bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Emekli Gurbetçiden Baba Ocağı’na Sera Yatırımı

TARIM

Bafralı işadamı Aytekin Duman, Samsun’un Bafra İlçesine bağlı İkizpınar Beldesindeki baba ocağını tüttürmek ve beldeye yatırım yapmak amacıyla 5 dekar modern sera kuracağını belirtti.

Almanya’nın Berlin şehrinde Uluslararası bir Nakliyat firması sahibi ve yönetim kurulu başkanı olan Bafralı işadamı Aytekin Duman, emekli olarak firmanın başına oğlunu getirdi. İş adamı Türkiye’de doğup büyüdüğü Samsun’un Bafra İlçesine bağlı İkizpınar Beldesindeki baba ocağını tüttürmek ve beldeye yatırım yapmak amacıyla 5 dekar modern sera kuracağı belirtti. Emekli gurbetçi işadamı Aytekin Duman sera kurulacak arazide Fizibilite ve proje çalışmalarına başladıklarını, 2014 yılı sonuna projeyi gerçekleştirip üretime başlamayı hedeflediklerini söyledi.
Duman, “Benim düşüncem serada kesme çiçek üretimiydi ancak uzmanların yapmış olduğu araştırmada bitkisel üretimde en uygun sebze üretimli öne çıktığı için başta salatalık ve domates düşünüyoruz” dedi.

İşadamı Aytekin Duman, Umut Seracılık yönetim kurulu başkanı Nafiz Oktar ile birlikte çevrelerdeki mevcut seralarda da incelemelerde bulunurlarken, yatırımın maliyeti konusunda bir rakam belirtilmedi. 



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.