bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent – Alaçam Yerel Eylem Grubu Kuruluyor

YAKAKENT

“LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” kapsamında Samsun ili içinden oluşturulacak iki Yerel Eylem Grubundan biri de Yakakent-Alaçam birlikteliği seçilmiştir.

“LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” kapsamında Samsun ili içinden oluşturulacak iki Yerel Eylem Grubundan biri de Yakakent-Alaçam birlikteliği seçilmiştir.

 

Yerel Kalkınma Rehberlerinden Davut Tüzüner ve Dilek Volkan Yakakent ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma yaptığı açıklamada; “Girişimlerimizin meyvesini toplamaya başlıyoruz. Yakakent’ te başlattığımız alt ve üst yapı seferberliğimiz sonucu tamamlanacak projelerimizle Yakakent kabuğunu kırmaya hazırlanıyor. Avrupa da yıllardır uygulanmakta olan ve başarılı sonuçlar alınan LEADER Yaklaşımı kapsamında profesyonel bir planlama ve hibe programları sayesinde ilçemizde birçok şeyin değiştiğine hep birlikte tanıklık edeceğiz. Emeği geçen herkese ve Yerel Eylem Grubunun ilçemizde kurulması konusunda ilçemizdeki potansiyeli gören başta Sayın Valimiz İbrahim Şahin’e, TKDK İl Koordinatörü Bülent Turan’a Yerel Kalkınma Rehberlerimize ve TKDK yetkililerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Konuyla ilgili olarak yayımlanan Basın Bülteninde şu ifadelere yer verildi;

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” yürütülmektedir. Proje Amasya, Çanakkale, Kastamonu, Denizli, Erzurum, Manisa, Ankara, Diyarbakır, Ordu, Samsun olmak üzere 10 IPARD illinde uygulanacaktır.

 

Proje ile LEADER yaklaşımına yönelik bilgilendirme, farkındalık yaratma ve yerel halkı harekete geçirme faaliyetleri yürütülecek, her ilde Yerel Eylem Grubu oluşturulması için en uygun iki alan belirlenecek ve bu alanlarda yerel eylem grubu oluşumu desteklenecektir.

 

30 yıla yakın bir süredir Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan LEADER yaklaşımı, sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak oluşturulan Yerel Kalkınma Stratejilerinin desteklemesi ile kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacaktır.

 

Proje Kapsamında 27 Eylül 2016 tarihinde İlimizde, DSİ salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiş ve toplantı sonrasında yapılan bildiriye istinaden, 25.000 Kişilik “Merkez ilçe nüfus” sınırlamasına bağlı olarak belirlenen, Potansiyel YEG ilçeleri olarak belirlenen Havza, Alaçam, 19 Mayıs, Ayvacık, Kavak, Salıpazarı, Asarcık, Ladik, Yakakent ilçeleri tarafından, Asarcık, Ladik, Havza, Kavak ilçeleri birlikte, Alaçam, Yakakent ilçeleri birlikte, Salı Pazarı, Ayvacık İlçeleri birlikte, 19 Mayıs ilçesi tek olarak, bölgelerinde Yerel Eylem Gurubu kurulmasına ilişkin niyet mektupları ve eklerini Tarım İl Müdürlüğüne iletmişlerdir.

 

Tarım İl Müdür’ü, TKDK İl Koordinatörü ve Bakanlık tarafından proje kapsamında görevlendirilen iki Yerel Kalkınma rehberi tarafından yapılan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirme neticesinde Yakakent+Alaçam ve 19 Mayıs ilçelerimiz Yerel Eylem Gurubu kurulacak iki alan olarak belirlenmiş, puanlama tutanağı sayın Valimiz tarafından onaylanmıştır.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından proje kapsamında görevlendirilen iki Yerel Kalkınma Rehberi, seçilen ilçelerde Leader tedbirinin tanıtımı ve Yerel Eylem Gurubu (YEG) Derneğinin kurulması için çalışmalara başlamış bulunmaktadır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.