bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tekstil Atölyesinde İşçi Gibi Çalışan Patron

YAŞAM

Samsunlu işadamı Hasan İnce, 100 kişi istihdam ettiği tekstil atölyesinde sadece patronluk yapmıyor, aynı zamanda işçi gibi çalışmaya devam ediyor.

Samsunlu işadamı Hasan İnce, 100 kişi istihdam ettiği tekstil atölyesinde sadece patronluk yapmıyor, aynı zamanda işçi gibi çalışmaya devam ediyor.

 

1974 yılında Samsun’un Yakakent ilçesi Dikencik Mahallesinden İstanbul’a ailesiyle daha iyi yaşam şartları için küçük yaşta göç eden Hasan İnce, ailesine ekonomik katkı sağlamak amacıyla iş hayatına erken atılır. İnce, köyde tamamladığı ilkokul sonrası, İstanbul’la yeni göç etmenin zorlukları ve çalışmak zorunda olduğundan eğitimine devam edemez. Çocuk İnce; çıraklık, pazarlarda satış, çaycılık, garsonluk gibi işlerde çalışır. Azimli ve gelecek hedefleri olan Hasan İnce, muhasebe kursuna gidip muhasebeci yanında çalışır. Çok çalışarak iş ve meslek tecrübesi kazanan İnce, şirketlerde yöneticilik ve tekstil sektöründe personel şefliği yapar. Tekstil sektöründe deneyim kazanan İnce, 1997 yılında kendi işyerini kurar. Ekonomik krizlerle çok mücadele ederek, işletmesini büyüyüp ayakta kalan İnce, şu an 10O kişiye istihdam sağlıyor. İşletmesinde sadece patronluk yapmayan İnce, aynı zamanda işler yoğun olduğunda işçileriyle birlikte bir işçi gibi çalışıyor.

 

Hayat felsefesinin hep insanlığa faydalı çalışmak olduğunu ifade eden İşadamı Hasan İnce, “Küçük yaşta başladığım hayat mücadelesinde çok şükür bugünlerimize geldik. Göre göre, kurslara gidip gayret ederek, kendi imkânlarımız ölçüsünde iş hayatında başarıyı yakaladık. Zorlukları pozitif düşüncelerle aştık. Hedeflerimde kararlı oldum” şeklinde konuştu.

 

Geçlere ve yeni girişimcilere yıkılsalar da pes etmemelerini tavsiyesinde bulunan başarılı işadamı Hasan İnce, cesareti akılcı atılımlarla bütünleştirildiğinde, iş hayatında başarı geleceğinin altını çizidi. Doğduğu toprakları unutmayan ve Samsun sevdalısı olan Hasan İnce, memleketine de istihdam konusunda fayda sağlamak için de Samsun merkez ve Yakakent ilçesinde müteahhitlik işleri yapıyor.
Kaynak : samsunlifeistanbul.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.