bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yeni; “Çiftçi ve Esnafımızın Yanındayız”

SİYASET

Samsun Milletvekili Ahmet Yeni Ak Parti’nin, çiftçinin ve esnafın sorun ve ihtiyaçlarına çok duyarlı davrandığını söyledi. “Hangi alanda bir sıkıntı gördüysek oraya müdahale ettik.”

 Samsun Milletvekili Ahmet Yeni Ak Parti’nin, çiftçinin ve esnafın sorun ve ihtiyaçlarına çok duyarlı davrandığını söyledi. “Hangi alanda bir sıkıntı gördüysek oraya müdahale ettik.” diyen Yeni Türkiye’nin ekonomisini büyüttükçe sorunların daha kolay aşılacağını ifade etti.

 

ÇİFTÇİ VE ESNAF İÇİN ÖNEMLİ DÜZENLEMLER

Çiftçimizin ve esnafımızın prim oranlarını yüzde 40'tan yüzde 35,5'e kadar çektik. İşçiler gibi iş kazası geçiren çiftçi ve esnafımıza da maaş ödenmesini sağlayan uygulamayı hayata geçirdik. Daha önce sadece işçilere verilen emzirme yardımından artık çiftçi ve esnafımız da yararlanıyor. Tıpkı işçi ve memurlarımızda olduğu gibi, vefat eden çiftçi ve esnafın da yetim kalan kızına 24 aylık tutarında çeyiz yardımı yapıyoruz. Sosyal güvenceleri olmayan, 22 yaşını dolduran ve tarımsal faaliyette bulunan, tüm kadınlarımıza sigorta hakkı tanıdık. İşsizlikle mücadele kapsamında işveren sigorta primlerini %25 oranında indirdik. Prim borcu olan işverenlerin hak edişlerini tutup ödeme yerine prim borçlarını hak edişlerinden mahsup etme uygulamasını getirdik. Bir gün dahi prim borcu olan çiftçimiz, esnafımız sağlıktan yararlanamıyordu. Şimdi 60 günden az prim borcu olduğu sürece sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Kimse hastane kapılarından dönmüyor. Kadınlarımızın iş gücüne katılma oranını yüzde 23’ten yüzde 28’e çıkardık.

 

REKOR ARTIŞ

Tarımsal kredilerde rekor artış sağlandı. Çünkü kredi faizlerini yüzde 59 dan yüzde 5 lere indirdik. Aynı şekilde 1 Mayıs 2013’teen itibaren esnaf kredilerini yüzde 4 - 5 seviyesine indirdik. Çiftçilerimize faizsiz hayvan kredisi sağladık. Çiftçilerimize Cumhuriyet tarihinde ilk kez mazot desteğini biz verdik. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, ambalajlanması, depolanması amacıyla kurulacak tesis yatırımlarını ve makine-ekipman alımlarını yüzde 50 hibe ile destekledik.

 

TÜRKİYE BÜYÜDÜ

Tüm bu iyileştirmeler sayesinde Türkiye büyüdü, Türk milleti kazandı. İhracatımız kat kat arttı. Dünya ekonomisinde saygın bir yere geldik. Küçük ölçekli işletmelerimiz daha çok kazandı. Marka başvurusunda Avrupa birincisi olduk.

 

EKONOMİMİZ, ESNAFIMIZ HEDEF ALINDA

Son zamanda özellikle İstanbul ve Ankara’da yapılan eylemlerde Türkiye’nin saygınlığı, güçlü ekonomisi yıpratılmak istendi. Esnafımız büyük zarar gördü. Cam çerçeveleri indirildi, dükkânları yağmalandı. Bir kısmı fiili şiddete maruz kaldı. Tüm bunlar esnaf üzerinde, halk üzerinde psikolojik yıpratma gerçekleştirmek için yapıldı. Ancak Türk milleti bu filmi çok seyretti. Bu senaryolar ezbere bilindiği için kumandası başkalarının elinde olan çapulculara gereken cevabı bu millet verdi. Sandıklar önüne konduğu zamanda gereken cevabı verecek. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.