bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tff, Yabancı Sayısında Geri Adım Atmıyor

SPOR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2013-2014 Sezonu'nda bir yıl önce açıklanan yabancı oyuncularda "6+0+4" sınırlamasının devam edeceğini söyledi.Başkan Demirören, TFF İstinye'deki binasında gerçekleştirilen...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2013-2014 Sezonu'nda bir yıl önce açıklanan yabancı oyuncularda "6+0+4" sınırlamasının devam edeceğini söyledi.

Başkan Demirören, TFF İstinye'deki binasında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısına, eski başkanlardan merhum Hasan Doğan'a ölüm yıldönümünde rahmet dileyerek başladı.

Kulüpler Birliği'nde yer alan 17 kulübün imzasıyla yabancı sınırlamasına ilişkin talebin toplantıda görüşüldüğünü ifade eden Başkan Demirören, "Değerlendirmelerimizi yaptık ve bunun sonucunda geçen sezon açıkladığımız 6+0+4 kuralının devamına karar verdik. Geçtiğimiz sezon kulüplerimizin sahada oynattıkları yabancı futbolcu ortalaması 4.6'dır. Bunun da dikkate alınmasını istiyoruz. Öte yandan zaten Avrupa'da oynayan kulüplerimiz o maçlarda 10 yabancısını da sahada tutabilecekler" dedi.

Yabacı sınırlamasına ilişkin ikinci talebin AB statüsünde yer alan futbolcuların sınırlama dışında tutularak serbest tutulmaları olduğunu ifade eden Başkan Demirören, "Türkiye AB üyesi değil. Türkiye'de AB statüsünde oynayamazlar. Türki Cumhuriyetlere serbest. Yarın öbür gün Afrikalı oyuncular daha sonra da Müslüman oyuncular da serbestlik isterse, oynatacak oyuncu bulamayız. Biliyoruz tepkilerle karşılaşacağız, ama biz Federasyon olarak verdiğimiz kararın arkasındayız. 'AB statüsü' önerisini, yönetim kurulu olarak geri çevirdik. Türk futboluna hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.