bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent’te Muhtarlarla İstişare Toplantısı

YAKAKENT

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA, Mahalle muhtarları ve halkımız ile istişare ve bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA, Mahalle muhtarları ve halkımız ile istişare ve bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

 

Yakakent’i halkla birlikte, ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışı ile hareket eden Belediye Başkanı Kıyma bugün mahalle muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi.

 

Soğuk hava ve karla mücadelede kat edilen aşamaları, yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma konu ile ilgili olarak mahalle muhtarlarının düşüncelerini dinledi.

 

Bu süreçte, Büyükşehir Belediyesi ve Yakakent Belediye Başkanlığı ekiplerinin özverili ve yoğun çalışmalarını da takdirle dile getiren Belediye Başkanı Kıyma, ‘’Koordinasyondaki başarılarımız ve ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde ilçemiz halkının kar sebepli mağduriyetlerini minimize ederek, halkımızın teveccühüne layık olmaya çalıştık.’’ Dedi. Bugün itibariyle tüm mahalle yollarımız açık durumdadır. Son olarak kürtükle mücadelede en uzak mahallelerimizden olan Büyükkırık, Sarıgöl ve Uzunkız Mahallelerinde çalışmalarımızı tamamladık. Yine de Belediyemiz ekipleri 24 saat müdahaleye hazır konumdadır’’ dedi.

 

Muhtarların, mahallerle ilgili sorunlarını dinleyen Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Birim Amirleri sorun tespit çalışması yaptı. Özellikle mahallelerdeki elektrik kesintileri ile ilgili şikayetleri dinleyen Başkan Kıyma, Belediye olarak ilgili mercilerle görüşmelerin ve uyarıların Belediyemiz kanalıyla da yapıldığını belirterek, hava koşullarındaki iyileşmelerle birlikte YEDAŞ tarafından yapılacak çalışmaların takipçisi olunacağını söyledi.

 

Yakakent ilçesinde yapımı planlanan Kanalizasyon, Otogar, Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Üstgeçit ve Anayol Aydınlatma, Otel, Modern Merkez Cami ve Pazaryeri projeleri ile ilgili bilgilendirme yapan Başkan Kıyma; Pazaryeri ve semt pazarı gününün değişimi konusunda muhtarlarımızla istişarelerde bulundu. Mahalle Muhtarlarının çocuk oyun parkı isteklerine de kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma; “Çocuklarımız için çocuk oyun alanları zaten mevcut projelerimiz içinde. Konu ile ilgili fiyat araştırmalarımızı yapıyoruz. Ama hizmetlerimizi öncelik sırası ve mali politikalarımıza göre sıralıyoruz. İktidarımız boyunca tüm vaatlerimizi sırasıyla yerine getireceğiz.’’ Dedi.

 

Bir diğer önemli konu olarak, İlçemiz halkının, özellikle bayanların ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla oluşturulacak politika ve projelerin takipçisi ve öncüsü olacaklarını dile getiren Başkan Kıyma, Defne üreticiliği – toplayıcılığı konusundaki Belediyemiz çalışmalarını anlattı. Bölgemiz iklimi ve coğrafyasına uygun olarak yetişen ve ticareti yapılan defneyaprağı konusunda tespit edilen arazilere dönük olarak defne fidanı dağıtımı, defne kurutma tesis yatırımları konusunda Belediye çalışmalarını anlattı.

 

Sohbet havasında ve sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantı sonunda mahalle muhtarlarının özellikle karla mücadele başta olmak üzere, Belediye çalışmaları ile ilgili olarak Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA’ya teşekkürlerini ileterek, yapılan toplantılardan duydukları memnuniyetleri dile getirdiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.