bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bakan Kılıç, Elektronik Bilet Hayata Geçiyor

SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Elektronik Bilet Beşiktaş-Trabzonspor Maçıyla Hayata Geçiyor” dedi.

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni futbol sezonu öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, elektronik bilet uygulamasına Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında oynanacak olan Beşiktaş-Trabzonspor maçıyla geçileceğini belirterek, "Dünya holiganizmle nasıl mücadele ettiyse biz de aynı şekilde mücadele edeceğiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'da Les Ottoman Hotel'de basın mensuplarına verdiği iftarda 2013 Yaz Spor Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Yeni futbol sezonu öncesinde değerlendirmelerde bulunan Bakan Kılıç, 6222 Sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un sadece şike yasası olmadığını ve sporda şiddet ve düzensizliğin engellenmesiyle ilgili olduğunu bir kez daha vurguladı.

"6222 Her Kesimi İlgilendiriyor"

Bakan Kılıç, 6222 sayılı kanunun, kulüpleri, yöneticileri, taraftar derneklerini, televizyoncuları, yorumcuları, gazetecileri, polis teşkilatını, özel güvenlik kurumlarını, spor yöneticilerini, bakanlık görevlilerini doğrudan ilgilendirdiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Pek çok ilimizde spor savcısı görevlendirilmiştir. Artık bu savcılar müsabakaları genellikle ya salon ya da statlarda izleyecek veyahut ekran başından takip edeceklerdir. Adliye teşkilatı 6222 sayılı kanunun uygulanması için her zamankinden daha çok kararlı. Biz burada sezon başlarken hiçbir taraftarı bu kanunla korkutmak istemiyoruz. Herkes kanunda ne yazdığını bilecek. Kanunda cezalar, yasaklar var. Herkes kanunu okusun ve bilsin. Dünya holiganizmle ne şekilde mücadele ettiyse, hangi yöntemle başarı sağladıysa Türkiye'de aynı yöntemle başarıya giden yola açılacaktır. Kimsenin de ceza almasını istemeyiz."

Elektronik Bilet Uygulaması Başlıyor

Bakan Kılıç, 6222 sayılı kanunun önemli hükümlerinden olan elektronik bilet uygulamasının yeni sezonda Beşiktaş - Trabzonspor maçıyla başlayacağını ve bu uygulamayı Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin gerçekleştireceğini söyledi.

"Deplasman Yasakları Sonlandırılmalıdır"

Türkiye'de özellikle dört büyüklerin kendi aralarında oynadığı maçlarda rakip taraftarın stadyumlara alınmamasıyla ilgili olarak da Bakan Kılıç, deplasman yasaklarının kaldırılması gerektiğini yineleyerek, şöyle devam etti: 

"Sezon başlarken kulüplere bu önerimizi tekrarlıyoruz. Deplasman yasakları sonlandırılmalıdır. İstanbul'da, Bursa'da, Trabzon'da deplasmana götürülmeyen sporseverlerin maruz kalacağı yabancılaşmanın önüne geçilmelidir. Bir Galatasaraylının Kadıköy'e, bir Fenerbahçeli'nin Arena'ya gelememesi; Kasımpaşa'da hem Beşiktaş hem de Kasımpaşa oynayacak, derbi maçlarda bu sahaların rakip seyirciye kapatılması bizim açımızdan aklın ve vicdanın kaldıracağı bir durum değil. Devlet bu yasakları kaldırabilir ama kulüpler bu yasakları kaldırmadıkları sürece, yanlış bir irade olduğunu sahiplenmedikleri takdirde arzu edilen sonuç alınamaz."

"Doping Tüm Kesimlerin Kronik Sorunu"

Dopingle mücadeleye de değinen Bakan Suat Kılıç, doping ile mücadele konusunda iki yaklaşım olduğuna dikkat çekerek, "Doping konusunda ya numuneleri almayacaksınız, göz ardı edeceksiniz, kapalı devre çalışıp gideceksiniz; ya da üzerine gideceksiniz. Yasaksa yasağın gereklerini harfiyen yerine getireceksiniz" şeklinde konuştu.

Dopingin sadece bir kesimin sorunu olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, "Doping tüm kesimlerin kronik sorunudur. Doping olayları artmış değil sadece alınan numunelerin sayısı artmıştır. Böyle olunca yasaklı madde kullananların sayısı artmıştır. 2012 yılında yetmiş civarında numune alınmışken 2013 yılının ilk 6 ayında numune sayısı 700'ün üzerindedir. Mücadeledeki kararlığımız sayılarla da görülüyor. ya bu numuneler alınmayacak ya da üzerine üzerine gidilecek. Bu karar hepimizin ortaklaşa verdiği karar. Hepimizin ortaklaşa takip etmesi gereken bir karar. Doping Türk sporunun üzerinde kara leke olarak kalmamalı." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, Mersin'de gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları'ndaki başarının 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sunumu toplantısında yansımalarını gördüklerini de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.