bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra Görme Engelliler Derneği “Bu Kampta Hayat Var” Etkinliğinde

YAŞAM

Bafra Görme Engelliler Derneği Üyeleri İki grup halinde bu organizasyona katılarak tesiste tatil yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Bafra Görme Engelliler Derneği Üyeleri İki grup halinde bu organizasyona katılarak tesiste tatil yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ”Bu Kampta Hayat Var’ projesi kapsamında Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezinde 17 ilçedeki engelli vatandaşlar için üçer günlük tatil kampları organize ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından engelliler için hayata geçirilen Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi denizin doldurulması sonucu oluşan Doğu Park mevkiinde yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerine kurulan bir tesistir. Tesiste 2 bin 200 metrekare kapalı alan yer alıyor. Türkiye’de sadece engellilere özel tek plaj olma özelliğini taşıyan Samsun Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engellilerin asansör sistemiyle içine girebileceği bir havuz, rehabilitasyon merkezi, 34 kişilik konaklama binası, 500 kişilik restoran, kafeterya, dinlenme alanı, plaj, duş, giyinme kabinleri, çocuk oyun, spor ve rekreasyon gibi alanlar yer alıyor. İki kişilik odalarda engelli vatandaşlar bir refakatçisiyle birlikte aynı odada kalabiliyor. Talep edildiğinde engelli vatandaşlar, engelliler için özel olarak donatılan araçlarla evlerinden alınıp tesise getiriliyor. Burada kendileri için hazırlanan özel havuz, kamp ve plajda dinlenip tatil yapma fırsatı bulan engelliler, Refakatçılarıyla birlikte bütün bu imkânlardan ücretsiz olarak yararlanıyor. Misafirlerini otel konforunda ağırlayan Büyük Şehir Belediyesi tesiste düzenlenen havuz keyfi, şehir gezileri ve akşam eğlenceleri gibi etkinliklerle engellilere hiç unutamayacakları anlar yaşatıyor. Yoğun ilgi gösteren Bafra görme engelliler derneği üyeleri de iki grup halinde bu organizasyona katılarak tesiste tatil yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Etkinlikten memnun kaldıklarını ifade eden Bafra görme engelliler derneği başkanı Ömer Ergül: “Bu tesiste tatil yapmak gerçekten çok keyifli. Engelliler tek bir kuruş dahi para ödemeden istedikleri konforda tatil yapabiliyor. Derneğimizden bu sene çok yoğun ilgi oldu. Bizler de iki gruba ayrılmak durumunda kaldık. Her iki grubumuz da aileleriyle beraber 3 gün, 3 gece doyasıya eylemdiler. Gerçekten hiç unutamayacağımız anlar yaşadık. Büyük Şehir Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Etkinliğin son gününde kahvaltı yemeğinin ardından düzenlenen belge dağıtım töreninde Bireysel gelişim ve kültürel farkındalık eğitim kursunu başarıyla tamamlayan görme engelli kursiyerlerin sertifikaları, kurs eğitmeni Şadiye Kalkan tarafından takdim edildi.

Yorumlar (1)

Şaban satılmış 2 Yıl Önce

Samsun Büyükşehir belediyesi başkanlığına Bafra görme engelliler derneğinin yönetimine Halk eğitim merkezinin müdürlüğüne bu bilgenin eğitimini veren sayın sadiye Kalkan hanfendi Türkçe öğretmenimize ismini sayamadığımız herkese teşekkür ederiz

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.