bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent İlçesinde Koşabiliyorken Koş Projesi Start Aldı

YAKAKENT

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’de 81 ilde uygulamaya konulan “Koşabiliyorken Koş” projesi başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’de 81 ilde uygulamaya konulan “Koşabiliyorken Koş” projesi başladı.

Vatandaşlara, sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla hayata geçirilen “Koşabiliyorken Koş Projesi” kapsamında, 7’den 70’e her yaştan insan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde spor yapacak.

Proje kapsamında Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Kaymakam Vekili Selin Sarı ve vatandaşların katılımıyla ilçe sahilinde halk yürüyüşü gerçekleştirildi. Çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi, Sağlıklı yaşam için beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılması için başlatılan etkinlik yoğun ilgi gördü.

Yakakent Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Oral, her yaştaki insanın spor yapması gerektiğini belirterek, "Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüzce başlatılan bu önemli projeyi ilçemiz için faydalı hale getirmek için çalışmalarımıza başladık. Proje kapsamında bünyemizde bulunan antrenörler eşliğinde, hemşerilerimiz spor yaparken daha bilinçli olacaklar. En azından spor yapmadan önce uygulanacak olan ısınma hareketlerini öğrenecek olan halkımız, sonrasında daha çok bilgi sahibi olarak spor hayatına devam edebilecek. Bu projenin amacı, sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının yanı sıra çocuk ve gençlerimizin ile birlikte her yaştaki vatandaşımızın spora teşvik edilmesi ve spor faaliyetlerine katılımının sağlanmasıdır. Bugün düzenlemiş olduğumuz halk yürüyüşüne katılımlarından dolayı Kaymakamımız Selin Sarı, Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, Askerlerimize ve halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.