bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’lı Üreticiler Örtü Altı Ekimi’ni Tamamladı

TARIM

Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun; “İlçemizde yazlık sebze örtü altı tarımda kavun, karpuz, domates ve biber türlerinin ekimi yapıldı” dedi.

Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun; “İlçemizde yazlık sebze örtü altı tarımda kavun, karpuz, domates ve biber türlerinin ekimi yapıldı” dedi.

 

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun; “Ustatil örtü dediğimiz örtülerle altına ekilen kavun, karpuz, domates gibi ürünlerin ekimleri yapıldı. Bunlar yaklaşık 20-25 gün gibi bir erkencilik sağlamakta. Mersin'den, Adana'dan bölgemize gelen ürünlerin sonlandığı ve piyasanın da boş olduğu dönemde Bafra'da kavun, karpuz, domates örtü altı yetiştiricilikle piyasaya çıkacak. Böylelikle boş dönemde, yetiştirilen ürünler piyasada yüksek fiyatla alıcıyla buluşmuş olacak. Amacımız hem boş dönemi değerlendirerek yüksek fiyatta ürün satmak, hem de yetiştirme seviyesini uzatarak dekara verim miktarını arttırmak" diye konuştu.

 

Dursun konuşmasında; "Örtü altında yetişen kavun, karpuz, domates, kayba biber, çarliston biber gibi ürünleri bölgemize ve Türkiye'nin değişik illerine gönderilerek Bafra ekonomisine büyük katkı sağlanmış olacak. Şu ana kadar örtü altı olarak karpuzda 11 bin dekarlık alanımızın 7 bin dekarlık alanını bu şekilde dikimleri gerçekleşti. Yine yetiştirmiş olduğumuz kavunda da tahminen 8 bin 500 dekar alanın yaklaşık 5 bin dekarı örtü altına alınmış durumdadır. Domateste de 10 bin dekarlık alanın 4 bin dekarı örtü altına alınmıştır. Ayrıca azda olsa kayba ve çarliston biber gibi biber çeşitlerinin de belli bir kısmı örtü altına girerek erkenden piyasaya arzının sağlanmasını bekliyoruz. Kurak olacağı tahmin edilen bu yıl Bafra üreticisinin bu kuraklığı avantaja çevireceğini ve birim alandan daha fazla ürün alarak iyi fiyatlardan piyasaya arz edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.