bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İşadamı Kudret Tek’ten Başkan Kıyma’ya Ziyaret

YAKAKENT

İstanbul Esenyurt Yakakent ve Alaçam Derneği Başkanı Kudret Tek, Samsun Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’yı makamında ziyaret ederek, birliktelik mesajı verildi.

İstanbul Esenyurt Yakakent ve Alaçam Derneği Başkanı Kudret Tek, Samsun Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’yı makamında ziyaret ederek, birliktelik mesajı verildi.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, ilçede yaptıkları yatırımlarla ilgili bilgi aktararak, “Yakakent’imiz doğal güzelliğiyle denize sıfır şirin bir ilçe. Gurbetteki hemşerilerimizi sadece yaz mevsimi değil, her mevsim bekliyoruz. Turizm beldemizde bizlerde profesyonel belediyecilik yaparak kalıcı çözümler üretiyoruz. Kırsal kalkınma projeleriyle Yakakent’ti göç alan ilçe konumuna getirmek için çalışıyoruz” diyen Başkan Kıyma, gurbetteki Samsunluların daha çok bir araya gelerek; ekonomik, kültürel, sosyal, siyasi birlikteliklerini güçlendirmesi gerektiğinin altını çizerek, “Hemşeri birlikteliği sadece sosyal etkinliklerle sınırlı kalmamalı. Güçlü ekonomik birliktelikler oluşturulmalı. Örneğin aynı işi yapan küçük küçük 5-6 kobi firması bir araya gelerek güçlü bir marka olmalı. Marka olunduğunda ülke ekonomisine daha çok katkı sağlanır” dedi.

 

Esenyurt Yakakent ve Alaçam Derneği Başkanı Kudret Tek’de, dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşayan Yakakentli ve Alaçamlıları bir araya getirdiklerini dile getirerek, “Dernek olarak hemşeri dayanışmasını önemsiyoruz. Hemşerilerimizin sorunlarıyla ilgileniyoruz. Amacımız İstanbul’da güçlü ve etkin dernek olmak” dedi. Başkan Tek, İstanbul’daki yoğun iş hayatın yanı sıra memleketlerin kopmadıklarını vurgulayarak, “Memleketimizi çok seviyoruz. İşlerimizden fırsat buldukça yaz, kış memleketimize geliyoruz. Her konuda yerel yönetimlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.