bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

“Samsun İçin Fikrim Var” Tır’ı Yola Çıktı

SİYASET

Her fırsatta Samsun'u ortak akılla yöneteceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunluların şehirle ilgili fikirlerini alıyor. İlçeleri gezecek olan "Samsun İçin Fikrim Var Tırı” düzenlenen törenle yola çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Genç'in Samsunluların şehirle ilgili fikirlerini almak amacıyla hazırlattığı "Samsun İçin Fikrim Var Tırı” yola çıkmadan önce Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Genç, Samsun'u geleceğe taşıyacak bilgi, birikim, tecrübe ve donanıma sahibiz. Biz bu işi biliyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

'ŞEHRİ ORTAK AKİLLA YÖNETECEĞİZ'

Canik'te 2004 yılında göreve geldikleri gün makam odasının kapısını söktüklerini hatırlatan Genç, "Yeni binamızda da kapımız yok. Ayrıca bütün birimlerimizin kapısı camdan ve şeffaf. Canik'te çalışmalarımızı halkımızın fikrini alarak yaptık. Biz, Samsun'un ortak akılla yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olursak da kapımız her renkten, her insanımıza, her kurum ve kuruluşumuza açık olacak. Bizim yönetişim anlayışımızda herkes yönetime katılacak. Ötekileştiren değil, 'Biz' anlayışını benimsiyoruz" diye konuştu.

'PROJELERİMİZ HAZİR'

Samsun'un 17 ilçesiyle birlikte topyekün gelişmesi gerektiğine inandıklarını ve şehrin genelinde eşit ve dengeli bir gelişim sağlayacaklarını belirten Genç, "İstenilen seviyede olmayan Samsun'umuzu geleceğe taşımak için projelerimiz hazır. İlk yapılması gereken merkezle ilçeler arasında rahat ve kolay bir ulaşım imkanının sağlanmasıdır. İlçelerimizin merkeze olan ulaşımları ile ilgili sorunların çözülmesi ilk önceliğimiz olacaktır. Hedefimiz, kısa vadede ilk 10'a, orta vadede ilk 5'e giren bir Samsun'dur" şeklinde konuştu.

'BİRLİKTE BAŞARACAĞİZ'

Samsun'un ürünlerini ülkemizin tüm köşelerine ve dünyaya pazarlayacak ulaşım ağıyla donatarak gelişimin önü açacaklarını ifade eden Genç, "Hızlı yük treni, aktarma limanı, havalimanı kargo tesisleri, Büyük Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Ticaret Bölgesi ile Samsun ticaretin merkezi olacak. Projelerimiz uygulandığında, Samsun'da işsizlik kökünden kazınacaktır. Beyin göçünü önleyip, işsizliği bu şehirde konuşulmayacak şekilde azaltacağız. Şehir ekonomisi güçlenecek, kişi başına milli gelir en az iki kat artacaktır. Ancak bütün bunları şehir olarak birlikte başaracağız" açıklamasını yaptı.

TİR, 17 İLÇEYİ DOLAŞACAK

Samsun'da yaşayan herkesin şehirle ilgili düşüncelerini, hayallerini söylemesi açısından "Samsun için fikrim var Tırı”nı önemsediklerini dile getiren Genç, şunları söyledi: "Bugün buradan hareket edecek tırımız Samsun'un bütün ilçelerini gezecek ve Samsunluların bu şehirle alakalı fikrini, düşüncesini alacak. Bizim için herkesin fikri çok kıymetli. 'Samsun İçin Fikrim Var Tırı’na verilecek her fikri kesinlikle değerlendireceğiz. Bu bir başlangıçtır. Samsun'da, kapıları ardına açık, her fikrin önemsendiği, ortak akılla yönetilen bir belediyecilik anlayışı hakim olacak." Genç, konuşmasının ardından törene katılanlarla birlikte Samsun İçin Fikrim Var tırının açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşlar Samsun'un 17 ilçesini gezecek olan ‘Samsun İçin Fikrim Var Tırı’nı el sallayarak uğurladı. Samsun İçin Fikrim Var Tırı’nda bulunan formlarını zarf içerisinde Fikir Kutusu’na atacak olan vatandaşlar, dilerlerse www.samsunicinfikrimvar.cominternet adresinden de şehirle alakalı fikirlerini paylaşabilecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.