bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şahin: İkinci ve Üçüncü Fakülteleri Kuracağız

SİYASET

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. Zihni Şahin’in temposuna yetişmek mümkün değil. Gazipaşa Mahallesi, Tekel caddesi, 19 Mayıs caddesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Huzur evini ziyaret ederek yaşlılarla beraber oldu. Huzur evi sakinlerinin bilgisayar taleplerini karşıladı. Turizm fakültesi ve yeni fakülteler konusunda çalışmalar yaptı. Akşamda köy ziyaretlerinde bulundu.

 

Başkan Zihni Şahin Turizm fakültesinin Bafra’da ne zaman eğitime başlayacağı ve yeni fakülteler konusunda ise önemli açıklamalar yaptı. Başkan Şahin konu hakkında şunları söyledi. 19 Mayıs Üniversitesi Rektörümüz Sayın Hüseyin Akan Bey’den bilgi aldık. Rektörümüz Bafra’ya her zaman yardımcı olmuştur. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Rektörümüz Sayın Hüseyin Akan Bey Baframıza kazandırılan Turizm Fakültemiz için Bağışcımız Sayın Kaya Aşcı Beye, Samsun Valimize, Bafra Kaymakamımıza, siyasilerimize ve Bafra Belediyesine bir kez daha teşekkür etmiştir. Bafra Turizm Fakültesinde bu yılın ikinci dönemi için eğitimin Samsunda devam etmesinin pek çok nedeni vardır. Rektörümüz bunları izah etmiştir. Öncelikle öğrencilerin anlaştıkları özel yurtlarda sözleşmeleri bir yıllıktır. Yarı dönemde eğitime Bafra’da devam edilmesi durumunda öğrencilerim maddi mağduriyetleri olacaktı. Ayrıca dönem arası şehir değiştirmelerinden psikolojik olarak etkilenmeleri söz konusuydu. Bütün bunların yanında Sadece 40 öğrenci eğitim görecekti. Bunun personel, ısınma, sosyal durumlar, barınma gibi ciddi sıkıntıları ortaya çıkacaktı. Bu nedenle bu yıl eğitime Samsun’da devam edilmesi Rektörlüğümüz tarafından uygun görülmüştür. Haziran ayından sonra bu problemler bitiyor. Bafra Turizm Fakültesi 40 değil 200 öğrenci ile yeni dönemde eğitime başlayacaktır.

 

Başkan Şahin açıklamalarına şöyle devam etti. Tabii biz bunlarla yetinmiyoruz. Yeni fakültelerimiz için Sayın rektörümüz Baframızın yanındadır. Biz, bakanımız, vekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte Baframıza ikinci ve üçüncü fakültelerin ALLAH’IN izniyle kazandıracağız. Ben bir eğitimciyim. İkinci dönem belediye Başkanlığı noktasını en çok Bafra Kızılırmak üniversitesi ve Kızılırmak Sedde projesi için düşündüm ve istedim. ALLAH’A şükür ikiside ilerliyor. İkisinde de hep birlikte başarıya ulaşacağız. Bunlardan kimsenin şüphesi olmasın. Zaten Kızılırmak sedde projemizin birinci etabı başladı. Fakültelerimiz içinde ciddi mesafeler alındı” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.