bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Filografiyle Engelleri Aştı, Yaşama Tutundu

YAŞAM

19 Mayıs ilçesi Dereköy Mahallesinde yaşayan bedensel engelli Hasan Yazıcı, tüm zorluklara rağmen filografi sanatıyla ürettiği ürünleri sergiliyor.

19 Mayıs ilçesi Dereköy Mahallesinde yaşayan bedensel engelli Hasan Yazıcı, tüm zorluklara rağmen filografi sanatıyla ürettiği ürünleri sergiliyor.

Dereköy Mahallesinde annesini ve babasını kaybettikten sora yalnız yaşayan 37 yaşındaki Hasan Yazıcı, 10 aylıkken geçirdiği ateşli bir hastalık nedeniyle yürüme, konuşma ve ellerini kullanma yetisini kısmen kaybetmiş. İlkokuldan sonra ise eğitimine devam edemeyen Yazıcı, Bursa'da ablasının yanında kalırken Halk Eğitim Merkezinde eğitimini aldığı filografi sanatıyla yaşama tutunmayı başarmış. Dereköy Mahallesinde kiraladığı mütevazi bir odada çivi, çekiç ve tel kullanarak birbirinden güzel tablolar üreten Hasan Yazıcı, çaktığı her çiviyle yaşama yeniden bağlantığını belirtti.

Dereköy'de kiraladığı tek odalı atölyede, çivi, çekiç ve tel kullanarak birbirinden güzel tablolar yapan Hasan Yazıcı, çaktığı her çiviyle yaşama yeniden tutunuyor. Yaptığı tabloları 250 ila 300 TL arasında sattığını söyleyen Yazıcı, "Bu sanat benim ilgi alanım. Çok güzel vakit geçiriyorum. Bu işi severek yapıyorum. Bunu hem para kazanmak hem de vakit geçirmek için yapıyorum. 7 yıl önce filografi ve çakıl taşı kurslarına katılarak eğitim aldım. Daha öncede çeşitli sergilere katılarak yaptığım eserleri sergilemeye başladım. Bir objeyi tamamlamak yaklaşık 1 hafta süre alıyor. Bu sanat benim ilgi alanım. Yani şöyle söyleyeyim engelleri aştım, başardım ve daha iyi yerlere gelmek istiyorum” şekline konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.