bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

SP Adayı Yıldırım; Hal Esnafını Ziyaret Etti

SİYASET

Saadet Partisi Bafra Belediye Başkan Adayı Selçuk Yıldırım Hal esnafını ve üretici köylüleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Saadet Partisi Bafra Belediye Başkan Adayı Selçuk Yıldırım Hal esnafını ve üretici köylüleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 

Projelerini hal esnafıyla paylaşan YILDIRIM şunları söyledi; ‘’ Bafra’mızın en önemli sorunu tüm ülkemizde olduğu gibi işsizliktir. İşsizliği önlemek için tarıma bağlı sanayiyi ve modern tarım usullerini teşvik etmek, tarımla uğraşan çiftçilerimizi organize etmek, ürün çeşitliliğini sağlamak, bu ürünlerin depolanması, paketlenmesi, pazarlanması gibi çalışmaları yapmak zaruridir. Bütün bu çalışmaların yapılması için, çiftçilerimizin de ortak olabileceği ‘’ BAFRA BELEDİYESİ TARIM VE SANAYİ A.Ş’’ adında bir şirket kurularak köylülerimizi bir çatı altında toplayacağız. Bu şirket kooperatiften farklı olarak kamu kurumu gibi değil, özel şirket mantığıyla çalışacak olması verimliliğini arttıracaktır. Her köye ziraat mühendisi ve veteriner gönderilerek bilinçli üretim teşvik edilecektir. Köylülerimizin bütün ürünlerinin satışı, kalitesi, paketlenmesi, depolanması, pazarlanması şirket bünyesinde yapılacaktır.

 

Bafra’da Milli Görüş farkını göstererek, yeni pazaryeri konsepti oluşturacağız. Projemizin özeti şöyledir;

KAPALI SEMT PAZARLARININ

ÇOK FONKSİYONLU HALE GETİRİLMESİ

Haftanın farklı günlerinde kurulan açık semt pazarlarının yerine, uygun olan mahallere kapalı modern pazarlar yapılması, bu kapalı pazarların haftanın 7 günü açık olması ve çok fonksiyonlu (mahalle pazaryeri, bilgi evi, aile sağlığı merkezi, kurban kesim yeri, mescit, afet merkezi, otopark, park/çay bahçesi) halde kullanımı için planlama yapılması. 



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.