bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent Deresine Tersip Bendi Yapılıyor

YAKAKENT

Samsun’un Yakakent ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ)tarafından, Yakakent ve Celevit dereleri üzerine yapılması planlanan ve projeleri hazırlanan iki adet tersip (taşkın koruma) bentlerinden, Yakakent çayı üzerindeki projenin dere yatağında yapımına başlandı.

Samsun’un Yakakent ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ)tarafından, Yakakent ve Celevit dereleri üzerine yapılması planlanan ve projeleri hazırlanan iki adet tersip (taşkın koruma) bentlerinden, Yakakent çayı üzerindeki projenin dere yatağında yapımına başlandı.

 

Yakakent ilçe merkezinin içerisinden geçen Yakakent deresinde meydana gelebilecek su taşkınını (seli) engelleme amaçlı olarak projelendirilen bendin en kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

 

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA, Belediye Meclis üyesi Turan ÇAKIR ve Yakakent Belediyesi Fen İşleri Müdürü Volkan ÜNLÜ ile birlikte Kürüz dere yatağında devam etmekte olan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Edinilen bilgiye göre Yakakent deresinin ilçe merkezimizde bulunan Hendekaltı ve Bahçelievler mevkilerinde iki adet betonarme taşıt köprü inşaatına da önümüzdeki günlerde başlanması planlanmaktadır.

 

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma; bu yatırımların Yakakent'e ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.