bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra Karpuz ve Kavun’u Pazara İndi

TARIM

Bafra ilçesinde bu sezon ekilen karpuzun ve kavunun satışına, Belediyesi Sebze Meyve Hali ve semt pazarlarında başlandı.

Bafra ilçesinde bu sezon ekilen karpuzun ve kavunun satışına, Belediyesi Sebze Meyve Hali ve semt pazarlarında başlandı.

 

Bafra sebze ve meyve halinde römorklarla kavun ve karpuzlarını komisyonculara sunan çiftçiler ilk ürünün fiyatından memnunlar. Bu sene geçen seneye oranla çiftçilerimiz daha fazla karpuz ve kavun ekimi yapıldı. Karpuz ve Kavunları Bafra ovasında tüccarlar tarladan kabala satın almaya başladılar. Bafra Ovasında üretilen Kavun ve Karpuzun tahminen yüzde 60 - 70’i tüccarlar tarafından kabala satın alınmış durumda. Bu nedenle Kavun ve Karpuzun fiyatlarında bu sene çok fazla aşağıya düşme beklenmiyor. Bafra sebze ve meyve halinde şu anda Karpuzun kilosu ortalama olarak 60 - 65 kuruş arasında, kavun ise; 90 - 95 kuruş arasında satılıyor.

 

Edinilen bilgiye göre Bafra ilçesinde 32 köyde, yaklaşık bin 500 çiftçinin 10 bin dekar alanda Karpuz, 32 köyde 9 bin dekar alanda 900 çiftçinin kavun üretimi yapıyor. Tezgâhlarda yer alan Bafra Karpuz’unun kilosu 1 TL’ye satılırken, Bafra Kavunu’nun fiyatı ise kilosu 1,5 – 2 TL arasında değişiyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.