bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Çeltik Üreticisine Afişli Uyarı

TARIM

Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl : "Ürüne Fahiş Fiyat Veren, Kötü Niyetli Veya İşinin Ehli Olmayan Kişilere Ürünü Satmayınız, Emin Olmadığınız, Güvenemediğiniz Bir Alışverişi Asla Yapmayınız" dedi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Pikniğe katılan muhtarlar aracılığı ile çeltik üreticilerini uyarmak için hazırlattığı afişleri muhtarlara dağıtan, Karagöl, "Üreticimizi yanıltan dürüst sanayicilerin kar edemediği için alamadıkları ürüne fahiş fiyat veren, kötü niyetli veya işinin ehli olmayan kişilere ürünün satmayınız, emin olmadığınız, güvenemediğiniz bir alışverişi asla yapmayınız. Alın terimiz ve çoluk çocuğumuzun rızkı olan çeltiğimizi satarken geçmişten ders almalıyız. Kaliteli veya kötü, ucuz veya pahalı bazen hiç para kazanmadan müşterisinin ürününü değerlendiren sağlam, işinin ehli tüccar ve sanayicisine öncelik tanımak bir vefa borcu olarak düşünülmeli diye Broşular dağıttık. Bölgemiz gerçekten, Türkiye de Önemli bir yerde, Alaçam, 19 mayıs,Çarşamba ve Bafra yı ele alırsak Çeltikte Türkiye de 2. sıradayız.

 

Muhtarlara Bilgi veren Karagöl şöyle devam etti: "Karadeniz Bölgesi, Marmara dan sonra en fazla çeltik ekim alanına ve üretimine sahiptir. Yıllardır ilçemizde üreticimizin ve tüm halkımızın ekonomik açıdan istifade ettiği geçim kaynağı olarak gördüğü ve her yıl olduğu gibi bu yılda çeltik çiftçisi tarafından hasat döneminde en yüksek verimi almak amaçlanırken, bölgemizde yıllardır tanıdığımız dürüst tüccar ve sanayiciler istikrarla rızıklarını temin ederken, üreticiye gününde paralarını öderken, birden ortaya çıkan ve son yıllarda artarak devam eden art niyetli veya işinin ehli olmayan şahıs ve firmaların aldığı çeltik bedellerini ödemediği, hatta yüksek fiyat, uzun vade ile de üreticilerimizi mağdur ettikleri görülmektedir.


Bu nedenle sivil toplum kuruluşları olarak, yönlendirme değil, sadece bilgilendirme ve tarafsız uyarı yaptığımızı, aynı zamanda da yazılı ve görsel medya ve toplantılarla üreticimizi bilinçlendirmek ve dayanışma içerisinde, üreticimizden ilçemize, bölgemizden, Türkiye ekonomisine uzanan bir sürece katkı sağlamanın gayreti içerisindeyiz” dedi.


Kaynak : Vural Yeşilyurt

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.