bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent Zabıta Amirliğinden Ruhsat Denetimi

YAKAKENT

Yakakent Belediyesi Zabıta Amirliğine bağlı ekipler, işyeri denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yakakent Belediyesi Zabıta Amirliğine bağlı ekipler, işyeri denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yakakent Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, yaptığı denetimlerde işletme sahiplerinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatları, vergi Levhaları, Adres Bilgileri ve faaliyet alanları vb. konularda kontrollerini yapıyor.

Denetimler sırasında kurallara uyan işletmelere teşekkür eden Zabıta ekipleri, eksiklikleri belirlenen ve kurallara aykırı durumları tespit edilen işyeri sahipleri uyarılarak, eksikliklerini gidermeleri için süre verildi. Ekipler, verilen süre sonunda olumsuzlukların devam etmesi durumunda işyerleri hakkında yasal işlem yapacağını da duyurdu.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma yaptığı açıklamada; “Denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik Hükümleri çerçevesinde iş yerlerine ruhsat vermek ve denetlemek, gıda maddesi üreten ve satan iş yerlerinin hijyen ve sağlık koşullarına uygun şekilde faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamak, tüketicilere yönelik hizmet anlayışını ön planda tutarak en iyi hizmet ve kaliteyi vererek tüketicinin haklarını korumak birimimizin hedefleri arasındadır ifadelerini kullandı.

Başkan Kıyma; “Hepimiz kentte yaşamanın bir gereği olarak bir iş yaparak toplumun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yaptığımız işi en iyi şekilde ve kurallara uygun olarak yapmak durumundayız. Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli olmalıyız. İlçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde alış verişlerini yapabilmeleri için özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı iş yerlerini sıkı bir şekilde denetleyeceğiz. Amacımız esnafımıza ceza yazmak değil, uyararak kurallara uymalarını sağlamaktır. İlçemiz esnafının bu konuda duyarlı olacağına da inanıyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.