bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

"Yakakent Mantısı” Mahreç İşareti Aldı

YAKAKENT

Yakakent Belediyesinin yapmış olduğu 3 yıllık çalışma sonucunda İlçenin yöresel lezzetlerinden Yakakent Mantısı tescillendi.

Yakakent Belediyesinin yapmış olduğu 3 yıllık çalışma sonucunda İlçenin yöresel lezzetlerinden Yakakent Mantısı tescillendi.

Yakakent’tin öne çıkan lezzetleri ve yerel ürünlerin tanıtımı ve marka haline gelmesi için çalışan Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’nın çalışmaları meyvelerini veriyor. Coğrafi ürün konusunda daha önceden yapılan çalışmalarla Samsunda 6 ürün Mahreç belgesi almış olup bu ürünler Bafra ve Terme pidesi, Bafra zembili, Samsun simidi, Samsun kaz tiridi ve Bafra nokulu. Yakakent Belediyesinin yapmış olduğu 3 yıllık çalışma sonucun da İlçemizin yöresel lezzetlerinden Yakakent Mantısı tescillendi.

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 08.08.2017 tarihinden itibaren korunmak üzere “TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU” Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanlığı tarafından 01.12.2017 tarihinde tescil edilerek “Yakakent Mantısı” coğrafi işaret olarak eklendi.

Coğrafi işaret tescili; İlçemiz açısından büyük bir tanıtım ve reklam değeri taşımaktadır. Ürünün üretim standardının korunmasını sağlayarak, ürünün pazar payının artmasına katkıda bulunacaktır. Üreticinin, ürün kalitesi standartlaşmış markalı ürün üretmesine neden olacak, üreticinin ürününe sahip çıkmasını sağlayacak. Üretimde özellikle kadın istihdamın artmasına katkıda bulunarak işsizliğin azalmasını sağlanması hedeflenmekte.

Tüketicinin ürünü satın almak üzere o yöreye gelmesini sağlayarak İlçemizin turizmine hem katkı sağlayacak hem de İlçemizin turizm potansiyelini artırarak sözde değil özde (gerçek) turizm ilçesi olma hüviyetimizi perçinleyecektir.

Ürünün marka değeri kazanmasıyla birlikte köyden kente göçü engelleyerek, kırsal kesimdeki nüfusun korunmasında ve ayrıca ürünün taklitçiliğini önleyerek üretim sürecindeki katma değerinin artmasını sağlayacaktır.

Yakakent İlçesinin halkına, esnafına bol kazanç ve bereket getirmesi, hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile çalışmalarda emeği geçen Belediye Başkan Hüseyin Kıyma'ya ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.