bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’nın Tarla Domates’i Tezgahlarda

TARIM

Bafra Ovasında üretilen tarla domatesi’nin satışına başlandı.

 Bafra Ovasında üretilen tarla domatesi’nin satışına başlandı.

 

Bafra ilçesinde Üretici Sebze Komisyoncusu'luğu yapan işadamı Bahri Alataş; “Bafra’mızda üretilen tarla domatesi’nin satışına başladı” dedi.

 

Bahri Alataş konuşmasında ; “Türkiye’de ilk üretilen domates Antalya domatesidir. Ardından Adana ve Mersin gelir. Ancak; Adana ve Mersin’de hava koşullarının çok sıcak geçmesi nedeniyle ve domates güvesi denilen bir hastalık nedeniyle bu bölgelerden ürünün az olmasına neden oldu. Bundan dolayı da domates fiyatları geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda 4-5 TL’ye kadar fırladı. Tabii bu suni bir yükselmeydi. Bafra’da Tarla Domatesinin tezgahlarda yerini almasıyla birlikte fiyat aralığı hal’de 1,00TL ile 1,20TL arasında seyretmektedir. Tezgahlarda da 1,50TL 2,00TL fiyat aralığında tüketiciye ulaşmaktadır” diye konuştu.

 

Alataş; “Geçen yıl domates yapan çiftçilerimiz alıcı bulamadığı için ve fiyatların düşüklüğü nedeniyle ürettiği domates’ten aşırı derecede zarar etmiştir. Küçük çapta üretim yapan çiftçilerimiz domates’ten 30 bin lira civarında zarar etmiştir. Büyük çapta domates üreten çiftçilerimiz ise 100 bin ile 150 bin lira arasında zarar etmiştir. Hatta geçen yıl çalıştırdığı işçilerin parasını bu sene ödeyen üreticilerimiz var. Gübre parasını, tohum parasını ödeyemeyen çiftçilerimiz var. Bu nedenlerle bu sene domates yapan çiftçi sayısı geçen yıla oranla biraz düştü. Ancak; bu sene fiyatların iyi seviyede başlaması nedeniyle inşallah çiftçilerimiz geçen seneki zararlarını telefi etme imkanı bulacaklar” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.