bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent’li Hanımlar Ürettikleri Hamaklara Pazar Arıyor

YAKAKENT

Türkiye’de hamak konusunda rakip tanımadıklarını belirten emekli Meral Kılınç; ’’Ürünlerimize rakip yok ama bunun yanı sıra Pazar sıkıntımız çok’’ diyerek sıkıntıları anlattı.

Türkiye’de hamak konusunda rakip tanımadıklarını belirten emekli Meral Kılınç; ’’Ürünlerimize rakip yok ama bunun yanı sıra Pazar sıkıntımız çok’’ diyerek sıkıntıları anlattı.

 

Kılınç,’’ Gümenez Hamak Yakakent ilçesinde 2008 yılında faaliyete geçmiş ev hanımlarına yönelik bir programdır. Projenin amacı ev hanımlarına beceri kazandırmak veya var olan becerilerini geliştirerek aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Bugüne kadar Yakakent Halk Eğitim bünyesinde 100 kadınımıza kurs verdik. Bu kurslardan başarı ile ayrılan kursiyerler ev hanımlarımız hamak ve salıncak üretip düzenli gelir kazanarak aile ekonomilerine katkı sağlamaktadır. Yakakent Hamak ve salıncak çeşitleri üretilmekte olup ürünlerimizde talebe bağlı olarak kendir, uzal kendir pamuk veya polyester iplik kullanılmaktadır. Atölyemizde özgün üretimimiz olan ürünler dışında model ve özel örnek ve miktar tercihine bağlı sipariş üretim yapılmaktadır. Hamak ve salıncaklarımızda modele bağlı olarak seçilen metal halkalar kromdan, ahşap aksamlar ise siparişe bağlı olarak gürgen veya kestane bambu olarak seçilmektedir. Ürünlerimizde düğümlü makrome, düğümsüz saç örgü ve balık ağı örgüsü kullanılmaktadır. Siparişlerin üretim süresi ürün türüne modele ve sipariş miktarına bağlı olarak değişmektedir. Özgün, rahat ve estetik ürün seçeneklerimiz ömür boyu kullanılacak kalitededir. Hedefimiz Salıncak ve hamak sektöründe rakipsiz marka olmak, Ev hanımlarının becerilerini geliştirerek üretime aktif katılımını sağlamak, yerli ürün maliyeti ile artı değer yaratmak ve kalitemizle pazarda ithal ürünlerin önünde yer almaktır. Bunun yanı sıra pazar sıkıntımız var. Yaptığımız ürünleri Türkiye’nin sayılı mobilya mağazalarına göndermek istiyoruz. Ben 5 yıldır önce bu hamak işine girdim. Serpil Uyar ile birlikte. Kendisi ocak ayından bu zamana kadar girişimci kadın olarak kosgeb’den yararlanıyor. Yakakent ilçesinde çok sayıda ev hanımına hamak ve salıncak örücülüğünü öğrettik. İsteyen kadınlarımız evlerinde hamak ve salıncak örerek para kazanıyor. Ördükleri ürünleri satın alıyoruz. Ayrıca ilçede yaşayan 20 ev kadınını bir araya getirerek kendi iş yerimizi kurduk. Atölyemizde part time çalışan ev hanımları hamak ve salıncak üretip düzenli gelir kazanarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor’’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.