bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Çatak Eğitim Toplantısı Yapıldı

TARIM

Alaçam İlçesinde uygulanan Çevresel Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Projesi çerçevesinde 2014 yılında da eğitimler devam ediyor.

Alaçam İlçesinde uygulanan Çevresel Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Projesi çerçevesinde 2014 yılında da eğitimler devam ediyor.

 

2013 yılının uygulamaları ile 2014 yılında yapılması gerekenlerin anlatıldığı eğitim toplantısı Alaçam ilçesi Aşağısoğukçam köyünde gerçekleştirildi. Proje kapsamında yer alan üreticiler ile konulara meraklı üreticilere; Toprak Tahlili, Uygun Gübreleme Yöntemleri, İyi Tarım Uygulamaları, Çeltik Bitkisinde yabancı ot mücadelesi, Çeltikte görülen hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri, konularında bilgiler verildi.

 

Alaçam ilçesi Aşağısoğukçam köyünde yapılan toplantıya Samsun Tarım İl Müdürlüğünden Çatak Projesi sorumlusu Ziraat Mühendisi Fadime Turan Alaçam İlçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş ve Alaçam İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ali İhsan Yiğit katıldı.

 

Çatak Samsun İl Sorumlusu Fadime Turan tarafından Çatak projesi genel değerlendirmesi ile başlayan eğitim, Alaçam İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ali İhsan Yiğit'in Teknik konularda vermiş olduğu bilgilerle devam etti.

 

Alaçam İlçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş'in TARSİM (Tarım Sigortaları)’nın önemi ve niye sigorta yaptırılması gerektiği, ürünlerin güvende olmasının gerekliliği hakkında bilgiler verildi ve kapanış konuşması ile eğitim sona erdi.

 

Kaynak:alacamtarim.gov.tr

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.