bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ülke Ekonomisi % 20’lik Bir Azınlığın Elindedir

SİYASET

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek; “AKP Hükümetinin; ‘komşularla sıfır sorun’ iflas etmiştir. Hükümetin bu politikalarının sonucunda ülkemiz bütün komşularıyla düşman hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek; “AKP Hükümetinin; ‘komşularla sıfır sorun’ iflas etmiştir. Hükümetin bu politikalarının sonucunda ülkemiz bütün komşularıyla düşman hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Bafra ilçesi’nde ‘Bafra Sevdalıları’ adlı gurubun organize ettiği ve MHP Bafra Belediye Başkan aday adayı Aslan Yıldırım’a destek olmak için düzenlenen yemekte konuşan MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek; gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Şimşek; “Bugün AKP hükümeti ülkenin ekonomisi düzlüğe çıktığından bahsetmektedir. IMF’ye olan borcun bitmesi ülkenin tüm borçlarının bittiği anlamına gelmemektedir. Türkiye’nin borçlarının sadece adresi değişmiştir. Türkiye’nin bugün itibariyle yaklaşık 1 milyon dolar borcu vardır. Ayrıca AKP hükümeti; kişi başına düşen gelir’in 10 bin dolar olduğu ifade edilmektedir. Buradan soruyorum; bu hesaba göre 4 kişilik bir ailenin yıllık gelirinin 40 bin dolar olması gerekmektedir. Hangi 4 kişilik ailenin yıllık geliri 80 milyarı bulmaktadır? Maalesef böyle bir durum söz konusu değildir. Ülke ekonomisi % 20’lik bir azınlık gurubun hizmetindedir. Bu millet bankalara borçlandırılmak suretiyle faiz batağına saplandırılmıştır. AKP hükümeti biz iktidardan gidersek, istikrar bozulursa faizler artar ve daha kötü bir duruma düşersiniz söylemleriyle vatandaşları tehdit ederek oy kapma telaşına düşmüştür” dedi.

 

Cemalettin Şimşek konuşmasına; “Değerli arkadaşlar, inanın ki AKP hükümeti gittiğinde inanın ki durum hiç de onların söylediği gibi olmayacaktır. MHP iktidarında bu ülke sırtındaki kamburdan kurtulmuş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Yaklaşan yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulunan MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek; “Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli, parti yönetimi ve Milletvekilleri olarak, yerel seçimleri iktidara giden en önemli yol olarak görmekteyiz. Bu nedenle; yerelde mevcut durum değerlendirmesi yapılarak aday belirleme çalışmaları yapılacaktır ve yapılmaktadır. Aday belirleme çalışmalarındaki en önemli kriterimiz seçimi hangi adayla kazanabileceksek o ismi aday olarak açıklayacağız. Aday adayı olan arkadaşlarımız elbette ki çalışmalarını ve projelerini sunacaklar, çalışmalarını yapacaklar. Ancak; partimizin yetkili kurulları kimi aday gösterirse göstersin MHP olarak seçimi kazanabilmek için hep beraber omuz omuza vererek ve hız kesmeden vatandaş’ın ayağında giderek tek tek anlatarak oy isteyeceğiz ve seçimleri kazanacağız. Bakınız Samsun’da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçelerde çok iddialıyız” şeklinde konuştu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.