bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent’te "Tefsir ve Hadis Sohbetleri" Düzenlendi

YAKAKENT

Yakakent İlçe Müftülüğü tarafından, vatandaşlara yönelik “Tefsir ve Hadis Sohbetleri” başladığını duyurdu.

Yakakent İlçe Müftülüğü tarafından, vatandaşlara yönelik “Tefsir ve Hadis Sohbetleri” başladığını duyurdu. Yakakent Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen sohbetler, her hafta Çarşamba günü akşam yatsı Namazı sonrası gerçekleşecek.

Yakakent İlçe Müftülüğü, yeni etkinliği hayata geçirdi. Kış aylarının gelmesiyle birlikte uzun geçen akşamları değerlendirmek isteyen Yakakent İlçe Müftülüğü, vatandaşlara yönelik “Tefsir ve Hadis Sohbetleri” başlattı. Her hafta Çarşamba günü akşam yatsı Namazı sonrası gerçekleşecek etkinliğin ilki Yakakent Diyanet Gençlik Merkezi’nde düzenlendi. Yoğun ilgi gören etkinlik, her hafta aynı gün ve saatte düzenlenecek sohbetler, Diyanet Gençlik Merkezi’nde yapılacaktır.

“UZUN KIŞ GECELERİMİZ SOHBETLE BEREKETLENİYOR”

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Fatih Çakır; “Yüce dinimiz İslam, ilim öğrenmeyi her zaman tavsiye etmiştir. Peygamberimiz ashabını sohbetlerle yetiştirmiştir. Özellikle Suffe ashabı sadece ilim öğrenmek için kendisini ilme adayan özverili sahabilerden oluşmaktadır. Sohbet kültürü İslam tarihinde bir gelenek haline gelmiştir. Kur-an’dan ve Peygamberimizin hadislerinden esinlenerek halkımıza özellikle de gençlerimize yönelik “Tefsir ve Hadis Sohbetleri“ programı düzenledik. Çarşamba günleri yatsı namazına müteakip ilçemiz Merkez Cami yanında bulunan Diyanet Gençlik Merkezi’nde herkese açık tefsir sohbetleri programı başlattık. Programımız her hafta Çarşamba günü yatsı namazından sonra devam edecektir. Burada Kur-an’ı Kerim’den bazı sure ve ayetler beraberce müzakere edilecek ve gençlerimizin aklına takılan sorulara cevap vermeye çalışılacaktır. Sohbet programımız bizzat şahsım tarafından gerçekleştirilecektir. Bu sayede uzun kış gecelerimiz sohbetle bereketleniyor. Sohbetimize katılmak isteyen (erkekler için) herkes katılabilecektir. Sohbetimizin faydalı ve hayırlara vesile olmasını Cenabı Mevla’dan niyaz ederim” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.