bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ramazan'da Binlerce Eve Hizmet Gitti

YAŞAM

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlardan sosyal desteklerini esirgemedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlardan sosyal desteklerini esirgemedi. Gerek gıda kolisi gerekse tekstil ve temizlik gibi çeşitli ihtiyaçlar için binlerce haneye ulaşılarak destek sağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kent genelinde ihtiyaç duyan herkesin ‘sıcak bir yuvası, yiyecek yemeği, içecek suyu olsun’ diye 7 gün 24 saat gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmetler alanında yürüttüğü çalışmalar ile sosyal belediyecilik anlamında ciddi bir görevi yerine getiriyor. Yardım elini vatandaşların üzerinden çekmeyen Büyükşehir Belediyesi birlik ve beraberliğin arttığı Ramazan ayında da merkez ve ilçelerde dar gelirli, 65 yaş üzeri, engelli ve kimsesiz vatandaşların yanında oldu. Hayırseverlerin de ilave katkılarıyla 17 ilçede tüm ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ulaştırıldı. Bunun dışında ihtiyaç sahiplerinin giysi, temizlik gibi ihtiyaçlarını da gideren Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında da gönülleri kazandı.

SOSYAL YARDIM SEFERBERLİĞİ

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığı yapılan yardımlarda 40 kişilik ekip görev aldı. Sosyal yardımlarda adeta seferberlik ilan eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ramazan süresince 20 bin haneye gıda yardımında bulundu. Diğer yardımlar ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaşılarak yüzleri gülümsetti. Ramazan ayında ayrıca 476 haneye 585 kez ev temizliği, 186 haneye 193 kez kişisel bakım,91 haneye 178 kez kuaförlük, 20 haneye 64 kez yemek yapımı ve 19 haneye de 38 kez çamaşır yıkama hizmeti verildi.

HEP YANLARINDAYIZ

Büyükşehir Belediyesi olarak yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanında olarak onların sorunlarını giderecek hizmetleri sürdürdüklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yaşamın her alanında vatandaşlarımızın yanındayız. Kent genelinde aç ve açıkta hiç kimse kalmasın, herkesin ‘sıcak bir yuvası, yiyecek yemeği, içecek suyu olsun’ diye 7 gün 24 saat gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ramazan ayında da hiçbir haklı talebi geri çevirmedik. Tüm derdimiz her zaman sosyal belediyeciliğin sorumluluğu gereği insanımıza, insan onuruna yakışan bir şehir ve yaşam ortamı sunmak" dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DE DURMAK YOK HİZMETE DEVAM

Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde Samsun'a hizmet ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kadim kentimizin gelişmesi, hemşehrilerimizin daha iyi koşullarda bu şehrin imkânlarından faydalanabilmesi için çalışıyor, yerel yöneticiler olarak her bir vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak adına gayret gösteriyoruz. Büyükşehir’de durmak yok, her alanda hizmete devam" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.