bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz' Projesinin Açılışı Yapıldı

SPOR

Samsun’da 2022-2023 eğitim öğretim yılı sezonu ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesinin açılışı Atakum Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi.

Samsun’da 2022-2023 eğitim öğretim yılı sezonu ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesinin açılışı Atakum Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi.

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan, 2022-2023 eğitim öğretim yılı sezonu ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesinin açılışı Atakum Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi.

Samsun il genelinde ilkokul 2. sınıflara yüzme eğitimi verilmesi amacıyla planlanan ve her yıl ilimizde 12 bin öğrenciye eğitim verilen ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz' yüzme eğitimi projesinin açılışına Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilgili kurum müdürleri, öğrencilerimiz ve veliler katıldı.

Vali Dağlı yaptığı konuşmada; ‘Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak, amacıyla Valiliğimiz himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesinin eğitim camiamızda müspet ve kalıcı izler bırakan proje olarak öne çıktığını ve uzun süredir aksatılmadan sürdürülerek öğrencilerimize toplumsal, kültürel ve sportif değerler kazandırıldığını ifade eden Sayın Valimiz, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında başlayan projeyle bugüne kadar 85.000 2. ve 3. sınıf öğrencimize 8 seans eğitim verilip yüzme öğretildiğini ve toplam 18 öğrencimizin de ulusal yarışmalarda çeşitli dereceler elde ettiğini dile getirerek, “2022-2023 yılında da 10.000 öğrencimizin projeye katılım sağlamasını hedefliyoruz. Özveriyle ortaya konulan emekler, ulusal düzeyde yapılan sportif yarışmalarda da karşılığını buluyor. Bu projeyle yetişen pek çok öğrencimiz önemli başarılara imza atıyor ve elde edilen sonuçlar elbette bizim için iftihar kaynağı oluyor. Onları dinç, umutlu, yapabileceklerinin farkında, yarınlara her bakımdan hazır nesiller olarak yetişirken görmek en büyük gurur kaynağımız.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.