22 artırıldı ve yan dal eğitimi verilen program sayısı da iki katına çıkarıldı.

Diğer taraftan, OMÜ’nün izlediği farklılaşma stratejisi sonucunda disiplinlerarası program sayısında da artış kaydedildi. Bu doğrultuda disiplinlerarası program sayısı son 3 yılda yüksek lisans düzeyinde yüzde 37,5 ve doktora düzeyinde ise yüzde 22 artış gösterdi.

EN ÜST SINIRDA DESTEK ALAN TEK ÜNİVERSİTE OLDUK

Eğitim-öğretimde uluslararasılaşmaya büyük önem veren ve bunu OMÜ markasının önemli bir bileşeni olarak tasarlayan Üniversitemiz, sadece uluslararası öğrenci sayısıyla değil, aynı zamanda öğrenci hareketliliğine ve uluslararası paydaşlarıyla olan ilişkilerine verdiği önemle de uluslararası üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerledi.

Bu kapsamda OMÜ aldığı 1,5 milyon avroluk destekle, Erasmus Değişim Programı’nda, üniversitelere verilen desteği en üst sınırda alan tek üniversite oldu. Bu sayede Şehrimize ve kampüsümüze farklı ülkelerden çok sayıda öğrenci ve akademik personelin gelmesi ve çok sayıda öğrencimiz ve personelimizin de yurtdışına gitmesi mümkün oldu.

Bu yıl Üniversitemiz akademisyenlerinden Prof. Dr. Rıdvan KIZILKAYA, Prof. Dr. Coşkun GÜLSER ve Prof. Dr. Orhan DENGİZ’in 3,32 milyon Avro bütçeli Erasmus Mundus projesi, koordinatör üniversitenin bir Türk üniversitesi olduğu ilk ve tek örnektir. Bu proje kapsamında yürütülecek ortak lisansüstü yüksek lisans programı ile çok sayıda uluslararası öğrenci ve akademisyen Samsun’a ve Üniversitemize gelme olanağına kavuştu.

Uluslararası düzeyde bir yükseköğretim kurumu olma yönündeki yoğun ve özverili çalışmalarımızın bir ürünü olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen hizmet ihracatı ödül töreninde Üniversitemiz gerçekleştirdiği eğitim ihracatıyla 2.’lik ve 3.’lük ödüllerine layık görüldü.

AR-GE FAALİYETLERİNDE BÜTÇEMİZ 36,48 MİLYON TL

Araştırma üniversitesi olma yolunda çalışmalarını hızlandıran OMÜ, kendi kaynaklarından ve dış kaynaklardan elde ettiği AR-GE bütçesini her yıl artırmak için sistematik biçimde çalıştı. Bu kapsamda Üniversitemizin AR-GE için toplam bütçesi 36,48 milyon TL oldu. Bu bütçenin yüzde 56’sı OMÜ’den karşılanırken, yüzde 44 gibi önemli bir oranı da dış kaynaklardan sağlandı.

Bu yıl Üniversitemiz bütçesinden AR-GE’ye yaklaşık 20 milyon TL tahsis edilmiş olup, bu değer toplam bütçemizin yüzde 4’ünü oluşturdu. Üniversitemiz kendi kaynakları ile 374 AR-GE projesini desteklerken, TÜBİTAK’tan  9,39 milyon TL bütçe desteği alan proje sayımız  ise 47’ye ulaştı.

Bütçesini diğer kurumlardan sağladığımız proje sayısı iki katı artarken, bu kurumlardan sağlanan AR-GE bütçesi ise yüzde 12 artış gösterdi. Ayrıca uluslararası proje sayımız ve özel sektör iş birliği ile yapılan proje sayımız da arttı.

OMÜ KENEVİR ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ KURDU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, araştırmalarını belirli bir odak noktasında toplamak üzere araştırma önceliklerini iklim değişikliği ve etkileri”, “enerji üretimi”, “akıllı sistemler”, “sağlık alanında yenilikçi cihaz ve malzeme modellerinin geliştirilmesi”, “atık yönetimi”, “nörobilimler” ve “endüstriyel tasarım” olarak belirledi. Bu çerçevede Ülkemizin stratejik bir önem atfettiği kenevir üretimi konusunda Şehrimiz bağlamında yapılan araştırmaların sayısını artırmak, kenevir konusundaki uzmanları bir araya getirerek kenevir hakkındaki AR-GE çalışmalarını yoğunlaştırmak için Üniversitemizde Kenevir Araştırmaları Enstitüsü kuruldu.

TTO YENİDEN YAPILANDI VE SAMSUN TEKNOPARK YÜZDE 90’I AŞAN DOLULUĞA ULAŞTI

Araştırma kültürünü geliştirmeyi de yüksek düzeyde önemseyen Üniversitemiz çok sayıda uygulamalı proje yazma eğitimi düzenleyerek akademisyenlerin proje yazma deneyimi kazanmalarına ve deneyimlerini artırmalarına katkı sağladı.

