bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bir Araya Gelen Kadınlar, Bambudan Hasır Çantalar Örüyor

YAŞAM

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki tarihi Alacahan'da düzenlenen kursta bir araya gelen kadınlar, bambudan hasır çantalar tasarlıyor.

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki tarihi Alacahan'da düzenlenen kursta bir araya gelen kadınlar, bambudan hasır çantalar tasarlıyor.

Tarihi Alacahan'da sepet örücülüğü üzerine açılan kursa katılan kadınlar, bambudan yaptıkları farklı tasarımlarla kol çantalarında geçmişle bugünü birleştiriyor.

Yük taşımak için kullanılan sepetlerin modernize edilerek küçük süs eşyalarının yanı sıra kirli, oyuncak ve meyve sepetlerine dönüştürüldüğü kursta, bambu ve fındık ağacı dalları kullanılıyor. Kursiyerlerin ellerinde kolaylıkla şekil alabilmesi için bir süre suda bekletilen çubuklardan çeşitli ürünler ortaya çıkıyor.

Usta öğretici Derya Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun 2 ay sürdüğünü belirtti. Yaklaşık 4 yıldır usta öğretici olarak çalıştığını anlatan Karaosmanoğlu, "Bu dönem 10 kursiyerim var. Buraya gelen kadınlara eğitim bitene kadar işimizin sadece sepetten ibaret olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Hasırdan masa, sandalye, tepsi, sehpa ve farklı süs eşyaları gibi birçok şeyi yapabileceklerini anlatıyorum." dedi.

Karaosmanoğlu, insanların geçmişte fındık, söğüt ve kızılcık dallarından ihtiyaçlarına göre yük taşımak amacıyla sepetler ördüğünü vurgulayarak sepet örücülüğü denildiğinde sadece yük taşımak amacıyla örülen sepetler anlaşıldığını ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.