bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Yılmaz, Su Ürünleri Sektörel Toplantısı’na katıldı

YAKAKENT

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Su Ürünleri Yetiştirici Birliği’nin Yakakent ilçesinde düzenlediği ‘Su Ürünleri Sektörel Toplantısı’na katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Su Ürünleri Yetiştirici Birliği’nin Yakakent ilçesinde düzenlediği ‘Su Ürünleri Sektörel Toplantısı’na katıldı.

 

Samsun Valisi İbrahim Şahin’in de bulunduğu toplantıda ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Kökduman, sektörle ilgili sunum yaptı. Samsun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Atıf Malkoç, Samsun Su Ürünleri Birlik Başkanı Osman Parlak, Komisyoncu ve Balıkçı Hasan Demircioğlu da sektörün sorunları ile ilgili bilgileri dile getirdi.

 

Toplantının sonunda konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, toplantının düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, balıkçılıkla yakından ilgilendiğini söyledi. Kendisinin de balıkçı olduğunu hatırlatan Vali Şahin, “Karşınızda Türkiye’de ilk defa kafeste, tatlı sularda alabalık yetiştiren bir adam var. Aygır Gölü Köyü’nde balıkçılık yaptım. Benim iki tane mesleğim var. Biri köprücülük. Diğeri balıkçılıktır. Bizim bu konuda sizlere önerim şudur; usulüne uygun olarak bu sektörle ilgili sorunlarınızı bizlere ve diğer ilgili kişilere bir defa değil yüzlerce defa söylemeniz gerekiyor. Siz bize söyleyeceksiniz bizleri yoracaksınız ki bizler de karar vericilere gidip bunları düzelttireceğiz.” dedi.

 

Yakakent’in bir balıkçı kasabası olduğunu söyleyen Vali İbrahim Şahin, “Nüfusunun üçte biri balıkçılıkla geçiniyor. Bizim bazı konularda daha sağlıklı ve bilimsel olarak ses tonumuzu insanları incitmeden yükseltmemiz gerekiyor. Balıkçı barınaklarını ve marinaları düzenli ve temiz bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Buralara sizlerin sahip çıkması gerekiyor. Biz bu toplantıları önce Samsun ölçeğinde yapacağız. Samsun’da bu konuları biraz rafine hale getirdikten sonra çalıştay yapacağız. Böylelikle biz Samsun balıkçılığını, Samsun balık yetiştiriciliğini veya avcılığını en azından Samsun’un gündemine veya Türkiye’nin gündemine taşırız. Bu konuda gücümüz yettiğince mesafe alacağız. Samsun ekonomisine bizim mutlak suretle çok ciddi girdiler getirmemiz gerekiyor. “ şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Samsun’da su ürünleri sektörünün önemli bir ekonomiye sahip olduğunun altını çizdi. Samsun’un Karadeniz’de balıkçılığın ve su ürünleri ticaretinin en yoğun yapıldığı şehir konumunda bulunduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Şehrimizde önemli ekonomik kazanımları olan ve kent ekonomisine canlılık katan su ürünleri sektörünü daha da geliştirmemiz gerekiyor. Yaşanan sorunları ortadan kaldırmak da bizlerin görevi. Atacağımız adımlarla inşallah sektör, daha çok gelişecek. Bu konuda elimizden gelen bütün çabayı harcamaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Ercan Yeşil, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven ve balık üreticileri ve yetiştiricileri hazır bulundu.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.