Bu eğitimlerin ve akademisyenlerimizin gayretleri sonucunda TÜBİTAK ve diğer kurumlara verilen proje sayısında çok ciddi artışlar kaydedildi. OMÜ, AR-GE çalışmalarının yanı sıra bilgi transferi ve fikri mülkiyet konularında da çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Üniversitemiz akademisyenleri ile iş dünyası arasında köprü oluşturma ve bilgi transferini hızlandırma çalışmalarını daha etkin hâle getirmek için Teknoloji Transfer Ofisi şirketleşme çalışmalarını tamamladı ve OMÜ-TTO AŞ’ye dönüştürüldü. Samsun iş dünyası ve üniversite iş birliğinin güzel bir ürünü olan Samsun TEKNOPARK, TÜBİTAK’tan sağlamış olduğu bütçe ve Samsun şehir dünyasının iş birliğinden aldığı güç ile faaliyetlerini arttırdı.

Yüzde 90’ı aşan doluluk oranına sahip olan Samsun TEKNOPARK, Türkiye’de en hızlı gelişen teknopark olarak geçen yıl ödül almıştı. Dün de (19 Kasım 2019) Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın elinden Samsun TEKNOPARK adına aldığımız “Erken Aşama TGB Kategorisi 1’incisi” ödülüyle Üniversitemizin başarısı ve kat ettiği yol bu anlamda tescillenmiş oldu.

PATENT SAYIMIZ 2018’DE VE 2019’DA 42’YE ULAŞTI

OMÜ-TTO ve Samsun TEKNOPARK’ın iş birliği içinde yürüttüğü çalışmalar sayesinde fikri mülkiyet, patent ve ticari ürüne dönüşen patent konularında farkındalık oluşturuldu ve ciddi gelişmeler kaydedildi. 2016 yılında 1 olan patent sayımız, 2018 yılında 23 ve 2019 yılında 19’a ulaştı. 2018 yılında 1 olan uluslararası buluş sayımız ise 5’e yükseldi.

Patent sayısındaki artış hedefinin yanında Üniversitemizin hedeflerinden biri de ticari ürüne dönüşen, üretilebilir, pazarlanabilir ve satılabilir patentler geliştirmek olarak belirlendi. OMÜ, şehir dünyası ile üniversite arasında kurulan bu bağın daha da güçlenmesi ve kurumsal bir zeminde ilerlemesi için Üniversite Danışma Kurulu toplantılarını gerçekleştirdi ve bu toplantılarda Üniversitemizin patentleri ile akademisyenlerimizin fikir ve çalışmaları iş dünyasıyla paylaşıldı.  

HASTANEMİZ YENİ HİZMET VE TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ SAMSUN VE BÖLGEMİZLE BULUŞTURDU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi hizmet portföyünü genişleterek, teknolojik donanımını güçlendirerek ve ilkleri başararak topluma hizmet görevini layıkıyla yapmaya devam etmek için önemli kazanımları hayata geçirdi. Beş yıl önce 740 bin hastaya hizmet veren Hastanemiz, günümüzde 1,1 milyon hastaya hizmet vermekte olup, gerçekleştirilen ameliyat sayısı son 5 yılda 22 binden, 32 bine ulaştı.

Hastanemiz son 3 yılda işletmecilik anlayışında getirdiği değişiklikler, gerçekleştirdiği gelir artışı ve aldığı tasarruf önlemleri ile gelir gider dengesini sağlayarak Türkiye’de ekonomik durumu en iyi ilk 3 üniversite hastanesinden biri olmayı başardı.

2019 YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ HASTANESİNDE 23 KARACİĞER NAKLİ YAPILDI

Üniversitemiz sunduğu sağlık hizmetleri konusunda bazı ilklere imza atarak hizmette niteliği de arttırmayı başardı. Karadeniz Bölgesi’nde yalnızca Hastanemizde bulunan Karaciğer Nakli Ünitesinde 2019 yılında 23 karaciğer nakli gerçekleştirildi. Kemik iliği nakli son beş yılda 8’den, 18’e çıktı. Kornea nakli 36 ve böbrek nakli de 45’e ulaştı.

Bu dönemde Üniversitemizin teknolojik gelişmeler ve fiziki altyapıyı iyileştirme yatırımları ile Hastanemizin bölge hastanesi olma özelliği pekiştirildi. Erişkin Hastanesi’nde Algoloji Bilim Dalı içerisine ameliyathane ortamında müdahale birimi kurularak, Türkiye'de sadece 3 üniversitede (Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi) bulunan ameliyathane ortamında hastaya ağrı ile ilgili müdahale etme imkânı Samsun halkına sunuldu.

Türkiye’de sadece 10 merkezde bulunan ve ameliyat esnasında hastada gelişebilecek ataklara karşı Anjiyo, Balon Anjiyo vb. enstrümanlarla hastaya acil müdahale edebilme imkânı sağlayan Hibrit Ameliyathane Odası, Üniversitemizin çabasıyla Şehrimize ve Bölgemize kazandırılmış oldu.

