bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent’te Geleneksel İftar Programı Başladı

YAKAKENT

Yakakent Belediyesi 5 yıldır uygulamaya koyduğu “Her Akşam Başka Bir Mahalde İftar Yemeği” programının ilkini bu akşam Kayalı Mahallesi Mevkii’nde kurduğu iftar sofrasıyla mahalle halkıyla buluştu.

Yakakent Belediyesi 5 yıldır uygulamaya koyduğu “Her Akşam Başka Bir Mahalde İftar Yemeği” programının ilkini bu akşam Kayalı Mahallesi Mevkii’nde kurduğu iftar sofrasıyla mahalle halkıyla buluştu.

Aynı sofrada buluşan ve aynı lokmalarla oruçlarını açan vatandaşlara, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve ailesi, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Ahmet Günel, AK Parti Yakakent Kadın Kolları Başkanı Saliha Korkmaz, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turan Çakır, Belediye Meclis Üyeleri, önceki dönem AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Sefer Tek, İstanbul Yakakent’liler Derneği Başkanı Kudret Tek ve AK Parti Yakakent İlçe Teşkilatı üyeleri eşlik etti.

Kurulacak iftar sofraları ile bu yıl 17 mahallede kaynaşma sağlanacak ramazan ayının manevi havası paylaşılacak, Başkan Kıyma: “Vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmayı, paylaşmayı, hasbıhal etmeyi, sorunları dinlemeyi amaçladık. Ramazan ayı kardeşlik ve paylaşma ayıdır. İşte bu sofralar kardeşlik sofraları, bu sofralar birlik ve beraberlik sofralarıdır. Yakakent bizim evimiz. Yakakent’liler de ailemiz. Bu anlamda Ramazan Ayının güzelliklerini ailemizle birlikte yaşamak için 5 yıldır olduğu gibi bu Ramazanda da iftar programı düzenledik. İftarlarla mahallelerde kurduğumuz sofralarda oruçlarımızı vatandaşlarımızla birlikle açıyoruz” dedi.

Başkan Hüseyin Kıyma konuşmasında; “Bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Ahmet Günel’e, AK Parti Yakakent Kadın Kolları Başkanı Saliha Korkmaz’a, Büyükşehir Meclis Üyemiz Turan Çakır’a, Belediye Meclis Üyelerimize, İstanbul Yakakent’liler Derneği Başkanı Kudret Tek’e, AK Parti Yakakent İlçe Teşkilat üyelerimize ve tüm mahalle halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler bu akşam sizlerle birlikte olmak, sizlerle orucumuzu açmak istedik. Sizlerde bizim soframıza geldiniz, bizleri yalnız bırakmadınız. Cenab-ı Hakk tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Elimizden geldiğince, mahallerimizdeki sorunları ve eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz, bu vesileyle göremediğimiz noksanlarımızı ve sorunlarınızı sizlerden dinlemek istedik. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının had safhaya ulaştığı, on bir Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile oluyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.