bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çağla Büyükakçay, Itf Turnuvasına İyi Başladı

SPOR

İzmir’de gerçekleşen 25 bin Dolar para ödüllü uluslararası ITF turnuvada ilk maçına çıkan Çağla Büyükakçay, rahat bir galibiyet aldı.Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi...

İzmir’de gerçekleşen 25 bin Dolar para ödüllü uluslararası ITF turnuvada ilk maçına çıkan Çağla Büyükakçay, rahat bir galibiyet aldı.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi (UTEM) kortlarında düzenlenen 25 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvasına iyi bir başlangıç yaptı.

Sezonun son Grand Slam’i Amerika açıkın elemeleri öncesi son turnuvasını oynayan Çağla, ilk maçında Avustralyalı Nana Miyakawa’yı 6-1, 6-2’lik setlerle geçerek adını ikinci tura yazdırdı. Organizasyonda iki numaralı seribaşı olarak boy gösteren WTA 145 numarası Büyükakçay, bir sonraki turda bir diğer milli tenisçi ve aynı zamanda turnuvanın çiftler kategorisindeki partneri Pemra Özgen ile kozlarını paylaşacak.

Son aylarda elde ettiği başarılı derecelerle dünya sıralamasında 214. basamağa kadar tırmanan Pemra ise ilk turda Japon Miyabi Inoue’yi 6-2, 6-3’lük skorla turnuva dışına itti. Yakın arkadaş olan Çağla ile Pemra, daha önce sekiz kez karşı karşıya gelirken, bu maçların ilk üçünden Pemra, son beşinden Çağla üstünlükle ayrıldı.

Büyükakçay ile Özgen’in kurduğu ortaklık, Haziran ayında Mersin’de gerçekleşen Akdeniz Oyunları’nda çiftlerde Türkiye’ye altın madalya kazandırmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.