bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Avrupa Şampiyonu Genç Erkekler Milli Takımı Yurda Döndü

SPOR

2013 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Hırvatistan'ı 81-74 yenerek şampiyon olan Genç Erkek Milli Takımı, yurda döndü.Letonya'da düzenlenen şampiyonun ardından akşam saatlerinden yurda dönen "Genç Milliler" Atatürk Havalimanı’nda...

2013 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Hırvatistan'ı 81-74 yenerek şampiyon olan Genç Erkek Milli Takımı, yurda döndü.

Letonya'da düzenlenen şampiyonun ardından akşam saatlerinden yurda dönen "Genç Milliler" Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan basketbolculardan Kartal Özmızrak, şampiyonluğun gençler kategorisinde ilk kez kazanıldığını söyledi. Özmızrak, “Bu bizim attığımız bir adım olsun. Arkamızdan çok iyi bir jenerasyon geliyor. Onlar da bizim yaptığımızı tekrar başarmasını istiyoruz. Turnuva sürecinde hiç kolay maç oynamadık. Tüm maçları zorlu oynadık. Bütün takım karakter ve yüreklerini ortaya koydular. Tüm arkadaşlara, bizi destekleyenlere yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Antrenör Tamer Günay ise şampiyonluğa ilk olarak ulaşan takım oldukları için başarılarının çok önemli olduğunu belirtti. Avrupa Gençler Şampiyonu olmanın kendilerine nasip olduğunu söyleyen Günay, “Bundan 4-5 sene önce çıktığımız bu yolda hedefimiz buydu. Önemli olan doğru oyuncularla doğru yere gelmekti. Bunu başarmak için çalıştık. Şampiyonluk, derece, madalya bunu taçlandırdı. 4-5 oyuncunun 2016 olimpiyatlarında olması, ondan sonraki dünya şampiyonasında 96-97-98’lerle beraber kemik kadronun oluşturulmasıydı. Bunun ilk adamıydı bu. Bu madalya bunun ilk habercisiydi. Daha güzel başarılarla devamının geleceğine emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.