bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yeni; “Bize Hava Adamı Lazım Değil”

SİYASET

AK Parti Milletvekili Yeni: "Şimdi bizimle beraber olup da sonra aday gösterilmeyince ‘Ben yokum’ diyecek aday adayları varsa şimdiden bu partiyi terk etsin."

Ak Parti Samsun milletvekili Ahmet Yeni Asarcık ve Vezirköprü ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Son haftalarda yaşanan olaylarla ilgli konuşan Yeni, ‘Yapılan bir yolsuzluk operasyonu değil hükümet operasyonudur. Daha da ötede Recep Tayyip Erdoğansız bir Ak Parti projesidir.’ dedi.

 

BİZİ ÜZMÜŞTÜR

Teşkilata olaylarla ilgili bilgi veren Ahmet Yeni, ‘Bugüne kadar biz Türk toplumunun her kesimi ile birlik ve beraberlik iöerisinde ve kardeşlik duyguları ile hareket ettik. Kimseyi ötekileştirmedik. Ancak bazı çevreler bu iyi niyetimizi doğru kullanmadılar. Bir takım olayları bahane ederek bağları koparmak istediler. Dershane olayı böyle bir olaydır. Dershanelerin dönüşümü ile ilgili süreç uzun zamandır devam ediyordu. Hatta bir çok arkadaşımıza okul için arsa gösterildi, teşvik verildi. O zaman böyle bir direniş göstermediler. Samsun’da Canik Başarı üniversitesini hep birlikte kurduk. Hükümet olarak milletvekilleri olarak olarak üzerimize düşeni yaptık. Yerel yönetim olarak arsa temini ve diğer ihtiyaçları hızlı bir şekilde tamamladık. Temel atmasından açılışına kadar her aşamasında beraber olduk. Çünkü bu üniversite bizim üniversitemiz dedik. Bir ayrılık gayrılık gözetmedik. Tüm bu ve benzeri olaylardan sonra karşılaştığımız muamele bizi üzmüştür.

 

AMAÇ BAŞKA

Daha olayın başında peşinen yolsuzluk operasyonu diye isimlendirdikleri olayda asıl amaç Türkiye’nin ticari faaliyetlerini deşifre etmektir. Halkbankasının yüklendiği misyonu göz önüne sermektir. Halkbankasının ve Türkiyenin gelişiminin, karının önünü kesmektir. Dünya bankalrı ile yarışa giren milli bankamıza kumpas kurmaktır. Ben açıkça ifade etmek istemiyorum ama milli menfaatlere aykırı davranmanın ne olduğunu siz biliyorsunuz.

 

BİZE DAVA ADAMI LAZIM

Yerel seçimlere de değinen Yeni, ‘Şimdi bizimle beraber olup da sonra aday gösterilmeyince ‘Ben yokum’ diyecek aday adayları varsa şimdiden bu partiyi terk etsin. Bir ilçeden 5 tane aday adayı çıkıyor ve sadece biri başkan adayı olabiliyor. Aday gösterilmeyen aday adayı da kendisi belediye başkanı olacakmış gibi çalışması lazım. Biz ozaman anlarız hizmet secdalısının kim olduğunu. Şimdi herkes hizmt aşığı. Ama daylık bir turnusoldur. Bu sebeple bize dava adamı lazım. Hava adamı lazım değil.’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.