Benzer şekilde prostat kanseri ve nöroendokrin tümör teşhisinde kullanılan Galyum 68 ve Galyum 68 ile teşhis edilen türlerin tedavisinde kullanılan Lutesyum 177, Karadeniz Bölgesi’nde sadece Üniversitemiz Erişkin Hastanesinde hizmete sunuldu. Tiroid kanseri hastalarının tedavisinde kullanılmakta olan İyot Odası ise Karadeniz Bölgesi’nde aktif olarak sadece Hastanemiz bünyesinde hizmete sunuldu.

SAĞLIKTA YENİ MERKEZLER HAYATA GEÇİRİLDİ

Türkiye’de sadece 3 üniversitede bulunan Nöroimmunoloji Laboratuvarı, Üniversitemize kazandırıldı. Nöromodülasyon Merkezi, Türkiye’nin ilk ve tek merkezi olarak hayata geçti ve hareket bozukluğu (parkinson, epilepsi vs.) hastalarının beynine pil takılan bir merkez olarak işlev kazandı.

Erişkin Kök Hücre Nakil Merkezimiz, 2019 yılında 10 yatak ile hizmete vermeye başladı ve bugüne kadar 5 nakil gerçekleştirildi.

Havza Fizik Tedavi-Rehabilitasyon Merkezi, 2019 yılında hizmete girerek, günlük 250 civarında hastaya hizmet vermeye başladı.   

Toplam 109 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanemiz 2018 yılında hizmete girdi. Türkiye’de sadece 5 üniversitede bulunan Eğitim Aile Sağlık Merkezi, Üniversitemizde 2019 yılında hizmet sunmaya başladı.

2019 yılında alınan Acil Servis Bilgisayarlı Tomografisi ile daha düşük dozda daha kaliteli görüntü veren 128 kesitli tomografi kullanılmaya başlandı.

Diğer taraftan, Hastanemizin fiziki olanaklarının iyileştirilmesi için Acil Servis ve toplam 72 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Üniteleri yatırımları planlandı, projeleri hazırlandı ve uygulanmaya başlandı.

OMÜ’NÜN KALBİ SAMSUN’LA  BİRLİKTE ATIYOR

Stratejik hedeflerine ulaşmanın birlik olmaktan ve biz olma bilinciyle hareket etmekten geçtiğine inanan ve bunu ilke edinen Üniversitemiz, Samsun şehrinin bütün aktörleriyle geliştirdiği sonuç odaklı ve nitelikli iş birliklerini güçlendirmektedir.  

Üniversite-şehir iş birliği için oluşturduğumuz ve üniversite ile şehrin yöneticileri, iş dünyasının önemli temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği Üniversite Danışma Kurulu, bu ilişkiyi kurumsal ve sürdürülebilir bir zemine oturtarak önemli gelişmelere vesile oldu.

Biri istişare toplantısı olmak üzere toplam 7 kez toplanan Üniversite Danışma Kurulu’nun yön verdiği çalışmalar sayesinde Buzağı Can Sütü patentini ürüne dönüştüren tesis kuruldu ve faaliyetlerine başladı.

İş yeri eğitiminin yaygınlaştırılmasının altyapısı yine Üniversite Danışma Kurulu tarafından sağlandı.

Uluslararası öğrenci-iş dünyası etkileşiminin artırılması için uluslararası öğrencilerin iş yeri ziyaretleri fikri ve üstün yetenekli öğrenciler ile ilgili çalışmaların başlaması yine Üniversite Danışma Kurulu toplantılarının ürünleri olarak hayata geçti.

Samsun’un akıllı şehir olması, sıfır atık projesinin hayata geçmesi ve Dâhiler Günü için Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve OMÜ birlikte çalışma yapmaya başladı. Üniversitemiz, çeşitli birimleri aracılığıyla yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle de üniversite-şehir bağının kuvvetlenmesine önemli katkılar sunmaya başladı. Üniversiteli Liseliler Projesi, Tüm Dillerde Sizlere Merhaba Projesi, Denetimli Serbestlikten Yararlananların Üniversitede Çalıştırılması, Sıfır Atık Projesi, Deltada Öğreniyorum Projesi şehir iş birliğiyle yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projelerimizden sadece birkaç tanesidir.

Şehir merkezinde yer alan tarihi binamızda açılan İlim, Sanat ve Kültür Evi bünyesinde yürütülen faaliyetler de OMÜ-şehir iş birliğine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

Hem akademik niteliği yükseltme hedefiyle hem de toplumsal katma değer üretme motivasyonuyla sistematik biçimde, özveriyle, iş birliği içinde ve kurumsallık zemininde yürütülen çalışmalar, projeler ve yoğun çabalar neticesinde OMÜ, kurulduğu günden bugüne kadar Samsun ile ve Samsun için önemli başarılara imza attı ve OMÜ ailesi bilgiyi hayata daha çok katmak için var gücüyle çalıştı.

Kaynak: Haber Merkezi
banner1045
Yorumlar (0)
banner1052
banner810
17
az bulutlu
banner1060
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13